Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

cristofor-columbVreau sa amintesc putin despre o personalitate a secolului al XV-lea, despre care s-au scris zeci de carti, au fost ecarnizate o multime de filme, si totusi…, niciodata nu putem cuprinde intr-un ansamblu complexitatea caracterului, profunzimea gandirii si mai mult decat atat credinta nestramutata in realizarea unui vis maret, pot spune chiar grandios, unul dintre cele mai indraznete pe care omul le-a putut realiza cu ajutorul lui Dumnezeu.

"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care-l cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala! "

Se spune ca aceste cuvinte au fost rostite de catre Regina Isabella, regina Castiliei si care au avut semnificatia unei adevarate binecuvantari, inainte de prima calatorie spre descoperirea Lumii Noi, a lui Cristofor Columb.

Da, despre el este vorba, Cristofor Columb - unul dintre cei mai mari navigatori ai lumii, geniul navigator care prin cele patru călătorii transatlantice a deschis drumul spre explorarea, exploatarea şi colonizarea Americilor.

Dupa ani de framantari si insistente pe langa Regele Ioan al II-lea al Portugaliei si regele Ferdinand al V-lea al Spaniei pentru ai finanta calatoria spre descoperirea Lumii Noi, Cristofor Columb a avut parte de respingeri si neincredere din parte lor multi ani, dar niciodata nu si-a pierdut credinta, statornicia, rabdarea si increderea in Dumnezeu, visul sau care parea imposibil de realizat pentru oamenii acelei lumi, a devenit realitate in noaptea de 12 octombrie 1492, cand Cristofor Columb a pus pentru prima data piciorul pe pamantul Lumii Noi crezand ca a descoperit Asia.

Raspunsul lui Cristofor Columb catre Regina Isabella din jurnalul celei de-a 3 calatorii America de Sud Trinidad , 31 iulie 1498:

" Eu cred ca Paradisul de pe Pamant se gaseste aici, aici unde nimeni nu poate intra fara voia lui Dumnezeu. Eu cred ca aceste pamanturi pe care Maiestatea Voastra m-ati trimis sa le descopar sunt extraordinare si ca sunt multe alte pamanturi in sud despre care nu se stie nimic. "

Pentru noi cei de acum nu este chiar dificil sa intelegem lumea in care s-a nascut Cristofor Columb, o lume a secolului al XV-lea, un secol al schimbarilor si multor evenimente care au marcat si schimbat societatea, multe evenimente care au dus la conflicte religioase. Cu toate acestea acest om nu s-a lasat influentat de evenimentele controversate ale secolului ci el si-a urmat drumul sau unic in indeplinirea maretului vis.

Si noi astazi ne aflam intr-un secol asemanator cu cel din timpul lui Columb, cu multe framantari politice, religioase si sociale, dar cati dintre noi isi mai urmeaza un VIS ?

- Cati dintre noi mai incearca sa gaseasca drumul catre realizarea unui VIS ?

- Cati dintre noi mai avem credinta, vointa, rabdarea sa urmam acest drum ?

- Cati dintre noi mai cred ca urmandu-l pe Iisus Hristos pe acest drum, vor ajunge cu siguranta in Paradis ?

Noi crestinii stim foarte bine ca urmand Calea cea stramta si cu chinuri care duce spre mantuirea sufletelor noastre, este drumul cel mai scurt si drept. Stim ca Iisus Hristos este Calea, Adevarul si Viata. Noi nu mai trebuie sa cautam pe acest pamant Lumea Noua, Paradisul noi stim unde este in Imparatia Cerurilor !

Multi dintre noi au visat inca din din copilarie asemenea lui Columb sa descopere America, multi dintre noi chiar au ajuns acolo, dar oare au mai descoperit acolo Paradisul ?

Din pacate nu, acea Lume Noua descoperita acum 500 de ani, s-a schimbat atat de mult incat nu mai putem sa ingenunchem asemenea lui Columb pe malul oceanului si sa sarutam pamantul binecuvantat !

Acum imensa gradina a Paradisului s-a transformat in Zgarie – Nori adevarate Turnuri Babel, pline de bogatii de neimaginat care ne eclipseaza prin uitarea ca suntem mici si neinsemnati.

Unde e smerenia noastra Doamne, ce ar spune oare acum Cristofor Columb daca ar fi sa mai debarce pe aceeasi plaja?

Oare ar mai cadea ingenunchiat coplesit de frumusetea padurilor virgine?

Nu prea …, s-ar intoarce pe vas si ar pleca mai departe in cautarea Adevaratei Lumi Noi , in cautarea Adevaratului Paradis!

Doamne ajuta !

(Carla)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești