Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

6330164-lg6330164-lg

Astazi am citit in Epistola I a Sfantului Ioan, unde Evanghelistul face  identitatea intre iubire si lumina. Daca vrem sa-l intelegem pe celalalt, trebuie sa-l iubim; si daca-l iubim, ni se lumineaza  adancurile lui. Nu exista lumina in afara iubirii! Nu ajunge sa privim numai lucrurile lumii, ca sa ne luminam.

Am spus ca de-as avea lumea toata, daca nu este o persoana care ma iubeste, nu am nici o multumire. Multumirea e lumina - lumina iubirii. Iubirea e lumina si amandoua sunt  viata. Daca vrem sa avem viata, si nu o viata trecatoare, ci viata  vesnica si o lumina nesfarsita, mereu mai bogata, apoi trebuie sa  iubim. Dar nu putem iubi pe om daca nu iubim pe Dumnezeu. Daca omul nu  e vesnic, nu e acelasi lucru. Numai pentru ca omul este vesnic, il iubesc.

O mama cand iubeste pe fiul ei, nu se poate sa nu se gandeasca  la lumina si sa nu se gandeasca la vesnicia lui. Spune si un ganditor  francez de astazi, Gabriel Marcel, ca francezii mai au si cate un  ganditor crestin si cate un poet crestin. Nu cum se socoteste la noi,  ca nu poti lua de la ei decat lipsa de credinta. Gabriel Marcel spune:  "Cand spui unui om te iubesc nu se poate sa nu gandesti ca el va fi  vesnic". De ce l-as iubi pe om daca n-ar fi vesnic? De ce m-as simti  atat de dator fata de el sa-l iubesc, daca n-ar fi vesnic? Fiecare om e  facut pentru vesnicie. Eu aspir la desavarsire. Inca nu am ajuns la  desavarsire, dar aspiratia aceasta nu se termina. Daca sunt in legatura  de iubire cu cineva, (daca se poate cu toti), aceasta nu se poate sa nu  fie de la Dumnezeu.

In zadar zice cineva ca iubeste pe Dumnezeu, daca  pe om nu-l iubeste si in zadar zice cineva ca iubeste pe om, daca pe  Dumnezeu nu-L iubeste, daca nu vede in aceasta taina mare si nesfarsita  a omului, prezenta lui Dumnezeu ! Sa iubim pe oameni si sa iubim pe  Dumnezeu.

(Părintele Dumitru Stăniloaie)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești