Skip to content

7 Comentarii

 1. Laura-optimista
  iunie 17, 2010 @ 4:12 pm

  Biruinţa asupra ispitelor-un dar divin
  Dumnezeu să ne dăruiască puterea de a rezista şi de a birui aceste ispite specifice tinereţii!
  Da, Sfinţii Părinţi ne îndeamnă ca în asemenea momente să medităm la poruncile dumnezeieşti şi să ne amintim de chinurile cele veşnice. Această idee îmi aminteşte de cuvintele scriitorului creştin-ortodox rus F. M. Dostoievski: „Ce este iadul? Şi cuget în sinea mea: e suferinţa de a nu mai putea iubi”(Fraţii Karamazov). Ce poate fi mai cutremurător decât faptul de a nu-L mai putea iubi pe Dumnezeu, a Cărui iubire faţă de noi este infinită? Ce poate fi mai înspăimântător decât ideea că ar fi posibil ca, din cauza păcatelor noastre, să ne despărţim de Hristos Mântuitorul şi de toţi cei dragi ai noştri de pe pământ? De aceea, sunt convinsă că dacă vom cugeta la acestea şi mai ales la iubirea Mântuitorului faţă de fiecare dintre noi, vom putea lupta mai uşor cu aceste gânduri, care ne tulbură liniştea sufletească şi ne îndepărtează de sfinţenia, spre care tindem în mod natural.
  Domnul să fie cu noi!
  Doamne-ajută!

  Reply

 2. geo
  iunie 18, 2010 @ 4:41 pm

  🙁 Oare care e „fericirea” lumii azi? Pare ciudat, dar este chiar desfraul. Se instaleaza acest pacat foarte subtil. Azi a devenit moda. Tinerii sunt invitati la desfrau de catre toate sursele informative lipsite de duh crestin, lipsite de Hristos Iisus, insa nu li se arata uraciunea pacatului, ci il ascunde sub valul „dragostei” decazute la starea cea mai josnica, de instinct animalic.. deci intreb iar: Cine se mai poate mantui?!

  Reply

 3. Bogdana
  iunie 18, 2010 @ 6:36 pm

  Geo, raspunsul la intrebarea ta: Cine nu refuza sa vada desfraul din ziua de azi. Acesta ar fi un prim pas. Restul….Ce era normal a devenit anormal si invers.

  Un vis maret e de a te izola de lume insa cati dintre noi il implinim? Care tineri?

  Reply

 4. geo
  iunie 18, 2010 @ 6:50 pm

  Multumesc de raspuns..as putea adauga ca nu locul mantuieste, ci starea inimii..dar ce spun eu e prea putin..nu mi dati atentie..

  Reply

 5. niculina
  decembrie 17, 2010 @ 2:31 pm

  SUNTEM CONSTIENTI CA PACATE FACEM LA ORICE PAS CA NU EXISTA OM DE LA ADAM SI EVA INCOACE CARE SA NU FI PACATUIM.DAR MAI ALES ACUM CAND SUNTEM IN POST AR TREBUI SA NE INFORMAM BINE DE TOT CEEA CE AR PUTEA FI PACAT ASA PUTEM MERGE LA DUHOVNIC SA NE LECUIM.DOAMNE AJUTA

  Reply

 6. GABRIEL resurection
  decembrie 17, 2010 @ 8:14 pm

  PSALMISTUL DAVID SPUNE…doamne iarta mi pacatele tineretii, nu mi le socotii mie,,,iata cum iarasi ajungem la pocainta,este normal sa fim ispititi,pt ca asa demonstram ca suntem vii,ca luptam si ca suntem vrednici de rasplata…iata iti pun inainte binele si raul alege binele sa ti fie de bine…important este sa ne ridicam de fiecare data caci in ceia ce te voi gasii in aceea te voi judeca zice Hristos,poate sa ne curga balele in zii de post pt ceva de dulce ,sau sa fim ispititi carnal,dar daca spunem nu atunci am castigat aici este lupta,cine spune ca cel care pofteste este ca si cum ar manca sau ar face se inseala, sa nu intelegem gresit versetul Mantuitorului care spune ca cel care a poftit femeie a si savarsit adulter,aici este vorba de altceva de cei casatoriti care au depus juramant inaintea lui Dumnezeu,iar in momentulpoftirii este ca si cand s ar mintii pe sine si ar rupe juramantul,insa acest lucru nu este valabil la mancarea de post

  Reply

 7. Edy
  octombrie 29, 2011 @ 7:35 pm

  Stii zicea parintele Cleopa daca te macina gandurile desfranari spun rugaciunea de inima sau gandeste la cadavre urate imputite si merge de minune si posturile merg si rugaciuni sau oboseala fizica si numai ai ganduri sa nu mancat prea mult dulce sau sare si nu mai ai ganduri din alea.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *