Skip to content

5 Comentarii

  1. Talita
    decembrie 30, 2008 @ 4:52 pm

    Claudiu, am pus cu durere cuvintele tale la inima mea…
    si mi-am adus aminte de vobele unui sciitor englez, care spunea ca: ”cea mai grava dintre toate nesabuintele este sa nu faci nimic pentru semenii tai, doar pentru ca iti inchipui ca nu poti face mare lucru.” (Sydney Smith )
    ne inchipuim ca banutul din buzunar ne va fi de mare folos si nu ne-nduram sa-l dam celui care nu are, ne inchipuim ca suntem cei mai plini de greutati si mai obositi si uitam sa spunem o vorba buna celui necajit, ne amagim ca vom fi maine mai buni decat azi…
    dar, daca ziua de maine nu o mai apucam?
    Sa ne ajute Dumnezeu sa fim vrednici de numele de crestin!

    Reply

  2. ionutz
    decembrie 31, 2008 @ 10:45 am

    Din pacate asta e adevarul!Multa durere si suferinta e pe chipurile acelora care ne cheama sa le dam ceva….in Nunmele lui Iisus Hristos!

    Reply

  3. flinutz
    ianuarie 1, 2009 @ 10:27 pm

    Citesc si ma cutremur… la propriu. Pentru ca si eu m-am gandit la lucrurile astea si o spun nu ca sa ma laud.
    Cred ca cersetorilor „pe bune” le-au venit de hac cei „de meserie” sau cei obligati sa cerseasca – nu de imprejurari, ci de unii semeni de-ai nostri.
    Cum vi se pare sa dai un banut in tramvai cuiva si apoi acela sa coboare si sa-l vezi „predand” acel banut unuia mai putin amarat la infatisare decat el?
    Din partea mea, prefer sa nu dau banutul. Prefer sa dau altceva – de ex. o paine, orice altceva decat banutul acela pe care nu stiu (nici nu as vrea sa stiu) cum il va folosi acela. Dar daca se va „incalzi” fumand o tigara, ce bine i-am facut? Mai degraba mi-am facut mie un „bine” simtindu-ma bine ca „am dat”.
    Claudiu, sunt 100% de acord cu tine…
    Si cred ca incepand cu rugaciunea pentru ei, vom sti si ce sa le dam, material.

    Reply

  4. shtugher
    decembrie 6, 2013 @ 1:15 pm

    iar a venit gerul, Claudiu ma gandeam sa se faca o intrunire la Galati a membrilor asociatiei din Galati si orasele limitrofe si ceilalti din alte orase mai indepartate care doresc sa participe si sa se puna la punct un plan de actiune in vederea depistarii si ajutorarii celor care nu au un acoperis deasupra capului. Spun eu ca nu ar fi imposibil sa organizam o „vasiliada” la nivelul nostru si sa facem niste demersuri, chiar daca asta ar insemna 1, 2, 5 ..10 ani, sa construim un adapost si o cantina sociala pentru cei care stau in frig, in vederea reintegrarii lor in societate. Stiu suna a utopie dar si Sf Vasile cel Mare a fost tot om si nu prin fortele lui a facut tot ce a facut ci prin credinta, munca si ajutorul lui Dumnezeu. Nu este o utopie caci „ceea ce la oameni este cu neputinta la Dumnezeu este cu putinta” si chiar daca vom intampina greutati trebuie sa indraznim caci „iata Eu am biruit lumea”.

    Reply

  5. shtugher
    decembrie 6, 2013 @ 1:27 pm

    Eu sunt fidel organizatiei OT doar la nivel virtual ca nu am posibilitati sa merg in excursiile prin tara si strainatate la activitatile organizatiei insa fiind din Gl cu mare placere as contribui la un asemenea proiect, cu un ban sau cu un serviciu cu orice si sunt sigur ca sunt alte mii de persoane ca mine in Gl, in Romania si in toata Europa, SUA, Canada, Australia, etc(ma refer la romanii care muncesc in strainatate ) care ar ajuta intr-un fel sau altul acest proiect. In decursul anilor de cand ai infiintat site-ul si organizatia OT ai castigat pe buna dreptate un grad ridicat de afidabilitate iar daca te-ai lansa intr-un proiect de asemenea amploare sunt sigur ca Dumnezeu o sa te ajute sa duci la bun sfarsit proiectul si cum Dumnezeu lucreaza prin oameni o sa ai suportul romanilor ortodocsi de pretutindeni. Eu cred ca a venit timpul ca Ionica(cea de la catedrala https://www.ortodoxiatinerilor.ro/milostenia/18274-bogatii-nemilostivi-si-saracii-lazari) si multi altii ca ea sa stea ca si noi de sarbatori la caldura inconjurata de iubire si de o masa imbelsugata si de ce nu de cadouri de la Mos Nicolae.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *