Skip to content

1 Comment

 1. Mihai
  iulie 8, 2016 @ 10:39 am

  Noi creştinii Îl propovăduim pe Adevăratul Dumnezeu, un Dumnezeu întreit în persoane, care ne promite că în viaţa viitoare ne vom bucura de El. Totdeauna mi-am imaginat această bucurare de Domnul ca fiind una nemijlocită sau oricum una nemijlocită de ceva sau cineva din universul creat. Scriptura pare că spune acelaşi lucru, şi anume că vom petrece nemijlocit cu Dumnezeu Însuşi:

  „Iatã, [b]cortul lui Dumnezeu este cu oamenii[/b] și [b]El va sãlãșlui cu ei[/b] și ei vor fi poporul Lui și [b]însuși Dumnezeu va fi cu ei[/b].” (Apocalipsă 21:3)

  „Nici un blestem nu va mai fi. Și tronul lui Dumnezeu și al Mielului va fi în ea și slugile Lui Îi vor sluji Lui. Și [b]vor vedea fața Lui[/b] și numele Lui va fi pe frunțile lor. Și noapte nu va mai fi; și nu au trebuințã de lumina lãmpii sau de lumina soarelui, pentru cã [b]Domnul Dumnezeu le va fi lor luminã[/b] și vor împãrãți în vecii vecilor.” (Apocalipsă 22:3-5)

  „Vedeți ce fel de iubire ne-a dãruit nouã Tatãl, ca sã ne numim fii ai lui Dumnezeu, și suntem. Pentru aceea lumea nu ne cunoaște, fiindcã nu L-a cunoscut nici pe El. Iubiților, acum suntem fii ai lui Dumnezeu și ce vom fi nu s-a arãtat pânã acum. Știm cã dacã El Se va arãta, noi vom fi asemenea Lui, fiindcã [b]Îl vom vedea cum este[/b].” (1 Ioan 3:1-2)

  Autorul acestui articol o prezintă însă pe Maica Domnului ca mijlocitoare a bucurării de Dumnezeu în veşnicie: „… în veacul nesfârşit care urmează orice emanare a unei arătări a luminii dumnezeieşti, orice descoperire a unor taine dumnezeieşti şi orice formă de harisme dumnezeieşti sunt de necuprins într-un loc [achoretos] fără Ea. Ea prima primind plinătatea Celui ce plineşte/umple toate şi care vine prin toate, o face cu putinţă de cuprins într-un loc [achoretos] pentru toţi, distribuind fiecăruia proporţional şi după mãsura curăţiei fiecăruia, ca ea să fie şi visterie şi administratoare a bogăţiei dumnezeirii.”

  Iar în al doilea paragraf: „…prin Ea vor participa toţi la Dumnezeu …”.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *