Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

1020718-md1020718-mdPrintre defectele mele, unul dintre ele este şi faptul că nu am ţinere de minte în privinţa aniversărilor celor dragi, celor cunoscuţi in general. Memoria mea este aproape falimentară când vine vorba de capitolul acesta. De foarte multe ori am uitat să-mi felicit prietenii, bunicii, matuşile, rudele de ziua lor, chiar dacă acest lucru îmi era adus aminte chiar în ziua cu pricina.

Iar ei, în schimb, m-au felicitat de fiecare dată când a fost momentul meu. Pentru a „drege busuiocul”, cum spune o vorbă, după cateva zile de la aniversarea pe care o omiteam, cumpăram flori, cadouri, mici atenţii în general şi le ofeream neanunţat, doar doar de-oi şterge din indiferenţa şi neputinţa mea. Am constatat că cei în cauză erau plăcut surprinşi de atitudinea mea de a salva neglijenţa chiar după ce a trecut momentul de sărbătoare.

Aşa am descoperit că o atenţie oferită pe neaşteptate, fără vreun motiv special, are un impact mult mai mare decât ceva aşteptat să se întample oficial, programat cum se zice. De câte ori am oferit cuiva o floare, o atenţie cât de mica, dezinterasat, doar pentru a vedea acea persoană zâmbind, s-a intâmplat ca bucuria acelei persoane să fie mult mai mare decât mă aşteptam, bucurându-mă şi pe mine în acelaşi timp. Şi mă gândesc câte metode la îndemână avem pentru a ieşi din starea de oficialitate care este fadă, rece, în comparaţie cu ceva pornit din inimă.

Am putea fi mai atenţi cu cei din jurul nostru cu o vorba bună, cu o urare de sănătate bunicului de care am uitat, cu o floare mamei, cu o incurajare celui întristat şi multe alte cadouri pe care le luam gratis din vistieria Domnului. Noi oamenii avem nevoie de atenţie permanentă căci cine nu se bucură de atenţia celor din jur? Ne umplem de energie, de pofta de viaţă, când ne înţelegem bine cu toţi şi ni se acordă dragoste. Deci dacă ştim aceste lucruri, să nu mai stăm pe gânduri şi să furăm un zâmbet, mai ales de la cineva întristat, căci asta sigur nu-i păcat.

(Dan)

 

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești