Întrebarea numărul 39

Să presupunem că trăiești în vreme de război. Ești căsătorit cu o soție frumoasă. Ai doi copilași frumoși. Aveți o viață liniștită și în bună înțelegere. Se întâmplă să fii arestat. Ești dus într-o temniță departe, unde cei apropiați nu mai știu de tine. Soția te caută vreme îndelungată. După doi ani de căutări se resemnează și presupune că ai murit, asemenea multor altor bărbați din familiile învecinate.

După ceva timp soția ta se căsătorește cu un alt bărbat pentru a-i fi drept sprijin în familie. Mai trec câțiva ani de zile și te întorci acasă, găsindu-ți soția recăsătorită și copiii trăind fericiți alături de mama și de noul lor tată.

V-aș ruga, indiferent dacă sunteți bărbat sau femeie, să vă puneți în toate cele trei posturi și să încercați să dați un răspuns. Puteți să răspundeți la toate cele trei întrebări, sau doar la una. Cum considerați.

Ce-ai face dacă ai fi în postura bărbatului reîntors acasă?

Ce-ai face dacă ai fi în postura femeii recăsătorite care-și vede soțul, tatăl copiilor ei, reîntors acasă?

Ce-ai face dacă ai fi în postura bărbatului care a luat din iubire de soție o văduvă cu doi copii și după câțiva ani îl vezi pe soțul ei reîntorcându-se?

Iată întâmplarea reală din care am fost inspirat să pun aceste întrebări:

Iubirea sfântă a unui soț față de soția sa

(Visited 11 times, 1 visits today)