Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

492Au inflorit salcamii. Peste tot in jurul lor raspandesc o mireasma dulce si plina de prospetime ce bucura pe toti cei care trec pragul umbrei lor. Nu degeaba i-a facut Dumnezeu si pe ei, caci El, in tot ceea ce a facut, de la cea mai mica particula din univers si pana la universul insusi, a pus si un strop de teologie, un strop de marturisire despre El. Tot asa stau lucrurile si cu salcamul, caci are si el sa ne spuna cate ceva despre frumusetea omului, chip si asemanare cu Dumnezeu.

Salcamul ne aduce aminte de iubirea lui Dumnezeu caci, prin felul lui de a dainui, ne invata ca sufletul nostru este menit sa infloreasca bunatatea cu roada multa, precum  bogatia florilor sale. Impletindu-si crengile intreolalta, salcamii ne arata ca maretia sufletelor noastre este sa raspandeasca peste tot si impreuna, mirosul dulce al florilor.

Petalele florilor de salcam, ce se astern lin ca un covor matasos sub pasii nostri, invata ca si noi trebuie sa asternem la randul nostru covorul faptelor bune, pe care sa calce toti cei de dupa noi.

Apoi mai avem de invatat sa nu ne rusinam de Dumnezeu si de roada credintei noastre in El, atunci cand ceilalti de langa noi urasc dreptatea Lui, precum nici salcamii singuratici nu se rusineaza sa infloreasca si sa parfumeze aerul din jur cu dulceata lor, chiar daca ceilalti copaci nu fac lucrul acesta.

Salcamii ne invata ca asa cum aerul e mai inmiresmat si privelistea mult mai frumoasa, atunci cand sunt adunati impreuna, tot asa oamenii devin mai frumosi si mai dulci, acolo unde sunt doi sau trei adunati in numele lui Hristos.

Parca aud vantul soptind printre salcamii infloriti ..."Iata Mirele vine in miezul noptii! Privegheati si va rugati ca sufletele voastre sa infloreasca precum florile de salcam."

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești