Skip to content

5 Comentarii

  1. GeoAlena
    mai 30, 2011 @ 8:27 am

    Hristos a Inviat!
    Admin, am facut cercetari si am aflat autorul articolului. Iata, , iar titlul se intituleaza:

    Imi pare f rau ca am fost neglijenta si nu v-am dat toate informatiile necesare de la inceput… ma iertati, va rog… 😐

    Reply

  2. GeoAlena
    mai 30, 2011 @ 8:30 am

    Oh…nu stiu ce s-a intamplat de nu a aparut numele autorului ( Marius Iordachioaia ) si titlul articolului ( Scrisoare către o fată „care nu mai poate” )… ma simt chiar f rau…

    Reply

  3. Administrator
    mai 30, 2011 @ 9:07 am

    Multumim.
    Am modificat.

    Reply

  4. Maxineanu
    mai 31, 2011 @ 5:56 am

    Iubirea,binecuvantare pentru cine au parte de ea. Atat de profund si placut acest sentiment,in egala masura si adevarat.Nu poti fi implinit ca om fara iubire,te comporti precum un ZOMBI,ca un somnambul dezorientat si confuz.Sa iubesti inseamna sa ridici firescul la stadiul de sublim. Fara iubire omul este propriul calau,se ucide cate putin in fieare clipa a vietii sale,prin necredinta,rautate,invidie,nepasare si nefericire. Cum sa nu-l iubesti pe Dumnezeu,cum sa nu-l iubesti pe cel care niciodata nu spune:-Nu am timp sa te ascult,vorbim maine….sau……-Nu pot sa te ajut sunt ocupat. Cum sa nu-l iubesti pe cel care vindeca orice rana trupeasca sau sufleteasca , te crede si iti da incredere.te doreste in salasul sau, si se bucura de ragasirea ta. Te rabda si te accepta cu rele si bune,cu pacate si caderi si niciodata nu-ti cere socoteala cand ratacesti drumul. Sta cuminte si discret,te asteapta sa deschizi ca sa intre,tu-l chemi sa te curete prin taina spovedaniei si te vindeca prin jertfa datatoare de viata,SCUMP SANGELE SI TRUPUL SAU. In final iti spune:-Dragul meu,chiar de vei gresi din nou , eu nu te voi lipsi de dragostea mea.Marturiseste caderea ta,si primeste-ma sa fiu din nou parte din tine,vom fi uniti prin jertfa mantuitoare.
    Iubeste-ma precum eu te iubesc
    Iubeste-i pe ceilalti precum pe tine te iubesti!
    Fii smerit si bun si vei avea parte de mine in veci!
    Nu deznadajdui!
    Doamne ajuta!

    Reply

  5. shtugher
    aprilie 24, 2013 @ 9:27 pm

    Un articol profund. Iubirea pătimaşă, „bolnavă”, este de fapt iubire egoistă lipsită de fundamentul dragostei, Hristos. O iubire care nu este raportată la Hristos şi prin Hristos este o iubire falsă deoarece o iubire adevărată este strâns legată de „[i]Adevărul[/i]” întrupat. Orice lucrare ar face omul, dacă nu este săvârşită în „[i]Adevăr[/i]” şi prin „[i]Adevăr[/i]”este o lucrare ce nu dă roade, căci Hristos spune „Fără de Mine nu puteţi face nimic”

    Iubirea pătimaşă este o iubire deviată de la „[i]Calea[/i]” ce duce la armonia şi fericirea unei vieţi de familie. Egoismul, este factorul principal ce astupă reperele ce conduc la „[i]Calea[/i]” cea luminată şi ferită de întunericul căderii.

    Iubirea bolnavă este maladia ce alungă din interioru cuplului „[i]Viaţa[/i]”, iar în acest fel cuplul moare lent în agonia propriului egoism. Fără „[i]Viaţă[/i]” totul este sterp, neroditor, pustiu, într-o lume a umbrelor.

    „oamenii, întorcând spatele Binelui au dat chip nimicului” zice Sf Atanasie cel Mare, adica întorcând spatele de la „Cale, Adevăr şi Viaţă” de la Hristos, au închipuit că ar putea să-L înlocuiască cu alt ceva, acel alt ceva este doar iluzia desăvârşirii fără Desăvârşitor.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *