Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

De multe ori în tinereţe ne îmbătăm la auzul celor mai frumoase poeme de dragoste…De multe ori gândurile parcă se scaldă în izvorul adânc şi suav al cântecelor de iubire, transparente. Fiecare pas al vieţii se pierde în umbra răspicată a poemelor, a cântecelor şi a poveştilor îmbrăcate în aur.  Fiecare clipă de bucurie se pierde în oda amintilor prefăcute în glas de toamnă …Dar inima?  Unde se ascund bătăile necontenite, armonioase ale inimii? Unde se scaldă ventriculul asemănător cu o jumătate de lună feerică ? Fiecare ceas îmi aminteşte de vietatea inimii, fiecare oră îmi aminteşte de cămara plânsă în care mă strecor adesea ca o furnică gata să se adăpostească în pământul trădat al neputinţei …

Inima bate pentru sensul profund al vieţii. Sufletul caută neîncetat conştiinţa eternităţii- acel Mentor al realităţii de care atârnă esenţa veşniciei. Şi totuşi, o dragoste arzătoare domneşte în această cămară plină de lacrimi transformate-n picături de rouă.

Fara dragoste nu poate sa existe dragoste.

Cei îndrăgostiţi nu mai trăiesc pentru ei însăşi ci unul pentru celălalt. Nu mai au vreo simţire aparte, ci toate simţirile sunt lipite ca într-un puzzle mirific al iubirii. Nu mai caută nimic din ale sale, ci fiecare caută ce este spre folosul celuilalt. Aşa sunt tinerii…Ei iubesc marea însă nici ,, marea nu poate stinge dragostea” zămislită în firea renăscută a sentimentelor înfiripate pe axa vieţii.

,,Fara fulger nu poate sa existe fulger “ spune poetul Nichita Stanescu. In arcul luminos tinerii se întâlnesc îmbrăţişându-se în strălucirea diafană a bolţii stinghere. Printre norii încărcaţi cu sarcini electrice, palmele lor se ating ţinând în căldura lor raze desprinse ale luminii. Între cer şi pământ iubirea e virtutea înălţată în leagănul vieţii.

Fără iubire nu poate să existe iubire.

Nu poate să existe viaţă, lumină, raze de soare, bucurie, lacrimi. Nu putem fi noi doi, aici, întâlniţi pe o coală ruptă de hârtie. Tu la începutul unui rând, eu la sfârşitul celuilalt, încercând să îl scriu pe următorul. La mijlocul lui un glas reînvie la auzul bătăii necontenitela revederea fulgerului, la reîntâlnirea pe aceaşi pagină parcă goală însă plină de noi doi … plină şi sătulă de noi.

Fără Hristos nu poate să existe dragoste, iubire şi nici acel ,,fulger” care defapt este dorul arzător după iubirea de aproape şi iubirea de Dumnezeu.  Fără Hristos inima nu se poate scălda în izvorul nemuririi, izvorul etern al dumnezeirii şi al bucuriei veşnice. Nu există zbor deoarece El înaripează sufletul. Simţirile noastre nu mai sunt lipite deoarece toate sunt de la El şi unirea este de la Tatăl precum ne spune în Cartea înţelepciunii lui Isus:,, Unirea fraţilor este dragostea între prieteni”. Deci cum îţi vei iubi aproapele, fără să ai iubire pentru El? Prin iubirea de aproapele noi ajungem la iubirea de Dumnezeu. Din iubire pentru noi Domnul S-a pogorât pe pământ, să ne înveţe iubirea de Dumnezeu şi de aproapele nostru. Din iubire, S-a răstignit pe Cruce pentru iertarea păcatelor noastre. Poruncă ne-a dat ca cine iubeşte pe Dumnezeu să iubească şi pe fratele său. Aceste cuvinte pătrund în sufletele noastre reci, îngheţate chiar, zdrobite de dorul duhovnicesc revărsat într-o beznă a inimii. Fără iubire inimile sunt mucegăite de mulţimea păcatelor, învechite, încleştate şi împietrite din pricina nenumăratelor patimi. Fără iubire, suntem morţi, iar fii morţii vor cădea în genunea rece a durerilor, în genunea cumplită a fărădelegilor. Fără iubire nu putem fi copii ai iubirii, nici ai lui Dumnezeu, fiindcă Dumnezeu este iubire.

Fără iubire nu poate sa existe iubire…

 

(Georgiana)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești