Skip to content

17 Comentarii

 1. viorel dudau
  octombrie 23, 2008 @ 7:33 am

  din poezia asta nu cumva rezulta ca maimuta e mai desteapta decat omul? :-)))

  Reply

 2. Balan Claudiu
  octombrie 23, 2008 @ 8:01 am

  Nu. Rezulta ca maimutele ne pot fi exemplu de viata prin felul lor de a trai si mai rezulta ca Dumnezeu a lasat o armonie si o frumusete in toata lumea creata. Astfel ca această frumusete si armonie ar trebuie să existe si-ntre noi oamenii dar omul are ceva in plus fata de maimuţă: are libertate şi conştiinţă, fiind o creatură raţională.
  Omul poate alege întotdeauna între bine şi rău. De aceea omul e prin fiinţa sa mult peste maimuţă, şi de aceea omul seamănă Altcuiva.

  Reply

 3. Dan
  octombrie 23, 2008 @ 8:07 am

  Foarte haiosa poezia dar cu un mesaj tragic. Omul fara Dumnezeu ajunge mai rau decat animalele, pentru ca ele nu s-au coborat la josnicia lui. Parintele Arsenie Boca spunea candva: „nu suntem din maimuta dar ne indreptam cu pasi mari catre ea.” Cred ca s-a imlinit acest lucru si mai mult decat atat…din pacate.

  Reply

 4. salam
  octombrie 23, 2008 @ 9:22 pm

  The presence of same-sex sexual behaviour was not scientifically observed on a large scale until recent times. Homosexual behaviour does occur in the animal kingdom outside humans, especially in social species, particularly in marine birds and mammals, monkeys, and the great apes. Homosexual behaviour has been observed among 1,500 species, and in 500 of those it is well documented.[36]

  http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_sexuality

  Reply

 5. Balan Claudiu
  octombrie 23, 2008 @ 9:25 pm

  Macar nu se drogheaza, nu se-mpusca, n-au proprietati private…
  Oricum ideea generala e clara.

  Reply

 6. viorel dudau
  octombrie 24, 2008 @ 6:47 am

  @claudiu: totusi, daca se drogheaza nu stim noi, presupun ca animalele care au posibilitatea se drogheaza cu anumite ierburi, daca nu-si baga acul in vena nu inseamna ca n-au metode de a-si alina durerile. De impuscat n-au cum, dar animalele se bat destul de mult pentru suprematie si pentru hrana.
  Iar despre proprietati private, cred ca nu esti atent la lumea lor, dar animalele au proprietati cat se poate de private, in care daca intra straini iese mare scandal…
  Deci, ideea generala nu vad cat de clara e.

  Reply

 7. Balan Claudiu
  octombrie 24, 2008 @ 7:53 am

  Idee este ca de stricaciunea si rautatea din mediul animal este vinovat tot omul. La inceputul lumii oamenii nu mancau animale si animalele nu se mancau intre ele ci totul era intr-o armonie perfecta. Si oamenii si animalele se hraneau cu vegetatia foarte bogata. Dar dupa ce omul a pacatuit moartea (degradarea, ura, rautate, neajunsurile, nevoile) l-a cuprins nu numai pe el ci si toata faptura, astfel ca si maimutele au inceput sa suporte raul acesta.
  Ideea generala este ca: omul n-are cum sa se traga din maimuta, orice argumente s-ar aduce. E pueril.

  Reply

 8. televizor
  octombrie 26, 2008 @ 8:33 pm

  „Dumnezeu e mort” – Nietzsche
  „Nietzsche e mort” – Dumnezeu 😉

  Reply

 9. salam
  octombrie 26, 2008 @ 8:34 pm

  televizor… mind bottling

  rect

  Reply

 10. ionutz
  ianuarie 4, 2009 @ 11:59 pm

  Maimuta contine material genetic 75% identic cu omul;-))

  Reply

 11. Laura-optimista
  iunie 12, 2010 @ 8:08 pm

  Simpatic şi educativ!
  Foarte simpatic! :-))
  Felicitări!
  Cu toate acestea, din păcate, unii dintre semenii noştri cred cu adevărat în legenda pseudoştiinţifică, potrivit căreia omul şi-ar avea originea în maimuţă. 🙁 Articolul este, în acelaşi timp, comic şi trist.
  Părintele Nicolae Steinhardt scria în mod ironic, chiar sarcastic, că aceia, care cred că se trag din maimuţă, coboară cu adevărat din maimuţă şi alcătuiesc o specie diferită de cea a oamenilor, care au fost creaţi de Dumnezeu şi care ştiu cine le este Creatorul. Desigur, această ironie nu trebuie să-i întristeze pe adepţii teoriei evoluţioniste, care ar intra pe site, pentru că este doar o glumă, dar trebuie să ne responsabilizeze pe toţi.
  Voi cum vreţi să vă consideraţi, fiinţe create după chipul lui Dumnezeu, sau animale superioare maimuţei şi nimic mai mult?
  Doamne, dăruieşte-ne dreaptă credinţă şi curajul de a Te mărturisi!

  Reply

 12. Laura-optimista
  iunie 18, 2010 @ 8:28 pm

  Susţinătorilor teoriei evoluţioniste li se potrivesc şi aceste cuvinte din Cartea Psalmilor: „Omul, în cinste fiind, nu s-a priceput. Alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte şi s-a asemănat lor”.
  Doamne-ajută!

  Reply

 13. Fluturica
  august 26, 2010 @ 7:44 am

  Eh… ce să-i faci ?! Unii strigă din toate puterile că ei se trag din maimuţe iar când le spui pe nume „maimuţoi” spun că ai ceva cu eu ! Apoi ori sunteţi maimuţe ori nu ? ;-))

  Reply

 14. pau
  decembrie 16, 2010 @ 4:06 pm

  mai nou au aparut o serie de "-)ovezi " cum ca omul s-ar trage din mainmuta. foarte credibile, samd. adevarul e ca , din cauza ateismului , oamenii care sustin acest fapt sunt in stare sa asemene omul cu maimuta , in loc sa faca invers . maimuta face unele gesturi omenesti , nu invers. si apoi, azi de ce nu mai sunt maimute ce evolueaza in oameni ? ;-)) si eu cu argumentele mele , sper ca nu am suparat ..:-)

  Reply

 15. GABRIEL resurection
  decembrie 16, 2010 @ 4:53 pm

  AR TREBUII SA STITI ca teoria evolutionista a picat…tot oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca niciodata un magar peste milioane ade ani nu va ajunge niciodata ciine,,,binenteles ca maimutele inraite nu accepta aceasta cadere a teoriei,pe care insusi darwin pe patul de moarte a renegato zicand ,,Iarta ma Doamne ca am facut mult rau,dar nu mai pot sa repar…referindu se la teorie

  Reply

 16. Laura-optimista
  februarie 16, 2011 @ 6:46 pm

  Ceva comic
  Nu prea are legătură cu articolul, dar deoarece suntem la categoria "Umor", cred că nu va fi cu supărare, dacă voi scrie că:
  "Omul care nu ştie, dar nu ştie că nu ştie este periculos. Fereşte-te de el! Omul care nu ştie, dar ştie că nu ştie este neputincios. Ajută-l şi învaţă-l să ştie! Omul care ştie, dar nu ştie că ştie este adormit. Trezeşte-l! Omul care ştie şi ştie că ştie este înţelept. Urmează-l!" 🙂
  Sursa online este site-ul citatepedia.ro.
  Bucurie!
  Doamne ajută!

  Reply

 17. Elena Alexandra
  aprilie 26, 2011 @ 3:02 pm

  Da Viorel,ai dreptate,altfel omul ar fi constient de"aparitia"sa:-))

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *