Skip to content

10 Comentarii

  1. Daniel
    august 26, 2010 @ 2:57 pm

    Mi-a placut cum ai zis ca totul e ok daca s-a intamplat ca in filmul de sambata seara. Ni se dau prea multe definitii pentru ce inseamna dragostea adevarata in filmele hollywoodiene. Majoritatea acestor exemple sunt povesti de dragoste superficiale bazate pe look-ul eroilor din film. Aceste filme au prea putin in comun cu realitatea, sunt povesti siropoase pentru visatori, nasol atunci cand ne trezim la realitate. Din pacate suntem intoxicati cu astfel de filme, mai ales adolescentii.

    Reply

  2. AnaT
    august 26, 2010 @ 5:13 pm

    Minunat articol, Georgiana!

    Reply

  3. daniela
    august 27, 2010 @ 5:51 am

    Cati dintre adolescenti,cati dintre tineri pot afirma ca au cunoscut si au intalnit adevarata dragoste?Multi,as putea spune chiar marea lor majoritate.Dar cati au cunoscut chiar dragostea mantuitoare dintre doua suflete,cati au intalnit persoana cu care vor merge pe calea mantuirii,cu care isi va tese haina cea luminoasa si isi va incununa sufletul?Foarte putini.Cert e ca prea mult alergam noi,tinerii,sa ne gasim „jumatatea”,uneori fortam lucrurile.Nu,nu e deloc bine…Totul trebuie lasat in voia lui Dumnezeu.Va randui El vremea cand acel suflet se va apropia de noi si impreuna vom merge spre vesnicie.E mare pacat ca ne desfatam astazi in zeci de vise,de iluzii si desertaciuni.Cate nu ne sunt ispitele la varsta asta!!!Ca in orice situatie,rugaciunea staruitoare ajuta si vindeca…rugaciunea neincetata catre Bunul Dumnezeu si staruitoare,curata si calda va fi ascultata.Imi spunea un parinte in legatura cu acest subiect:”Vreme va fi de toate.Acum e vremea sa te rogi,sa inveti,sa ai grija de sufletul tau.Va veni vremea si cand vei intalni pe cineva trimis de Bunul nostru Tata si tu trimisa pentru el.Roaga-te mult,mult..fi ca acea batrana staruitoare care tot bate si bate…si iara bate la usa nepotilor si roaga-L pe Bunul Dumnezeu sa ti randuiasca pe cineva vredinc cu care sa mergi pe calea stramta a mantuirii…”
    Cel mai bun sfat pentru toti tinerii,care ca si mine si autoarea acestui articol asteapta persoana cuvenita este…RABDARE SI RUGACIUNE…staruinta in rugaciune si rabdare….

    Multumim Georgianei de articolul acesta atat de frumos si folositor sufletului!!!

    Spor in toate Georgiana si Bunul Dumnezeu sa mi te pazeasca intru dragostea Lui,prietena!!!

    Reply

  4. irini
    august 28, 2010 @ 5:11 pm

    ce sa mai…
    esti o teoloaga desavarsita!
    felicitari scumpul meu suflet
    >:D<
    si spor la mai multe articole..si de ce nu…o carticia frumoasa pt tineri!
    >:D<
    :*:*:*:*

    Asculta mai multe audio Muzica

    Reply

  5. RDF
    august 28, 2010 @ 5:48 pm

    Daaa…Intr-adevar ca ACUM , mai mult ca niciodata, sufletul, desi e impreuna -lucrator cu trupul in drumul spre mantuire, capata un accent tot mai neinsemnat…pofta trupului, precum zice Sf Ap Pavel , fiind cea care naste pacatul…dar NOI avem nevoie de o IUBIRE SERAFICA, precum spune perintele profesor Ilie Moldovan in lucrarea sa „Adolescanta-preludiu la poemul iubirii curate”…

    Reply

  6. Ionutzu18
    august 30, 2010 @ 8:49 am

    Felicitari, Georgiana. E un articol minunat. Domnul sa-ti dea sanatate si intelepciune mai multa decat ai deja. 😀

    Reply

  7. jhoallina
    august 30, 2010 @ 6:54 pm

    Felicitari pentru articol! Asa e, noi tinerii cautam tot ce e mai frumos, tot ce e mai minunat si inalt,dar ne inselam privind doar la superficialitatea trupului cel plin de patimi..si suferim amarnic. Greu ne dam seama ca cele mai minunate comori sunt in sufletul omului si ca cele mai frumoase simtaminte izvorasc din adancul sufletului. Iubind sufletul iubesti pe vesnicie, caci doar el e nemuritor.
    Foarte de folos e comentariul tau, Daniela. Sa dea Dumnezeu rabdare si liniste in suflet tuturor celor care inca asteapta sa intalneasca persoana potrivita.
    Doamne ajuta.

    Reply

  8. cristi
    februarie 21, 2011 @ 4:45 am

    Articolul mi-a atras atenţia pentru ca trateaza un subiect ce mă macină de mult timp. Ce e dragostea fără frumuseţea exterioară? Frustrare si in scurt timp nimic… Ne place să ne ascundem in spatele cuvintelor mari dar cu toţii ştim asta in adâncul nostru.

    te felicit pentru stilul in care scrii si pentru articolul poate inspirational pentru cei care au îmbrăţişat calea religioasa in viaţă dar obiectiv vorbind, subiectul este mult mai amplu şi oricare cale de cunoaştere poate aduce satisfacţii depline!

    Reply

  9. Ana
    iulie 20, 2011 @ 11:29 pm

    Doresc sa mentionez ca „dragostea la prima vedere” are la baza Mitul Androginului enuntat de Platon, ceea ce denota de fapt ca acest mod de a percepe dragostea a fost si inca este prezent de foarte foarte mult timp. Din cate stiu eu sunt religii in care dragostea chiar se bazeaza pe acest „principiu”, care nu prea are nicio legatura cu atractia fizica. O zi buna. 🙂

    Reply

  10. Avarvarei Maria
    septembrie 26, 2011 @ 5:06 pm

    Da Georgiana ai pus accentul pe un punct foarte bun pentru zilele in care traim…eu ma intreb cati adolescenti mai privesc la sufletul unei persoane?…poate 1 la 10000, si acelor care privesc in sufletul persoanei si nu la fizicul persoanei Doamne ajuta-le si nu numai lor ci Doamne indreapta-i si pe ceilalti in marea ta bunatate si milostivire! Un articol foarte frumos…Dumnezeu sa te aiba in paza!!! Doamne ajuta!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *