Skip to content

6 Comentarii

 1. cristirg
  mai 12, 2014 @ 5:14 pm

  „Ce caută un creștin la Noua Republică? Poți să fii creștin și să faci politică? Poți să fii în același timp membru de partid, candidat pentru o funcție publică, dar și candidat pentru Împărăția Cerurilor? Cum se împacă morala creștină cu politica?

  La întrebările astea am răspuns de multe ori în ultimii doi ani de zile. Întrebările mi-au fost puse cel mai adesea de confrați creștini foarte suspicioși față de tot ceea ce se întâmplă în politica din țară și din lume. Unora, deși m-au văzut că mă împărtășesc din același potir cu ei, a trebuit să le dau asigurări (de mai multe ori!) că nu sunt mason, că nu sunt agent băsist și că, într-adevăr, în România anului 2014 un creștin sincer și devotat (ca să folosesc expresia lui Sorin Ioniță) poate face politică.

  Da, se poate. Sau se poate încerca. Mai mult decât atât, personal cred că pentru creștinii ortodocși din România este o datorie să facă politică, adică să se implice în îndreptarea treburilor publice din țară. Deci se poate. Asta încerc eu să fac la Noua Republică.”

  [url]http://www.nouarepublica.ro/[/url]

  -deci am putea sa-l alegem pe Capsali pt europarlamentare sau Noua Republica.(nr 9 pe buletinele de vot).

  Reply

 2. sdaniel
  mai 12, 2014 @ 5:27 pm

  Nu este chiar genul meu de candidat Iulian Capsali sau Noua Republica dar voi vota una din cele doua optiuni datorita faptului ca reprezinta o latura importanta a societatii care nu are absolut deloc reprezentare in Parlamentul European (si nici in cel al Romaniei nu este prea bine reprezentata). Din pacate mass-media promoeveaza aceiasi candidati – nulitati (cu mici exceptii) de aceea nu ii dau mari sanse. Sper sa gresesc pentru ca imi doresc din toata inima sa-l vad pe Iulian Capsali in Parlamentul European.

  Reply

 3. Dan Tudorache
  mai 12, 2014 @ 5:32 pm

  Doamne ajută, Cristi!
  Politicieni creștini sunt, cred, în mai toate partidele mari, mai mulți sau mai puțini. Trebuie doar atenție din partea noastră, a electoratului. Cât privește Noua Republică, Claudiu Târziu și-a pus obrazul pentru ei, susținându-i.
  Personal nu cunosc și nici n-am studiat ceva despre oamenii din N.R.. dar sigur nu este domnul Capsali singurul candidat creștin ortodox… în adevăratul sens al cuvântului. Deci cercetați, cântăriți bine oamenii, să știți cu cine votați.
  Din partea noastră nu mai este demult o noutate pe cine propunem.

  Reply

 4. cristirg
  mai 12, 2014 @ 7:01 pm

  Bine zice Corneliu Berari de la Noua Republica:

  „Deși nu mă îndoiesc că există creștini sinceri și devotați (dar probabil și puțin confuzați) în partidele mari din România, personal nu-mi dau seama cum reușesc aceștia să rezolve în mod mulțumitor contradicția dintre corupția endemică și morală din aceste partide, pe de o parte și comandamentele propriei credințe, pe de altă parte.”

  Cei de la Noua Republica sunt crestini,pt familie,impotriva avorturilor,homosexualitatii..si ei il apreciaza pe Capsali..
  -Claudiu Tarziu ii sustine pe cei de la Noua Republica dar nu sustine candidatura lui Capsali din diverse motive,unele obiective-zic eu:

  DE CE “ROST” NU SUSŢINE CANDIDATURA LUI IULIAN CAPSALI
  [url]http://www.rostonline.ro/2014/05/de-ce-rost-nu-sustine-candidatura-lui-iulian-capsali/[/url]

  Reply

 5. cristirg
  mai 12, 2014 @ 7:33 pm

  Imi place decalogul celor de la Noua Republica:

  [b]Alege binele, nu doar răul cel mai mic.[/b]
  • [b]Lucrează pentru o cauză mai mare decât tine însuţi.
  • Batălia pentru valori cere sacrificii.[/b]
  • Aderă la principii şi atunci când ele te dor.
  • Zideşte pe temelii solide.
  • Admiră-l pe cel mai vrednic decât tine.
  • Prosperitatea trebuie să oglindească munca.
  • Adu-ţi aminte de unde ai plecat.
  • [b]Dăruind vei dobândi[/b].
  • Adevărul e mai tare decât calomnia.

  Reply

 6. Botoş
  mai 14, 2014 @ 9:03 am

  Hristos a înviat.

  Creștinii (doar ortodocșii mai sunt creștini) NU AU CE SĂ CAUTE ÎN POLITICĂ.
  Ereziile romano-catolice au fost în politică, au pornit inchiziția, cruciadele și alte holocausturi romano-catolice.
  Creștinii nu trebuie să susțină creștinii care intră în casa diavolului, politica.
  De ce? Hristos nu ne dă voie:
  „Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.” Matei 22, 21.
  „Nu iubiţi lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubeşte lumea, iubirea Tatălui nu este întru el” – I Ioan 2, 15.
  „Ştim că suntem din Dumnezeu şi lumea întreagă zace sub puterea celui rău.” – I Ioan 5, 19.
  Ce legătura are Domnul cu veliar? Ce au întunericul cu lumina? Nu putem bea și din paharul demonilor și din paharul Domnului. Nu putem sluji la doi domni, nu putem sluji și lui Mamona și lui Dumnezeu, toate acestea le spune Scriptura.
  Deci ce legătură are politica cu Dumnezeu ? NICIUNA.
  Este Hristos în politică ? Nu este. Locurile blestemătorilor de Dumnezeu, sunt spurcăciune înaintea lui Dumnezeu. (atei, imorali, alții)
  Trebuie să luăm și să folosim din lumea aceasta doar ce ne este de folos la mântuire.
  Politica NU este de folos la mântuire, nimănui, niciodată și nici nu va fi în veacul veacului. Nici Teocrație, nici monarhie constituțională, nimic !
  Singura „politică” mântuitoare pentru creștini este prin Biblie, în Hristos Iisus Mântuitorul. Și „articolele” Sfinților Părinți și ale Sfințiților Cuvioși. Dăruite nouă, pururea nevrednicilor, cu rugăciunile Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și pururea Fecioarei Maria, în Duhul Sfânt, să putem merge la Tatăl, în Sfânta Treime și să ne mântuim. Amin.
  Atât.
  Reveniți la Biserica Creștină ale primelor secole creștine, osândiți ereziile, că este spre mântuire, iubiți-vă vrăjmașii ! Nu fiți patrioți și naționaliști, ca să nu ajungeți să ucideți pe aproapele, fie el și vrăjmașul tău, pe care trebuie să-l iubești.
  Patria creștinului este Împărăția Cerurilor, nu o delimitare teritorială, numită țară. Neamul există, chiar și înafara politicii, adică niște oameni care organizează un stat și îi pun granițe teritoriale statele. Domnul nu vrea așa ceva. Neamul evreilor a existat chiar și fără delimitări teritoriale, până la înființarea statutului israel (adevăratul israel, fiind azi, creștinismul). Neamul exista printre barbarii primelor secole creștine, dacii, hunii, goții, gepizii, saxonii și așa mai departe, fără să numească și să delimiteze teritorial, politic, o „țară”.
  Filautia, este o erezie, osândită de Sfintele Sinoade. Filautia este a fi patriot și naționalist.
  Împărăția Cerurilor este „patria” noastră, conform Scripturii (Evrei 11, 12-16)
  Nu vă lipiți inimile de cele ce sunt trecătoare… Pentru Dumnezeu…
  Iertare.
  Doamne, ajută.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *