Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

1779588-lg1779588-lg„Un astronaut şi un neurolog vorbeau despre credinţă. Astronautul zice: Eu am fost în cosmos de atâtea ori şi n-am văzut pe Dumnezeu. La care neurologul îi spune: Şi eu  am făcut multe operaţii pe creier, dar n-am văzut nici un gând."

Când îl căutăm pe Dumnezeu, locul în care îl găsim şi îl simţim este inima noastră. Atât de multă dragoste are pentru noi încât ne iartă orice păcat pe care l-am săvârşit dacă ne pare rău din toată inima. Nu există cuvinte care să descrie dragostea lui Dumnezeu pentru noi. Trebuie să ne rugăm cu inima, El este ascultător şi iubitor...

Nu s-au inventat cuvinte care să descrie iubirea Lui Dumnezeu pentru noi pentru că acestă mare taină, care este iubirea, reprezintă temelia vieţii noastre. Noi suntem făcuţi din iubire, suntem mântuiţi prin iubire, suntem iertaţi tot prin iubire, pentru că însuşi Iisus Hristos este izvor de blândeţe şi iubire pentru noi. De aceea, pe Bunul Dumnezeu îl găsim în inima noastră, deschizăndu-ne sufletul spre El, prin rugăciune şi prin rugăciunile către Maica Domnului.

Nu ne dăm întotdeauna seama că noi păcătuim în fiecare zi faţă de Dumnezeu, asta pentru că nu-L iubim aşa cum se cuvine. Dacă am şti să iubim cu adevărat am respecta toate poruncile, ne-am ruga cu o mare intensitate şi am dărui din dragostea noastră aproapelui nostru.

Atunci când un om iubeşte cu adevărat se gândeşte in fiecare zi la acea persoană, doreşte să comunice cu ea, să-i vadă chipul, să nu-i greşească sau s-o deranjeze în vreun fel....Facem, oare, noi aşa faţă de Dumnezeu, sau ne rugăm Lui doar când avem nevoie sau când ne aducem aminte? Fireşte iubirea adevărată vine cu răbdare şi cu rugăciune, dar noi oricât de mici suntem şi păcătoşi, Îl iubim pe Iisus în felul nostru şi îi mulţumim pentru toată suferinţa Sa.

Îţi mulţumesc Doamne pentru toată iubirea Ta şi pentru lumina soarelui Tău din fiecare zi, şi ajută-ne să rămânem neclintiţi în credinţa ortodoxă şi primeşte rugăciunile noastre! Învaţă-ne Mântuitorule să iubim cu iubirea Ta!

(Oana)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești