Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Şi-mi amintesc de poveşti şi-mi este teamă.

Şi-mi amintesc de începuturi dulci şi finaluri abrupte de care mă împiedicam adesea fără explicaţii. Nu credeam că se va stinge în mine cândva întrebarea lugubră şi totodată absurdă: "de ce?". Iar o dată cu trecerea ei m-am agăţat de Viaţă.

Unele întrebări sunt prea mari pentru oamenii mici. În cei slabi ele zidesc sentimente bolnăvicioase. Ca şi cum - conştient de ceea ce ţi se va întâmpla peste zece minute - alegi să înghiţi totuşi o bucată din Cortinarius orellanus. De aceea am renunţat la întrebări. De aceea ele mi se par prea stupide pentru a ajunge la adevăr. Nu întrebările ne duc acolo unde trebuie să fim. Nu întrebările ne conduc. Un celebru dramaturg latin spunea: ,,Câţi oameni, atâtea întrebări!". Dar oare poţi să te mai întrebi: de ce apare un om în viaţa ta? De ce pleacă? Cu ce scop? De aceea le-am strivit în mine.

Întotdeauna am iubit să mă plimb noaptea. Îmi căram cochilia de amintiri pe trotuarele ponosite îmbrăcate-n gri. Am crescut gândindu-mă la acele luminiţe inevitabile acroşate de centrul oraşului. Am crescut în mirosul fragil de iarnă. Am crescut în umbra sunetelor armonice de clopot. Am crescut în cântec şi-n dor de Naos.

Nu există viaţă într-o stea fără iubire. Nu credeam că-n moarte se găseşte steaua mea. Nu credeam că-n Viaţă-mi stă cuvântul. Şi totuşi aş spune că stelele sunt doar nişte bucăţi fărămiţate şi pistosite din suflet. Nu voi muri, ci voi fi viu...

N-am nevoie de stele. Am nevoie de Viaţă. 

(Georgiana)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești