Jocurile de noroc și pariurile sportive = banca diavolului

jocuri-de-noroc-pariuri

Un preot confruntat cu problema dependenței de jocuri de noroc și pariuri sportive la unii bărbați din parohia sa, s-a dus recent la o mănăstire renumită pentru viața curată a monahilor de acolo, și l-a întrebat pe unul din ei.

– Părinte, ce să fac cu acești oameni, ce să le zic? Iar acel părinte îmbunătățit i-a zis:

– Ascultă-mă părinte! Ori că iei, ori că dai bani acolo (n.n. la pariuri sportive sau jocuri de noroc) e banca diavolului.

Cuvântul pare dur, dar este cea mai bună radiografie a întregului fenomen al dependenței de pariuri sportive și jocuri de noroc.

Fericit bărbatul care n’a umblat în sfatul necredincioşilor şi cu păcătoşii’n cale nu a stat şi pe scaunul ucigaşilor n’a şezut;” (Psamul 1, 1)

Concret și simplu totul se reduce la lucrarea diavolului în inima oamenilor prin toate răutățile pe care le încurajează și le inspiră:

  1. Te face să iubești banii, să dorești banii, să fugi după ei.
  2. Încurajează lenea și descurajează munca cinstită.
  3. Dependența aceasta atrage după sine alte dependențe, precum cea de alcool și droguri
  4. Dependențele strică relațiile dintre oameni, duc la divorțuri, violențe și certuri în familii.
  5. Banii câștigați ușor se cheltuie și se pierd ușor, fiind cheltuiți în special pe alte patimi.
  6. Pariurile și jocurile de noroc formează toate o lume a iluziei, a minciunii.
  7. “Industria pariurilor” atrage dupa sine o lume neagra a pariurilor, cu multe înșelăciuni, cu multe nedreptăți și adicții.
  8. Lumea banilor făcuți ușor este foarte atrăgătoare pentru lumea interlopă, adică a golanilor, hoților, peștilor, prostituatelor, corupților și a tuturor celor care vor să se căpătuiască ușor fără muncă.

Mulți dintrei cei ce joacă la pariuri și jocuri de noroc sunt persoane cu probleme financiare, cu probleme familiale, oameni cu o educația slabă. Acești oameni se împătimesc ușor și ajung să bage în pariuri banii destinați nevoilor familiei. Mai simplu spus, oamenii își duc la pariuri banii pentru mâncare, pentru facturile de la utilități, pentru educația copiilor, pentru haine și alte nevoie primare. Mulți se împrumută de bani ca să joace. Alții vând din casă obiecte ca să facă rost de bani sau mai rău, fură bani de la alte persoane. Din acest motive un astfel de om va avea certuri în familie și printre prieteni, dezbinare, violență, alcoolism, divorțuri, avorturi și altele asemenea.

Presupunând că vei câștiga vreodată, câștigi banii celor care au pierdut. Tu le iei banii și ei primesc suferința, tristețea, și adâncirea în dependență. Banii din pariuri sunt bani plini de lacrimi și sânge, pe care tu, dacă îi câștigi, crezi că te vei bucura de ei. Nu te vei bucura niciodată de acești bani. Tot ce primești de la cel rău îți va aduce pagubă atât sufletește cât și trupești.

Am auzit de patroni ai unor săli de jocuri de noroc din România care au numai necazuri în familie, din cauza răului pe care-l aduc în viețile oamenilor.

Jocurile de noroc și pariurile sportive sunt interzise astăzi în multe țări din lume: Japonia, Polonia, Cipru, Qatar, Liban, Brunei, Libia, Iemen, Somalia, Arabia Saudită, Kuweit și câteva state din Statele Unite ale Americii.

De ce? Pentru că sunt un blestem pe capul oamenilor. Aduc doar necazuri și dezbinare, ceartă, disperare și deznădejde. Majoritatea celor care aduc banii aici pierd, peste 90% dintre ei, iar cei care câștigă o fac rar și nu-și recuperează banii investiți masiv în trecut.

A câștiga bani de aici e ca și cum ai fura bani altcuiva, sau chiar mai rău.

Feriți-vă de lucrarea demonului. Banii care vin și pleacă de aici sunt bani blestemați, murdari, care au stricat milioane de suflete. Dumnezeu va aduce pedeapsa asupra celor le susțin prin investiții masive în reclame și ademenirea oamenilor, și nu va da rod și bucurie celor care câștigă acești bani.

Companiile de jocuri de noroc păcălesc oamenii, ademenindu-i cu reclame foarte multe și insistente, și cu promisiuni mincinoase de câștiguri, bine știind că unii nu vor rezista și vor cădea în plasă, căci momeala e una atât de dulce omului fără Dumnezeu: banul.

”Gândurile celor drepţi sunt gânduri drepte, dar necredincioşii născocesc înşelăciuni. Cuvintele necredincioşilor sunt înşelătoare, dar gura celor drepţi pe aceştia îi va izbăvi.” (Prov. 12, 5-6)

Banul e momeneala cu care sunt pescuiți cei slabi, dar odată pescuiți jucătorii vor fi ușor ușor distruși de acest sistem. Statul român ar trebui să interzică total pariurile sportive și jocurile de noroc.

Feriți-vă copiii și apropiații de această industrie murdară și demonică, indiferent dacă participarea la ea se face doar printr-o aplicație de telefon sau prin divertisment de vacanță.

Ascultați cuvintele Domnului din Sfânta Scriptură:

”Fiul meu, de voiesc păcătoşii să te ademenească, nu te învoi, dacă-ţi spun: „Vino cu noi, să ne punem la pândă, ca să vărsăm sânge, să întindem curse fără cuvânt celui neprihănit, să-i înghiţim de vii ca locuinţa morţilor, şi întregi, ca pe cei ce se coboară în mormânt. Să punem stăpânire pe tot felul de lucruri scumpe, să ne umplem de pradă casele noastre, fii părtaş la obştea noastră, o singură pungă fi-va pentru toţi!”

Fiul meu, nu te întovărăşi cu ei pe cale; abate piciorul tău din cărarea lor, căci picioarele lor aleargă numai la rău, iar ei zoresc să verse sânge. Zadarnic se întind curse în văzul păsărilor! Căci ei întind curse tocmai împotriva sângelui lor, şi sufletului lor îşi întind ei laţuri. Aceasta este soarta celor lacomi de câştig; lăcomia le aduce pierderea vieţii.” (Prov. 1, 10-19)

Ești dependent de pariuri sau de jocuri de noroc? Cere-i ajutorul lui Dumnezeu! Caută ajutor în familie și la prieteni. Mergi la preot, medic sau psiholog. Caută ajutor specializat.

Citește și articolul: De ce este păcat să joci la pariuri, păcănele, ruletă și alte jocuri de noroc?

Autor: Claudiu Balan

(Visited 119 times, 1 visits today)