Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

4985M-am răstignit împreună cu Hristos; şi nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa de acum, în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine. (Galateni 2:20)

Am devenit atat de reci fata de cuvintele Scripturii fata de invataturile Sf Parinti, fata de spiritualitate, intrebari peste intrebari... nu ca intrebarile ar fi rele dar gustarea harului se face doar prin credinta, prin lepadare de sine, prin rugaciune, post, traire nu prin teorie nu prin filosofie nu prin critica subiectiva.

Citatul scripturistic din introducere este dat ca un motto a ceea ce inseamna cu adevarat credinta, trairea, induhovnicirea, nepunand in practica acest indemn ne este greu sa il intelegem sa-L cunoastem, sa ne impartasim de Harul Lui.

Traim intr-o lume secularizata, irationala dupa parerea mea, deoarece e irational ca omul, un nimeni in comparatie cu universul sa creada ca doar ceea ce incape in propria-i ratiune este adevarat si demn de urmat, o societate asemenea unui cimitir al ideilor moarte, lipsite de spiritualitate si trecute exclusiv printr-un organ biologic numit creier, inabusind tanjirea sufleteasca dupa spiritual, toate acestea ne fac sa ne departam de adevaratul sens, de chemarea la care am fost chemati si sa ne facem dumnezei fara sa stim din propriile idei si concepte care ne guverneaza, si carora fara sa constientizam, ne inchinam

Dar Hristos e prezent cu toate acestea, ne asteapta, sa ne constientizam starea si sa ne unim cu El! Atata stres, atatea neajunsuri, atatea probleme, framantari si intrebari, numai Hristos ne poate aduce raspunsul, linistea, pacea sufleteasca...iar aceste cuvinte nu sunt filosofie, nu sunt teorie, sunt...constatari ale unor experiente de viata traite de oameni in cautarea pacii, linistii, sensului vietii intr-un cuvant.

Prea multe coincidente intre Hristos si pace ca sa fie luate drept intamplare.

In lupta credintei voastre intariti-va cu indemnul Sf Ap Pavel "Cine ne va despărţi pe noi de iubirea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigoana, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia? (Romani 8:35) ramaneti in dragostea cea dintai, in dragostea lui Hristos si cu ea indrazniti, veti birui lumea (pacatele lumii) asa cum El a biruit-o, ramaneti in pacea Lui ramaneti in Trupul Lui si veti gusta adevarata bucurie, bucurie care, asa cum spuneau sfintii, lumea nu o poate oferi.

Închei cu indemnul biblic "Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, şi fiţi recunoscători (Coloseni 3:15).

(Dani Ciorca)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești