Să-ți scrii pe inimă cât de minunată e soția ta. Să-ți pictezi în suflet privirea blândă și caldă a soțului tău

Ați trecut prin scufundări în stări de iad pentru găsiri de rai. Au fost zile în care ați bătut din picioare și v-ați dorit cu tot dinadinsul să vă întâlniți. V-ați întins sufletele pe targă. Au fost zile în care v-a durut neînțelegerea. Că nu știați de ce Dumnezeu nu vă împlinește ruga. Ați crezut că ați murit, dar durerea asta v-a făcut mai vii ca niciodată. V-ați găsit. V-ați găsit și ați simțit că acesta a fost darul lui Dumnezeu pentru voi, mult așteptat. În curând veți fi un singur trup. Și veți porni spre tihnă, dinspre zbucium.

Aflat-ați iubirea. Și rănile v-au fost vindecate cu viață. A iubi pe cineva înseamnă a-i rămâne. Și invers. Îți va rămâne. Pururea. Dacă vă iubiți, să vă iubiți cu tot cu metehne. Să știți că iubirea e și destăinuire. Una grunjuroasă, căci nu veți trece doar prin clipe de zahăr. A iubi înseamnă a ține doi ochi într-un eu. Înseamnă luare. Căci tu, mire, vei lua inima iubitei și-o vei ține-n brațele tale. Iar tu, mireasă, când îi vei greși celui pe care-l iubești, să te iei la rost bucată cu bucată. Și să nu alergi. Să nu fugi. Să-l iei de mână la rugăciune, mai degrabă.

Să înțelegeți, dragilor, că nu vă veți căsători pentru că așa trebuie, pentru că așa spune lumea sau pentru că așa scrie-n cărți, ci pentru că simțiți amândoi că aceasta este calea, că acesta este drumul pe care trebuie să mergeți. Iar scopul acestui drum este mântuirea. În curând veți fi măriți, bucurându-vă și slăvindu-L. În necazuri vă veți răstigni, dar dragostea voastră va birui.

Frumoșilor, să vă spuneți zilnic unul altuia, cât de frumoși sunteți. Și cât de buni. Să-ți scrii pe inimă cât de minunată e soția ta. Să-ți pictezi în suflet privirea blândă și caldă a soțului tău. Să țineți minte că voi Îl aveți pe Hristos. Și dacă-L aveți pe El, aveți totul, căci nimeni și nimic nu vi-L poate lua. Să vă prețuiți, orice s-ar întâmpla.

Eu nu știu cum e să fii căsătorită, nu știu care este sentimentul, starea. Dar știu că iubirea adevărată se află la poalele unei căsătorii. Iubirea aceea chibzuită. Coaptă. Înțeleaptă. Călită. Așadar, iubiți-vă neîntrerupt și iubiți-L pe Cel ce este Iubire.

Fiți Eden unul pentru celălalt, chiar și-n suferință. Că doar așa veți avea o familie bine plăcută lui Dumnezeu și binecuvântată.

La mulți ani, vouă, mirilor! Iar celor ce nu s-au întâlnit încă, să vă amintiți ce scrie în Psalmul 103: „Cât s-au mărit lucrurile Tale, Doamne, toate cu înţelepciune le-ai făcut!”

Să fiți conștienți că toate ne sunt rânduite de Sus, cu înțelepciune. Chiar și așteptarea. Și cred eu, cu cât este mai mare așteptarea, cu atât mai mare va fi bucuria.

Nu deznădăjduiți. Rugați-vă și veți ști cu siguranță atunci când va sosi în viața voastră el sau ea. Până atunci, nu stați cu mâinile-n sân, ci fiți deschiși și cercetați. Nu uitați cuvintele Mântuitorului: „Cele ce sunt cu neputinţă la oameni sunt cu putinţă la Dumnezeu.” (Sfânta Evanghelie după Luca, 18:27)

Ajutor de la Domnul și mângâiere!

(Georgiana)

 

(Visited 23 times, 1 visits today)