Magazinul de vise

vlg-spice-shopDe ceva vreme prin Galaţi văd foarte multe magazine îmbrăcate în verde pe care citeşti: „Magazinul de vise”, „Smoke shop”, „Spice shop”, „Dream shop” şi aşa mai departe. La început, sincer să vă zic, am crezul că sunt plafare, locuri unde poţi găsi tot felul de ierburi medicinale. Numai că afişele decorative de pe magazin, arătau o marihuana şi nu ierburi pentru ceaiuri.

Am aflat apoi de la prieteni ca în aceste magazine, devenite faimoase mai întâi în Iaşi unde 3 tineri au scos bani buni pe seama studenţilor gata de senzaţii tari, sunt de fapt locuri unde se vand substante halucinogene, psihoactive, tot felul de de mirodenii, ierburi, prafuri, licori cu efecte diverse. Toate legal. E vizitat in special de adolescenti care stiu si cum sa combine substantele legale din magazin pentru a obtine efecte ca cele date de droguri.

„Magazinul de vise” vinde de fapt droguri care n-au fost trecute încă în ilegalitate. Aceste magazine sunt centre unde se adună tineri care mai de care mai dubioşi, programul fiind în special seara şi noaptea, dimineaţa fiind închis. Am văzut odată cum dintr-o maşină a coborât o fată care era deja ameţită de băutură şi a întrat în Dream Shop probabil să combine alcoolul cu cine ştie ce feluri de droguri. După ea o altă maşină a venit cu doi tineri…era sâmbătă seara.

Prima data când am auzit că există aşa ceva nu mi-a venit să cred, foamea şi dorinţa de a câştiga bani i-a făcut pe unii să ajungă să aibe astfel de idei, să speculeze tot felul de nişe ale legii şi să ajungă să vândă droguri legal.

Ziceau bine Sfinţii Părinţi că va veni o vreme când lumea va zice „binelui” rău şi „răului” bine.

Dacă am ajuns să vindem drogurile legal la drumul mare, atunci s-a întors lumea cu fundul în sus, mai rău ca în Olanda, unde marihuana este legală şi prostituţia la fel. Nu suntem departe de ei. Ba mai rau, ca suntem o tara crestina de doua mii de ani si vedem atata pangareala pe pamantul sfintit cu atata jertfa, a mii de sfinti si mucenici. Se rasucesc trupurile voievozilor in mormant, care au aparat tara de navalirea pagana a turcilor si tatarilor atatea sute de ani, cand vad ca noi acum, in deplina libertate, ne facem singuri mai rai ca paganii.

Dupa prigoana ateista a comunismului, multi din parintii nostri nu au mai fost in stare sa dea generatiei tinere tot ce era mai important pentru mantuire: zestrea credintei stramosesti. De aceea, multi tineri sunt intr-o mare criza de identitate si au o sete duhovniceasca naprasnica. Sete care este prost inteleasa, directionata si incurajata. Ca lor le trebuie miere si lumea le da cenusa, ca le trebuie lapte duhovnicesc si lumea le da pelin…si alte ierburi de la magazinul de vise.

Cauta acesti tineri rataciti ceea ce cautam cu totii: bucurie si implinire. Numai ca in loc sa fie indrumati cum trebuie pe calea mantuirii, ei sunt poftiti in jitnitele diavolului, din care noi sa ne rugam sa iasa cat mai multi, ca sa cunoasca adevarul.

„Deci zicea Iisus către iudeii care crezuseră în El: Dacă veţi rămâne în cuvântul Meu, sunteţi cu adevărat ucenici ai Mei;

Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi.” (Ev. Ioan 8:31-32)

Doamne păzeşte-ne şi luminează-ne mintea ca să nu mai umblam in intuneric!

(Claudiu)

(Visited 61 times, 1 visits today)