Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

6667734-md6667734-mdIubirea naste iubire. Hristos se naste din iubire. Asa de mult a iubit Dumnezeu lumea incat l-a trimis pe unicul Sau Fiu in lume! O lume plina de pacate si de desertaciuni. Dar aici, in lumea aceasta, in groapa plina de pacate, il gasim pe El. El a venit pentru noi nu pentru a face cunoscute minunile Sale in intreaga lume ci pentru a face cunoscut Adevarul in lume. Hristos este Adevarul. Dupa cum bine stiti, nu a venit pentru cei drepti ci pentru cei lipsiti de adevarata credinta:  Că n-am venit să chem pe drepţi, ci pe păcătoşi la pocăinţă». (Matei 9, 9-13)

Desi credem in Dumnezeu, credem in iubirea Lui fata de noi, nu facem fata tuturor necazurilor si suferintelor. Ii intoarcem spatele Domnului atunci cand El nu ne daruieste ceea ce cerem. Asta e iubire? Nu. Gresim deoarece ne impotrivim voii Sale. In cautarea noastra, dorim raspunsul intrebarilor ce le punem zilnic. Pai, daca iubim, de ce ne mai intrebam? De ce nu ne convine cand suntem prigoniti pentru dreptate? El este Dreptatea. Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că a lor este împărăţia cerurilor. (Matei 5,10).  Nu vorbesc doar de iubirea fata de Dumnezeu, ci si de iubirea fata de aproapele nostru. Cand el nu ne iubeste, pai nu il mai iubim nici noi... ca de`nu se merita. Asa gandesc majoritatea tinerilor de azi.

Asa gandeam si eu, pana sa cunosc invatatura Sfintilor Parinti. Fericitul Augustin spune : ,,Iubeste si fa ce vrei!". Pai cum sa iubesc eu, o pacatoasa, si sa fac ce vreau?! “Nimeni nu traieste fara a iubi; dar, in general, ce se iubeste? Dumnezeu nu ne opreste de a iubi, dar e vorba de a alege obiectul iubirii noastre. Or, daca putem alege, este pentru ca noi insine am fost iubiti mai intai. Noi iubim, dar de unde ne vine acest privilegiu? De acolo ca El ne-a iubit primul. De unde vine deci ca omul poate iubi pe Dumnezeu? Cautati si nu veti gasi alt motiv decat acesta: El ne-a iubit mai intai. Acela pe care-L iubim ni S-a dat noua si El ne-a dat, in acelasi timp, ceea ce face ca noi sa-L iubim.”

Asta va rog si pe voi; sa iubiti. Si chiar daca ceilalti nu va iubesc, iubiti-i si mai mult. Rugati-va pentru cei ce va urasc si va vrajmasesc. Iubiti fara sa asteptati ceva ca rasplata. Prin iubire, poti schimba un suflet. Am vazut asta din propria experienta. Tot iubirea, este cea care va ridica din mlastina de pacate. Avand iubirea Lui, nu trebuie sa ne mai intereseze altceva.

Nu trebuie sa cautam altceva...ci doar sa invatam si noi sa-L iubim.

(Georgiana)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești