Între sfinţenie şi laşitate. Istoria Bisericii sub comunism (10 februarie 2017, conferință la Iași)

În sala „Baptisteriu” a Muzeului Mitropolitan din Iași a avut loc vineri, 10 februarie, conferința „Între Sfințenie și Lașitate. Istoria Bisericii sub comunism”. Evenimentul a fost organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei prin Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” și Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași.

Tema din această seară a fost dezbătută de teologul Radu Preda, președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și conferențiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj, istoricul George Enache, conferențiar la Facultatea de Istorie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și istoricul Adrian Nicolae Petcu, cercetător la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Conferința „Între Sfințenie și Lașitate. Istoria Bisericii sub comunism” a fost organizată cu prilejul Anului comemorativ Justinian Patriarhul  și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, așa cum a fost declarat anul 2017 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

(Visited 14 times, 1 visits today)