Mamă, tată cum se fac copii?

babyCu siguranta ati auzit deja de celebra intrebare a copiilor, cand sunt mici: „Mama, tata cum se fac copii?” Desigur nu e usor de raspuns la o asemenea intrebare si pentru ca traim in „secolul vitezei” parca ni se pare si mai greu de raspuns celor mici „cum se fac copii”. Teoria cu barza desigur a cazut de mult in societatea noastra , cat timp copii nostri au acces la multe informatii pe internet si la televizor.

Dar cea mai importanta ramane increderea copilului in parinte cand vine vorba de aceasta intrebare. Cu mine mama mea s-a purtat cu atata grija incat eu in clasa I credeam in Mos Craciun cu adevarat. Era farmecul Craciunului care nu ma lasa sa refuz existenta mosului. De asemenea in societatea noastra parintii sunt tentati sa le ofere copiilor Tv-ul si Pc-ul la varste foarte mici ,din cauza urmatoarei idei:parintii stau foarte mult timp la serviciu si nu au timp de copilas (oare de ce l-au mai facut?) si cand vin acasa vin obositi si parca nu ii mai arde nimanui de joaca cu cel mic si simt nevoia sa  rasplateasca cumva absenta lor din casa oferindu-le multa, multa singuratate…care consta in pc-ul daruit si in mult timp la Tv la desene animate (in care se practica violentele de tot felul).

Parintilor va iubiti copii?Atunci nu ii lasati pe mana calculatorului si a televizorului…nu ii lasati ca acestia sa ii educe. Cat de mult ne iubim noi copii cand la varste fragede le oferim lucruri foarte mari si daunatoare, cand ei doresc doar atentie? Insa ce le putem raspunde copiilor la intrebarea articolului? Le putem raspunde ca Dumnezeu a hotarat ca ei sa vina in lume. Si venirea lor in lume nu se putea face decat in cadrul unei casatorii binecuvantate de Dumnezeu si unite prin iubire. Si Dumnezeu vazand iubirea dintre cei doi soti a daruit in burtica mamei un copilas care  a stat 9 luni acolo si apoi a venit in lume. Si nu cred ca i-am mintit cu ceva astfel, chiar daca curiozitatea celor mici nu se va opri aici. Daca va rugati la Dumnezeu sa raspundeti la aceste intrebari El va va lumina sa raspundeti pe intelesul celor mici. Doamne ajuta!

(Adrian)

(Visited 4 times, 1 visits today)