Skip to content

8 Comentarii

 1. Radu Laura
  februarie 7, 2012 @ 8:51 am

  Doamne ajută! Nici nu mi-a vemit să cred când am văzut puținele mele cuvinte alături de o poză așa de frumoasă într-un articol! Cu acest prilej însă aș dori să vă mulțumesc , deoarece de-a lungul timpului (vă citesc de câțiva ani) mi-ați fost de mare ajutor. În perioade gri, de mare confuzie m-ați luminat, în perioadele de deznădejde mi-ați redat speranța și în perioadele de liniște mi-ați îmbogățit sufletul și mintea. Ați fost mereu un prieten de nădejde, gata întodeauna cu un sfat bun. Din nefericire, eu nu am fost mereu la înălțimea așteptărilor, am avut și momente în care v-am neglijat și am uitat de cuvintele voastre pline de înțelepciune. Uitându- mă din nou la articol și la propria mărturie mă înfior de -a dreptul, pentru că mi se pare că nu sunt deloc un model de urmat , pentru că nu sunt nici apropiată de Dumnezeu cum ar trebui și nici măcar nu am o relație atât de pură ca floarea de nufăr lângă care apar cuvintele mele. Da, am reușit să nu păcătuim, dar am avut și momente grele de cădere , în care nu am fost așa cum ar fi trebuit să fie doi creștini ortodocși adevărați care îl iubesc pe Dumnezeu din toată inima lor. Eu cred că mă încadrez cel mai bine ca exemplu pentru cei care nu au avut parte de o educație profund religioasă și nu l-au cunoscut pe Dumnezeu decât mai târziu, dar care odată ce L-au aflat încearcă să facă voia Lui. Așadar , stăm mărturie pentru cei care vor să pună început bun vieții lor, că se poate. Dumnezeu nu îi părăsește nicodată pe cei care Îl caută. Și într-un fel sau altul, le scoate în cale, oameni, duhovnici, articole , cărți care să le arate drumul drept. Nu e tocmai ușor să renunți dintr-odată la unele deprinderi vechi, dar să nu uităm că ” Dumnezeu este scăparea și puterea noastră, ajutor întru necazurile ce ne împresoară. ” (Psalmul 45)

  Reply

 2. Sorin
  februarie 7, 2012 @ 9:36 am

  Laura R: ”Dar tocmai faptul că este dificil îmi oferă certitudinea ca după căsătorie, vom simţi adevărata bucurie a relaţiei trupeşti, prin binecuvântarea cu Sfânta Taină a Nunții.” Așteaptă să simți adevărata bucuriei a relației sufletești și duhovnicești prin Sfânta Taină a Nunții și vei vedea că relația trupească pălește în fața relației sufletești și duhovnicești. 🙂

  Reply

 3. Albinuta
  februarie 7, 2012 @ 9:39 am

  Doamne ajuta ,chiar daca tu Laura ai ramas surprinsa de faptul ca marturia ta a devenit articol eu m-am asteptam din momentul in care am citit-o deoarece este un exemplu viu pentru toti tinerii ca se poate si in zilele de azi sa-ti pastrezi fecioria pana la casatorie ,nu pot decat sa multumesc Domnului pentru ca ne prezinta mereu tineri frumosi ,curati care pot fii un exemplu pentru noi si copiii nostri .Multumesc si tie Laura pentru marturie ,pentru exemplu dat si te-as ruga ceva :deoarece am observat ca stii sa scrii foarte frumos si educativ incearca in timpul liber sa scrii si tu un articol cat de mic (pentru inceput )chiar daca tu crezi ca nu te pricepi sau nu ai avea talent,Dumnezeu este cu noi deci si cu tine (tu stii foarte bine aceasta ),te va ajuta sa iasa ceva foarte folositor pentru multe persoane care au nevoie (o sa citez putin din ceea ceai spus tu ,mi-a placut foarte mult ),in perioade gri de luminare ,in perioade de deznadejde de redarea sperantei,in perioade de liniste de imbogatirea sufletului si mintii ,incearca si o sa vezi rezultatul cate persoane ar fii foarte bucuroase sa citeasca ceea ce scrii si de ce nu sa si invatam cate ceva .CURAJ CA SE POATE ,iertare daca am suparat cu ceva si te rog gandeste-te serios la propunerea mea

  Reply

 4. Radu Laura
  februarie 7, 2012 @ 11:09 am

  Va mulțumesc mult pentru cuvintele folositoare. Saurian, sunt convinsă că ai dreptate, și nu pot decât să mă rog mai mult pentru a ajunge și noi la bucuria aceasta minunată a relației duhovnicești care să fie înainte de orice. În pprezent, cred că suntem pe cale….
  Albinuta – in niciun caz nu m-am supărat, ba chiar m-am bucurat mult pentru cuvintele tale. Cât despre scris, probabil există ceva urme din pregătirea umanistă și promit că voi încerca mai des să îmi aștern gândurile pe hârtie și dacă iese ceva demn de arătat și altora, și cei care se ocuă de acest site vor considera potrivite rândurile mele, le voi împărtăși cu voi. Doamne ajută și mulțumesc încă o dată pentru gândurile frumoase! Să vă aducă bunul Dumnezeu bucurie multă, așa cum mi-au adus și cuvintele voastre!

  Reply

 5. alex
  februarie 26, 2012 @ 10:19 pm

  Laura, cazul tau se aseamana perfect cu al meu si al iubitei mele.
  E un lucru foarte greu…insa…cu bunavointa ambelor parti…se va realiza.

  Reply

 6. Radu Laura
  februarie 27, 2012 @ 7:14 am

  Doamne ajuta, Mace!

  Ma bucur mult când aflu că există si alti tineri care dau aceeasi lupta . Asa este, cu ajutorulul bunului Dumnezeu si multa straduinta din partea celor doua parti, cred, ca se poate reusi.

  Reply

 7. Claudiu Balan
  februarie 27, 2012 @ 7:41 am

  Eu zic ca nu e greu…e foarte usor…trebuie doar sa vrei si sa te feresti de ocaziile in care poti cadea in pacat. E simplu si e asa de frumos!

  Reply

 8. Ramona
  august 23, 2012 @ 1:11 pm

  Dumnezeu sa te binecuvanteze pt aceasta marturie extrem de frumoasa!ma bucur sa vad ca inca mai sunt tineri care vor sa traiasca curat!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *