Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

3787337873

Inima noastră strigă după Dumnezeu chiar şi atunci cand noi nu ştim să rostim cuvintele potrivite.

Ne rugăm o dată, de două ori, de zeci şi sute de ori şi vedem că nu obtinem ceea ce am dorit şi atunci ne mâhnim şi renunţăm, uitând de canaaneancă, care prin insistenţa ei a obtinut ceea ce a dorit (fie ţie după cum voieşti), de Isaac, de vameş şi de atâţia alţii, care prin rugăciune stăruitoare au primit ceea ce au dorit, chiar dacă erau nevrednici.

Unii se gândesc că Dumnezeu nu îi ascultă pentru că au prea multe păcate, dar ei uită că Dumnezeu e iubire şi că El i-a ajutat şi pe vames şi pe tâlhar pentru că au stăruit în rugăciune şi au indrăznit să spere la ajutorul Său, deoarece Dumnezeu-Dătătorul doreşte să ne dăruiasca poate mai mult decât dorim noi să primim.

Indiferent de cât de îndreptăţiţi sau nu ne simţim în a primi ceea ce dorim,trebuie să ne rugăm neincetat, atât până primim, cât şi după, mulţumind.

Ne putem intreba insă de ce e nevoie de rugăciune, de ce Dumnezeu nu ne dă inainte de a cere sau imediat ce am cerut; dar El ştie mai bine de ce avem nevoie şi dacă nu ne răspunde cănd vrem noi e pentru că vrea să ne întărească, să fim vrednici cănd vom primi,să ne fie spre folos.

Ar mai trebui poate să ştim că noi ne rugăm, dar  nu toţi inaintea Domnului, pentru că deşi rostim rugăciuni, mintea noastră nu e la rugăciune., iar aici e mai multă nevoie de cugetul îndreptat către Dumnezeu decat de glasul rugăciunii.

Să privim către cer şi să spunem: "Milueşte-mă,Dumnezeule!" pentru că Tatăl nu vrea de la cel ce se roagă vorbe frumoase, ci căldură sufletească şi râvnă.

Când nu suntem auziti de Dumnezeu e fie pentru că nu cerem ceva de folos nouă, fie cerem cu nepăsare sau nu suntem încă pregătiti pentru a primi ceea ce dorim, dar nu trebuie să ne întristăm sau să abandonăm rugăciunea, ci să continuăm cu stăruinţă pentru că Dumnezeu face totul spre folosul nostru.

"Bateţi şi vi se va deschide!", deci trebuie să cerem cu stăruinţă şi răbdare si să nu deznădăjduim, ci să asteptăm cu nădejde.

"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri

Şi nici când ochii-n lacrimi ţi-s

Adevăratele înfrângeri

Sunt renunţările la vis!"

(Monica)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești