La Jupiter în luna iunie

Acun două luni, în iunie am ajuns la mare, la Jupiter, deşi plecasem din Galaţi pregătiţi să petrecem câteva zile la Mănăstirea Sâmbata de Sus. Planul era să ajungem la Bucureşti, unde întâlnindu-ne cu câţiva prieteni urma să pornim împreună spre Sâmbata.

Cu vrep 80-90 de km înainte de ajunge în Bucureşti, Viorel îmi spune la telefon că în weekend va ploua toată ţara, mai ales la munte. S-a uitat la prognoza meteo pe net :). Am început să râd şi i-am spus că nu cred… Închide telefonul, mai caută puţin şi mă sună iar, spunându-mi că toate sursele de prognoză meteo spun că în weekend plouă de rupe… doar la mare va fi puţin înnorat şi e posibil să dea câţiva stropi într-una din cele 3 zile de weekend prelungit.

Supărat că planurile noastre se destramă şi e posibil să nu mai plecăm nicăieri vin cu ideea de a merge la mare. Soţia e deacord, prietenii asemenea şi ne decidem că a doua zi dis de dimineaţă să plecăm spre Jupiter. Seara am sunat, am făcut rezervările la un hotel, unde am stat noi acum 5 ani, şi a doua zi am plecat.

La mare era soare şi frumos… uneori mai treceau şi câţiva nori, dar per total a fost foarte bine. A şi plouat în ultima zi, dar puţin, uscându-se foarte repede.

Am stat două nopţi şi trei zile într-un hotel unde copii erau implicaţi în multe activităţi. Ne-a plăcut, fetiţele noastre s-au jucat pe plajă şi prin hotel şi pe litoral era destulă lume încât să nu te simţi singur, şi puţină încât să nu pară aglomerat.

Apa mării era rece şi aproape nimeni nu făcea baie.

Am făcut şi câteva poze… ultimele cu acest aparat… pentru că din păcate şi din cauza neîndemânării mele din naştere am scăpat aparatul foto în mare. Apa sărat l-a distrus instant. Totuşi am reuşit să salvez cardul cu fotografii.

Alegerea noastră s-a dovedit a fi inspirată, mai ales că am aflat apoi că în zona Braşov-Făgăraş a plouat intens trei zile la rând, încât dacă am fi mers n-am fi putut scoate nasul în natură mai deloc.

(Claudiu)

(Visited 2 times, 1 visits today)