Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Precum de foc arde şi se mistuie jarul, tot aşa de iubire omul însetat cu prezenţa Ta. Paşii Tăi, picuraţi ca roua din măduva ierbii, în adierea miresmei de floare, în cântecul licărit de stele… Tu, Doamne… aşa ne-ai creat. Cu sărutare sfântă din Duhul Tău…

Inimă, tu ai ştiut? din ce rasuflu eşti dăruită să baţi?

Duhul Tău, inima mea. Chipul Tău, chipul fratelui meu. Lumea întreaga, trupul Cuvântului Tău. Cum ne-ai născut, şi cum mori să ne înviezi… în adâncă tăcere şi afundare prin moartea în care ne-am ascuns. Tu eşti Lumina cea vie, la Tine cunoaşterea surâde nesfârşirea. Ah, pentru cine Te-a primit… cu legământ veşnic i Te-ai dăruit.

În Adam ai zidit tainic, nepătruns prima icoană a rodului Tău de iubire pentru ultimul om. Iată osul lui în plămădeala Evei şi viaţa ei dintr-o cunoaştere pe care numai Tu o grăieşti. În faţa creaţiei unui alt dumnezeu, cât de profund Adam a tăcut. În adormirea-i, coasta i-a zamislit… un alt dor după Dumnezeu, Eva lui. Iar el cum mai sublim putea fi numit ei decât ,,Cel ce a dăruit” din ,,Cel ce S-a dăruit”. Iată omenirea, rodul dumnezeiesc din os dăruit…

Omule, sfinţenie este trupul tău, jar aprins din răsuflarea care te-a creat. Cui te dăruieşti şi cum te împarţi? O lege a scris Dumnezeu în tine: a nu revărsa aproapelui altă asemănare decat pe cea a Chipului Său. A Adevărului odihnitor de Sfinţenie. Paşii Tăi înţelepţi sunt în cunoştinţă şi integritate, în statornicie şi consistenţă, în încredere şi înţelegere, în siguranţă şi valoare, în frumuseţe şi rezistenţă, în limpezime şi delicateţe, profunzime şi căldură şi… în atâtea bunuri ce izvorăsc inimii esenţa firii umane.

Chipul Tău e Adevărul cel viu. În acest Duh Te învoieşti nouă a împărţi rodul Tău. A iubi totuna e cu a fi serios…

(Maria)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești