Skip to content

13 Comentarii

 1. romeo
  februarie 25, 2014 @ 2:41 pm

  Multi suntem care cadem in acest pacat ,chiar daca nu vrem sa o recunoastem, si luptam cu el .E o lupta grea ,in care vom cadea de multe ori insa este important sa ne ridicam si sa luptam cu pacatul din nou.Singura nu poti sa duci aceasta lupta si este important sa marturisesti acest pacat in fata duhovnicului.El te va ajuta..Curaj !

  Reply

 2. Y
  februarie 25, 2014 @ 4:03 pm

  parerea mea e sa te spovedesti la manastire si sa lasi placerea trupeasca…pt ca eu am citit niste articole care m au zguduit…iti recomand cartile Pr Arsenie Boca…

  Reply

 3. Andrei
  februarie 27, 2014 @ 5:44 pm

  Hristos a zis „veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati (de pacate)”. Solutia pentru orice patima e pocainta, dorinta de a nu mai repeta pacatul si intrarea in comuniune cu Hristos prin rugaciune si sfintele slujbe. Asta o pot garanta din experienta personala. Multe patimi de care nu puteam scapa in conditiile in care faceam tot ce-mi statea in putere. Cand am inceput sa ma apropii de Dumnezeu, sa intru in comuniune cu El, totul a devenit mai usor de infruntat.
  Yoyo. nu trebuie sa apelam la frica. Omul trebuie sa intre constient in legatura cu Dumnezeu si sa nu pacatuiasca gandindu-se ca astfel pierde aceasta legatura, iar pierderea comuniunii cu Dumnezeu e moarte sufleteasca. Oamenii nu trebuie speriati, trebuie doar sa-i faci sa inteleaga ca rostul nostru e altul, nu acela de a pacatui.

  Reply

 4. Florin Iordache
  august 28, 2014 @ 12:21 pm

  Buna ziua, cu acelasi pacat ma chinui si eu, am fost la Biserica, si preotul mi-a spus sa tin post 40 de zile, dar acum am cazut iar in pacat, imi place sa fac malahie in timp ce ascult manele…este mai grav astfel? ce canon sa tin ?

  Reply

 5. Tivig
  august 29, 2014 @ 9:38 am

  Draga Valii,stiu ca acest pacat este foarte greu si mai ales renuntarea la el ,te-as sfatui ca atunci cand ai acest gand sa strigi la Maica Domnului ,la Mantuitorul ,implorai sa te ajute sa nu mai cazi in pacat,,Doamne ajuta-ma ,nu vreau sa mai fac asta ,nu vreau sa-i mai fac pe plac diavolului,Doamne tu sti ca eu nu pot sa renunt ,te rog ajuta-ma sa-l biruiesc pe diavol.si rugaciunea inimii ,Doamne Iisuse Hristoase ,Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul si desfranatul.,si ai sa vezi ca astfel ai sa scapi ,dar sa stigi la Maica Domnului si la Mantuitorul cu toata inima si cu toata dorinta de a nu mai cadea in acest pacat.

  Reply

 6. Popescu Alexandru Cristian
  decembrie 25, 2014 @ 7:00 pm

  Viața înseamnă luptă .. iar lupta înseamna biruință.
  Ori de câte ori vei cădea adu-ți aminte de cuvintele Mântuitorului ”De câte ori vei cădea, scoală-te şi te vei mântui” și „N-am venit să chem pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi la pocăinţă” și „Dumnezeu nu doreşte moartea păcătosului, ci ca el să se întoarcă şi să fie viu !” . După fiecare cădere cazi în genunchi înaintea icoanei Mântuitorului și cere-i iertare, roagă-te Mântuitorului, roagă-te Maicii Domnului, roagă-te Sfinților ( Sfântului Nicolae, Sfântului Nectarie, Sfântului Grigorie Decapolitul, Sfântului Ioan Botezătorul și tuturor Sfinților) .. și cel mai important găsește-ți un duhovnic căruia să-i mărturisești păcatul (este lucrul cel mai important) SPOVEDANIA este cel mai important pas care trebuie făcut. Ai să vezi că după ce vei mărturisi păcatul te vei simți eliberat..
  Chiar dacă apoi vei mai cădea în acest păcat .. luptă și nu deznădăjdui . Ridică-te și spune: “Iartă-mă, Doamne Iisuse Hristoase, sunt om și sunt slab întărește-mă pe mine păcătosul”.
  Roagă-te cât de mult poți și participă cât mai des la Sfânta Liturghie, la Sfântul Maslu.
  Doamne ajută !

  Reply

 7. sdaniel
  decembrie 26, 2014 @ 4:59 pm

  Iuliana, cand decizi ca trebuie sa renunti la ceva (placut) primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa verifici ca ai luat o decizie corecta. Al doilea ar fi sa nu ascunzi acest lucru, adica ceea ce ai facut tu. Felicitari pentru curajul de care ai dat dovada. Desi e valabil pentru multe fete/femei putine dintre ele recunosc faptul ca se masturbeaza.
  Sarbatori fericite si La multi ani!

  Reply

 8. peter ganea
  februarie 15, 2016 @ 3:47 pm

  Acest proces de vindecare poate dura o perioada si tu nu te dai batuta, te ridici mereu:

  In primul rand trebuie sati cauti un duhovnic bun, si sa te spovedesti la el , scrie pe hartie toate pacatele tale,din copilarie pana in prezent, toate, este foarte important pentru vindecarea ta.
  Mergi la biserica duminica si in zile de sarbatoare daca nu lucrezi.
  Tine miercuri si vineri post si luni este bine si cele 4 posturi din an.
  Trebuie in fiecare dimineata sa spui hotarat ca nu mai faci acest lucru, bine in genunchi cu fata spre rasarit, vorbind cu Isus Hristos.
  Trebuie sa citesit in fiecare zi dar in fiecare zi rugaciunile urmatoare:
  Dimineata rugaciunea de dimineata, [in cartea de rugaciune]
  apoi,rugaciunea, Imaprate ceresc de 7 ori dimineata si seara,aici:

  http://www.credo.ro/rugaciune.php?id=2

  a sfintei cruci, este in cartea de rugaciune,de 2-3 ori pe zi

  http://www.crestinortodox.ro/rugaciuni/rugaciunea-sfintei-cruci-72522.html

  si tatal nostru de 9 ori pe zi ,3 rugaciuni dimineata la pranz si seara.
  Cele 3 mici rugaciuni dupa ce ai citit rugaciunea de dimineata le gasesti aici

  http://adevarul.ro/locale/slobozia/ce-rugaciuni-trebuie-rostim-dimineata-fi-feriti-rau-explicata-preotilor-ne-ajuta-intram-contact-cu-dumnezeu-1_564a00997d919ed50e49409e/index.html?ref=yfp

  De ce este frica diavolului vezi aici: citeste psalmul, 90 si 33 in fiecare zi si cu noi este dumnezeu a sf. isaia citeste articolul si vezi aici:

  http://www.ganduridinierusalim.com/de-ce-ii-este-frica-diavolului-cel-mai-mult-cititi-si-raspandit

  acatistele zilnice ale saptamani, cite 1 acatist pe zi ai aici:

  http://lataifas.ro/religii-si-credinte/13094/rugaciuni-pentru-fiecare-zi-a-saptamanii/

  Apoi dupa ce citesti rugaciunile de dimineata faci inchinare la sfnta reime , de 3 ori , maica domnului si sf. ei parinti, de 2 ori, apoi sfintei cruci, sf. arhangheli, si la serafimi si heruvimi, apoila sfintul si ingerul tau personal si, apoi la toit sfinti si ingeri din imparatia lui dumnezeu la si femeile mironosite.
  Faci cel putin 3-7 metani dupa ce termini rugaciunile si foarte important sa-i multumesti domnului pentru toate in fiecare zi.

  Apoi rugaciunea Duhului Sfant a sfantului simeon noul teolog, 1 data in fiecare zi aici:

  http://www.doxologia.ro/rugaciune/vino-lumina-adevarata-rugaciune-catre-preasfantul-duh-sfantului-simeon-noul-teolog

  Si rugaciunea catre prea sfanta nascatoare de dumnezeu, 1 data pe zi aici,

  https://preasfantafecioaramaria.wordpress.com/2014/03/28/in-momentul-in-care-o-rugati-pe-fecioara-maria-sa-va-medieze-rugaciunea-ea-ajunge-negresit-la-dumnezeu/
  Si apoi zici: Preasfanta nascatoare de dumezeu de 9 ori .

  Asculta trinitasul, si tot ce apartine de dumezeu si biserica.
  Nu barfi si nu vorbi de rau pe nimeni, impacate daca poti cu toti, fa milosteni cat poti si daca poti.
  Iti urez ca bunul dumezeu sa-ti Lumineze calea si sa reuseti, bine.

  Zi in fiecare zi Ma-m hotarat ca de astazi inainte sa-l „NU il mai supar pe Domnul nostru, Isus Christos”.
  Si iti mai sugerez:
  Nici o nenorocire nu înseamnă ceva şi nimic nu este pierdut, atâta timp cât credinţa rămâne în picioare de la parintele arsenie papacioc, aici:

  http://www.ganduridinierusalim.com/nici-o-nenorocire-nu-inseamna-ceva-si-nimic-nu-este-pierdut-atata-timp-cat-credinta-ramane-in-picioare/

  Iti mai sugerez sa mergi in pelerinaj la parintele aresnie boca, arsenie papacioc, iustin parvu, citeste despre ei si invataurile lor, ale mariei magdalena, maria egipteanca, si maica domnului, fie ca bunul Dumnezeu sa te lumineze si pe tine.Cu ajutorul domnului vei reusi.
  Dumnezeu ne schimba pe toti in bine daca noi il chemam si il acceptam pe el in viata noastra, atat timp cat noi ne hotaram sa ramanem cu el, este hotararea fiecaruia din noi, eu ma-m hotarat sa raman cu el.

  Reply

 9. sharbinsk
  februarie 15, 2016 @ 8:14 pm

  @ peter
  Sunt valoroase rugaciunile pe care le-ai citat și sfaturile părintelui Papacioc, dar [b]de unde ai preluat matale[/b] rețetele următoare citez „[i]trebuie citesit in fiecare zi dar in fiecare zi[/i]”:
  „rugăciunea Imparate ceresc [b]de 7 ori dimineata si seara[/b]”, „ rugaciunea sfintei cruci, de[b] 2-3 ori pe zi[/b]”, „[b]cel putin 3-7 metanii[/b] dupa ce termini rugaciunile”, „Rugaciunea Preasfanta nascatoare de Dumnezeu [b]de 9 ori[/b] ” ?

  Le-ai primit ca un canon personal sau dacă ai găsit undeva scris în învățătura de credință, te rog lămurește-mă pentru că am auzit destui preoți care spun că nu există rețete numerologice după care să funcționeze un canon de rugăciuni.

  Ție cât timp îți ia în medie să faci toate aceste rugăciuni ? înțeleg că urmezi/ai urmat același program din moment ce-l recomanzi și mai ai timp și de serviciu.
  Și te rog scrie corect măcar toate numele sfinților, cu litere de tipar, chiar dacă te semnezi cu „peter” și ortografiezi ca în mediul protestanto-catolic Isus Christos, indiciu că ai putea fi prin diaspora de ceva timp.

  Reply

 10. Ludmila Doina
  februarie 16, 2016 @ 12:50 pm

  [b]Sunt valoroase rugaciunile pe care le-ai citat și sfaturile părintelui Papacioc, dar de unde ai preluat matale rețetele următoare citez „trebuie citesit in fiecare zi dar in fiecare zi”:
  „rugăciunea Imparate ceresc de 7 ori dimineata si seara”, „ rugaciunea sfintei cruci, de 2-3 ori pe zi”, „cel putin 3-7 metanii dupa ce termini rugaciunile”, „Rugaciunea Preasfanta nascatoare de Dumnezeu de 9 ori ” ?

  Le-ai primit ca un canon personal sau dacă ai găsit undeva scris în învățătura de credință, te rog lămurește-mă pentru că am auzit destui preoți care spun că nu există rețete numerologice după care să funcționeze un canon de rugăciuni.

  Ție cât timp îți ia în medie să faci toate aceste rugăciuni ? înțeleg că urmezi/ai urmat același program din moment ce-l recomanzi și mai ai timp și de serviciu.
  Și te rog scrie corect măcar toate numele sfinților, cu litere de tipar, chiar dacă te semnezi cu „peter” și ortografiezi ca în mediul protestanto-cat olic Isus Christos, indiciu că ai putea fi prin diaspora de ceva timp.[/b]

  AMIN.

  Reply

 11. brindau cristina
  februarie 16, 2016 @ 1:26 pm

  Sharrbinsk scuaza-ma ca intru si eu in discutie dar eu cred ca 1peter1 nu este ortodox pt ca altfel nu ar fi scris numele Mantuitorului cu un singur I si Hristos cu C, iar acele rugaciuni impuse de catre el nu sunt recomandate deloc fara aprobarea unui duhovnic, orice rugaciune in plus fata de cele care se fac de catre orice credincios si ma refer la rugaciunile diminetii si rugaciunile serii nu este sa bine sa facem vreo rugaciune in plus fara binecuvantarea duhovnicului care este cel mai in masura care sa dea un canon si daca facem asculatre sigur va fi bine pt sufletul nostru. Eu am primit cadou doua carti de rugaciuni si inainte de a le face am intrebat pe duhovnic si spre surprindera mea care eram hotarata sa le fac mi-a spus sa nu le citesc pt ca se fac doar de catre preoti si mi-a explicat cand si in ce perioada le fac preotii. Doamne ajuta!

  Reply

 12. sharbinsk
  februarie 16, 2016 @ 8:57 pm

  @ cristina_sarov e bună orice intervenție punctuală și necesară,chiar de am comenta fiecare prin rotație dacă observați comentarii care pot semăna incertitudinea și care le scapă celorlalți, e bine să nu rămână nelămurite, mai ales că mărturia personală a fost utilă în acest caz.
  Mișună destule persoane atee-necatehizate pe site care cred că astfel de practici se regăsesc în învățătura de credință.
  Am mai vazut la mărturii despre minunile sfinților nu știu ce rețetă magică de a scrie o dorință și a arde foaia pe care e scrisă cu impresia că sfântul respectiv o îndeplinește, chestii de-ți stă mintea în loc.
  Deși nu e cazul aici și rugăciunile sunt canonice, nu știu câți duhovnici recomandă de 3x ori pe zi rugăciunea Sfintei Cruci „să se scoale Dumnezeu și să se risipească…”, că practic se blesteamă potrivnicul în ea și se provoacă direct, ori el nu doarme ci se-ntoarce să-l lupte pe rugător. Unui mirean începător îi trebuie o perioadă de familiarizare.

  Reply

 13. Alexandrus
  februarie 19, 2016 @ 1:23 pm

  Si eu am facut acest pacat cativa ani dar cu ajutorul lui Dumnezeu prin duhovnic am reusit sa scap de el Iuliana….cred ca o sa faci si tu la fel. Te felicit ca ai facut o ,,spovedanie” publica. Esti o persoana demna de a fi admirata. Am putea vorbi pe mail? asta-i mailul meu alexstefan319@yahoo.com. Maica Domnului sa te ajute!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *