Ionuț: „M-am luptat mult cu patima desfrânării”

adventure-g2c6fa6f00_1280

Sunt Ionuț și pot spune că m-am luptat mult cu patima desfrânării, fie prin gânduri și ispite fie prin imagini deocheate, accidental descoperisem un site de imagini urâte, fără să îmi dau seama ce sunt acelea fiindcă atunci eram naiv și nu știam despre ce era site-ul acela. Eu fiind o persoana curioasă am vrut să descopăr ce este.

M-am luptat un an de zile cu acest lucru, am fost la duhovnic în fiecare lună, lupta era foarte grea pentru mine, dar duhovnicul meu m-a încurajat, m-a sfătuit, mi-a dat metanii să fac și să citesc acatiste. Eu credeam că nu o să scap de această ispita groaznică, spuneam în gândul meu: „prefer să rămân orb decât să privesc prostiile acestea.” Mai bine orb, dar cu Hristos în sufletul meu decât cu ochii mânjiți de aceste urâțenii.

În postul Crăciunului am mers din nou la duhovnic și i-am spus din nou de aceste ispite și gânduri și cum păcătuiam fără să îmi dau seama cu ochii. Am inceput să citesc Acatistul Mântuitorului Nostru Iisus Hristos, iar în ajunul Crăciunului am reușit cu ajutorul lui Hristos să scap de această ispită și de aceste gânduri.

Poate am păcătuit cu gândul, dar fecioria ți-o poți dobândi din nou prin pocăință, spovedanie, Sfânta Împărtășanie și bineînțeles smerenie. Am întâlnit o fată de 20 de ani, credeam că am găsit pe cineva cu care să îmi întemeiez o familie, dar după aflasem că ea este o fată care trăia în desfrânare, și mi-a părut rău, am încercat să o schimb, ea a vrut să mă atragă în această patimă crezând că e bine să faci dragoste cum spunea ea. După ce s-a despărțit de mine, eu am inceput să citesc pentru ea, după au venit ispitele, vise foarte urâte și foarte amenințătoare.

Am început să țin post, m-am rugat pentru ea chiar dacă nu mai era cu mine și ispitele tot insistau, am continuat să mă rog pentru ea și am reușit să scap de aceste ispite, dar încă eram precaut cu gândul și cu inima. Hristos mi-a luminat gândurile și mi-am dat seama că aceste lucruri nu au legătură cu iubirea ce-a adevărată.

Fecioria e un lucru greu de păstrat, dacă nu ești treaz sufletește o poti pierde foarte ușor. Cu ajutorul lui Hristos sper să îmi păstrez fecioaria până am să mă căsătoresc, iar dacă nu va fi căsătorie nu aș avea de ce să fiu supărat fiindcă cu Hristos niciodată nu o să mă simt singur.

(Ionuț)

Vezi toate mărturiile aici: Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie

(Visited 148 times, 1 visits today)