Îndemn la recunoștință pentru Dumnezeu și dragoste de țară, la sărbătoarea Sfintei Parascheva

Mulțumirea primă și ultimă se adresează acestor minunate chipuri binecuvântate de răbdare, de stăruință și, mai presus de toate, de credință în Dumnezeu și iubire față de sfinții Săi. Dumneavoastră susțineți Biserica, neamul, lumea întreagă, Dumnezeu să vă aibă în pază pe toți, să plecați la casele dvs. cu chipurile Sfinților Parascheva, Maria Magdalena cea Întocmai cu Apostolii și Sfântului Ioan Gură de Aur, cu binecuvântarea și cu icoanele cu chipul lor, cu prezența lor în inimile dvs. a binecuvântării rugăciunii lor. Să mergeți la casele dvs. având bucuria ca ați participat și anul acesta la marele hram al Sfintei Parascheva.

Întorcându-vă acasă, să amintiți și celor care nu au putut fi prezenți alături de noi cât de bun este Domnul pe care l-ați simțit în aceste zile la Iași.

Să lăsați moștenire această credință copiilor dvs., așa cum noi am primit această credință de la părinții noștri. Să aveți grijă de pruncii cu care v-a binecuvântat Dumnezeu, să-i nașteți și să-i creșteți cu frică de Dumnezeu, cu rușine de oameni și cu dragoste față de acest pământ binecuvântat.

Mulțumind lui Dumnezeu și celor de față pentru tot și pentru toate, ne îndreptăm spre casele noastre purtând in inimile noastre rugăciunea sfinților lui Dumnezeu.

Mântuiește Doamne poporul Tău și binecuvântează moștenirea Ta. Biruinţă binecredincioşilor creştini asupra celui potrivnic dăruieşte şi cu Crucea Ta păzeşte pe poporul Tău!”

(Cuvântul Înaltpreafințitului Teofan, la încheierea Sfintei Liturghii prilejuită de sărbătoarea Sfintei Parascheva de la Iași)

(Visited 1 times, 1 visits today)