Skip to content

1 Comment

 1. Sorin M.
  ianuarie 3, 2010 @ 11:07 pm

  O, creşte-mi iubirea În inima mea,
  Iisuse, Iisuse, mereu te-aş ruga!
  Îmi umple cu harul pe care-l aştept
  şi ochii, şi graiul, şi inima-n piept!

  O, creşte-mi iubirea, Iisuse iubit,
  să fiu de-a’ ei haruri deplin copleşit!
  Revarsă-mi-o-n suflet cu val după val,
  ca râul ce creşte de dă peste mal!

  O, creşte-mi iubirea, iubite Iisus,
  În starea şi-n locul În care m-ai pus!
  Să-i port pretutindeni belşugul de har
  şi-a ei revărsare să n-aibă hotar!

  O, creşte-mi iubirea cu rodu-i sfinţit,
  chiar numai cu ură de-aş fi răsplătit!
  Să nu pot, Iisuse, trăi fără ea
  – o, creşte-mi iubirea În inima mea!

  de Traian Dorz

  Cu această rugăciune în versuri am intrat în noul an…facă bunul Dumnezeu, ca iubirea fiecăruia dintre noi să crească…. Amin!

  Doamne ajută-mă sa iubesc, pentru a nu risipi în zadar puterea iubirii….să nu sufere nimeni în jurul meu pentru că nu am ştiut să le dăruiesc iubirea.
  Mulţumesc, Doamne, pentru Lumina Ta, fără de care n-aş fi ajuns această zi, să văd din nou chipul celor dragi………rămâi cu mine, dar în acelaş timp ajută-mă să rămân şi eu cu Tine.

  Te iubesc Domne, ajută neiubirii mele!… Ajută-mă să pot dovedi asta prin trăirea mea de zi cu zi…Ajută-mă Doamne…te rog ! Sfinţeşte-mă ! Curăţeşte-mă ! Trece-mă prin încercări dacă numai aşa se poate pentru a mă face aur curat în mâinile Tale…şlefuieşte-mă…smereşte-mă…căci am atâta nevoie ! Nu mă lăsa să mă laud cu nimic, căci nu am nici un merit….fără ajutorul Tău, nimic nu aş fi putut face!

  Îţi mulţumesc că mă porţi în carul Tau de biruinţă, că îmi umpli candela cu undelemnul binecuvântărilor Tale!…Ascultă rugăciunea mea dă-mi înţeleciune…!

  „Doamne, să nu îmi dai ca zilele vieţii mele, cele puţine şi scurte, să se scurgă după zădărnicia şi deşertăciunea convingerilor lumeşti şi în nepăsare. Să nu mă laşi să îngrop talanţii pe care mi i-a încredinţat iubirea Ta, pe pământul uitării şi al lenei…”

  Mulţumesc, Dumnezeule, că ai făcut să fie aşa….Tu ştii de ce, Tu ştii mai bine de ce am nevoie… iartă-ma dacă uneori nu înţeleg şi ridic ochii trişti spre cer, întrebându-Te: „De ce Doamene, de ce?”…Iarta-ma!…Mulţumesc!

  Învaţă-mă Tată, învaţă-mă, în seara aceasta, secretul iubirii!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *