Skip to content

10 Comentarii

 1. alma
  iunie 25, 2012 @ 1:22 pm

  nu mi-o lua in nume de rau,dar daca dispar toate mijloacele contraceptive,avem si a patra optiune-abstinenta totala!nu trebuie sa fii neaparat monah pentru a putea „rezista” fara sex.

  Reply

 2. Badea Patricia
  iunie 25, 2012 @ 7:01 pm

  Folosirea pastilelor anticonceptionale este un pacat la fel de grav ca si avortul, poate chiar mai grav pentru ca, dupa cum explica parintele Nicolae Tanase, acele pastile produc o toxicitate in uter, care impiedica ovulul fecundat sa se lipeasca de peretii uterului si sa dezvolte normal. Astfel, in 14 zile, neavand cu ce sa se hraneasca si devenind dependent de mama, micul prunc din pantece moare prin infometare 🙁 Trist. Iar cand o femeie ia anticonceptionale poate omora mai multi prunci fara ca macar sa stie si zicea parintele ca e o problema in cazul acesta la spovedanie ca nu stii cati copii a omorat acea femeie si nu stii ce canon sa-i dai: poate a ucis 1 poate 20.

  A naste si a creste un copil sau mai multi este o jertfa dar unele sotii sau femei nu vor sa se mai jertfeasca si asta din comoditate, nu din cauza saraciei cum se pretinde. Daca ar fi valabil motivul ca „n-am cu ce sa-i cresc” atunci toti bogatii care cu siguranta au cu ce sa-si creasca copii ar avea cate 10 copii si saracii niciunul dar vedem ca e tocmai invers.

  Reply

 3. Administrator
  iunie 25, 2012 @ 7:15 pm

  Relațiile sexuale fiind legitime doar în cadrul căsătoriei, iar articolul fiind scris din această perspectivă rezultă că nu avem această a 4-a opțiune, Alma. Căsătoria în alb este doar o excepție și în niciun caz nu este încurajată de Biserică.
  Deci rămân cele trei optiuni.
  Abstinența totală este doar pentru monahi și pentru mirenii care încă nu s-au hotărât pentru una din cele două căi: monahism sau căsătorie.

  Reply

 4. alma
  iunie 25, 2012 @ 7:58 pm

  am mai auzit si de calugaria in alb,nu doar casatoria.e trist daca astea sunt singurele optiuni pentru ceva asa de complex ca o fiinta omeneasca.eu,de ex. stiu sigur ca nu am vocatie sa ma calugaresc,dar stiu la fel de bine ca nu e de mine nici casatoria,alba sau,de foarte multe ori,neagra.deci,inseamna ca nu sunt buna de nimic?e interzis sa traiesti de unul singur?

  Reply

 5. Sorin
  iunie 25, 2012 @ 8:02 pm

  alma, nu e interzis să trăiești de unul singur dar e foarte greu din punct de vedere duhovnicesc. În familie ai necazurile și greutățile cu familia ce te ajută să te smerești și să nu o pornești aiurea iar în călugărie ai ascultarea și obștea mănăstirii. Când ești singură nu mai e cam nimeni să te tragă de mânecă și de asta e foarte periculos.

  Reply

 6. alma
  iunie 25, 2012 @ 8:27 pm

  pai,dupa cum vad,e greu oricum-si-n familie,si la manastire si singur.si atunci nu-ti ramane decat sa alegi.unii aleg sa traiasca singuri si le prieste.a trai singur nu inseamna a te simti singur.sunt o mie de lucruri cu care sa-ti umpli timpul.de lut razna o poti lua si din cauza acelor necazuri in familie care s ar trebui sa te smereasca.

  Reply

 7. alma
  iunie 25, 2012 @ 8:29 pm

  scuze de greseli de neatentie-luat razna si ar trebui ,fara s

  Reply

 8. Sorin
  iunie 25, 2012 @ 8:58 pm

  Nu mă refer neapărat la a înnebuni ci a nu avansa din punct de vedere duhovnicesc. Adică nu prea ai oameni lângă tine care să tragă atât de tare de tine cum face soțul/soția/copiii sau cei din obștea mănăstirii. Ești singură și poți face ce vrei. Normal că și căsătoria și călugăria poate fi neasumată dar totuși ai Crucea chiar lângă tine pe care să o asumi pe când atunci când ești singură trebuie să îți cauți singură Crucea.

  Reply

 9. alma
  iunie 25, 2012 @ 9:22 pm

  bun,ca sa n-o mai lungesc,sa fii singur nu inseamna sa te simti singur.alone nu inseamna lonely.as scrie mai mult,dar am facut-o deja de 2 ori si se pare ca m-am deconectat si pana sa ma reconectez,s-a pierdut ditamai comentariul.sa fii singur,ca e greu,usor,bine,periculos,e optiunea celor pe care nu-i trage inima nici la manastire ,nici la facut/crescut copii.

  Reply

 10. Carmen Nicolas
  iunie 25, 2012 @ 10:20 pm

  Total „intamplator” am dat peste acest site, prima oara in viata mea si marturisesc ca greu se intra in acest dialog („viu”). Insa, in cele din urma, ‘ia, c-am intrat. 🙂
  Incat, purced la „lupta”!
  Saurian: Suntem 7 miliarde de oameni. Dumnezeu ii iubeste pe absoluti TOTI, fara exceptie. Si pe toti ii vrea mantuiti.Incat propun (cu nemasurata smerenie) mai multa profunzime si „Duh Sfant”. Chiar cu: „varf, indesat si clatinat”. Exact in cadrul Bisericii crestine (ortodox-romane).
  ***********************************************************************************
  Alma: cata vreme sufletu-ti-e-alaturi de si cu Dumnezeu, e absolut OK!!! Fii mereu in pace interioara, te rog.
  Restul e, desigur, „neputinta” Bisericii de a da raspunsuri pe masura unor astfel de situatii. (Sunt convinsa, incat scriu din incredintare.)
  You are not alone!!! Si nici „lonely”, precum corect gandesti.
  Sunt si SFINTI „civili”, desigur! Fii convinsa de acest fapt real si, daca asta iti doresti, traieste, te rog, exact ca atare.
  Sfantul Duh ne calauzeste in Vecii Vecilor!!! Amin.
  **************************************************************************************
  Asteptam, eventual, va rugam, si alte pareri avizate si profunde.
  Multumim sincer!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *