Skip to content

16 Comentarii

 1. Iuliana
  aprilie 12, 2009 @ 10:07 pm

  V-a binecuvantat Sf. Calinic! Era minunat sa fi ajuns si la Cernica sa va inchinati Sfintelor sale moaste in ziua hramului. Dar sunt sigura ca veti merge, cu prima ocazie, cred ca, oricum, ati mai fost, fiind atat de aproape de Bucuresti. Sfintii romani mult ne iubesc si mult se roaga pentru noi, ca niste frati! Sa nu-i uitam nici noi. Doamne ajuta!

  Reply

 2. Claudiu
  aprilie 13, 2009 @ 8:32 am

  Da Iuliana, am fost si la Cernica si ne-am inchinat sfantului, dar o sa mai mergem… O alta bucurie am avut-o cand m-am inchinat moastelor Sf. Grigorie Decapolitul de la M.Bistrita…Tare frumos a fost

  Reply

 3. Victor
  iulie 1, 2009 @ 6:55 am

  Am avut deosebita placere ca in ziua de 31 decembrie 2000 sa ajung si eu aclo impreuna cu un mare grup de prieteni ! Ce sa zic? Imi doresc ca fiecare zi sa fie 31 decembrie 2000. O oaza de liniste,pace si armonie.

  Reply

 4. Loredana
  septembrie 12, 2009 @ 5:18 pm

  Da, intr-adevar e o manastire cu totul aparte…Manastirea Frasinei este considerata Athosul romanesc si nu degeaba pentru ca acolo se intalneste credinta , linistea aceea monahala si bunatatea la nivele maxime, totul e iubire de Dumnezeu…O manastire deosebita, daca ajungeti in judetul Valcea nu ezitati sa treceti si pe la Manastirea Frasinei, chiar daca nu sunteti intr-o zi de duminica.

  Reply

 5. D
  septembrie 12, 2009 @ 6:28 pm

  Este asa si pentru ca a fost intemeiata de Sf.Calinic. Un Sfant pe care din pacate am senzatia ca nu il cinstim chiar asa cum ar trebui. In sensul ca nu suntem foarte constienti de faptul ca este un sfant deosebit.

  Pentru cine nu stie: parintele care a asternut pe hartie (am zis bine,nu a compus, ci a asternut pe hartie sub dictare) acatistul Sfantului, este inca in viata, la o venerabila varsta.

  Reply

 6. george
  septembrie 20, 2009 @ 4:03 pm

  Ceea ce Sf Calinic de la Cernica a oranduit la Manastirea Frasinei s-a transmis si se pastreaza mai departe prin parintii din aceasta manastire condusi de staretul acesteia , arhimandritul Neonil, de la care poti auzi un cuvant de folos.
  Slava lui Dumnezeu pentru toate.

  Reply

 7. laly_simona
  noiembrie 30, 2009 @ 11:04 am

  Am ajuns si eu cu sotu ( care e preot) si inca o familie la manastire. Au ramas foarte impresionati de viata calugarilor , si cat de simpli is.Cu staretul nu s-au intalnit pt ca se odihnea dupa o seara de veghe, dar si-au promis si au intrebat daca ar fi primiti sa steie in manastire cateva zile, sa-i ajute pe calugari.Acuma de abia asteapta sa plece la vara acolo.

  Reply

 8. BERCIOIU MARIAN
  ianuarie 13, 2010 @ 1:43 pm

  AM FOST LA MANASTIREA FRASINEI LA VARSTA DE 12 ANI , IAR ACUM AM 16 ANI ,SI MA DUC SINGUR ,STAU LA SFINTELE SLUJBE SI NU IMI VINE SA MAI PLEC . CALUGARI SUNT FOARTE PRIETENOSI SI FOARTE HARNICI. DIN ACEASTA CAUZA O SA MA DUC SI PE DATA DE 16-01-2010 .MANASTIREA FRASINEI ESTE ATHOSUL ROMANESC.

  Reply

 9. puidetigan
  februarie 28, 2010 @ 7:52 pm

  Intradevar este o zona superba. Am fost la manastire prin ani 1980 si a-si mai vrea sa ajung din nou, dar nu stiu cind.

  Reply

 10. valentin
  martie 8, 2010 @ 5:29 pm

  ESTE INTRADEVAR ATHOSUL ROMANESC IAR DENUMIREA DE FRASINEI VINE DE LA PADUREA DE FRASIN.CEA MAI MARE BUCURIE A LOR ESTE PARTICIPAREA LA MASA A ENORIASILOR.EU AM FOST SI MA DUC IN CONTINUARE.AM AVUT FACUTE FARMECE SI CU CREDINTA AM SCAPAT ACOLO LA FRASINEI

  Reply

 11. Doru Ciobanu
  aprilie 23, 2010 @ 2:06 pm

  Pot spune ca sunt 10 ani daca nu mai mult de cand incerc sa ajung acolo si nu reusesc.Ultima oara,pe cand aveam masina si am fost ferm hotarat sa ajung,intrasem in comuna Muiereasca,dar dupa 2-3 km ne-au intors cativa muncitori care ne-au avertizat ca drumul este blocat si ca am avut mare noroc intalnind-ui pe ei,deoarece am fi ramas blocati in noroi.Apoi au urmat examene si tot felul de chestii care s-au pus de-a doua cum se spune.Anul acesta vreau sa ajung neaparat impreuna cu inca 2 persoane care doresc la fel de mult sa ajunga acolo.

  Reply

 12. Gina
  august 16, 2010 @ 7:29 am

  Nu am ajuns niciodata pana acolo , dar acum vreo cativa ani in urma am trimis o scrisoare , eram intr-un mare impas, va spun sincer ca dupa aceea viata mea a luat o mare intorsatura, drept ptr. care tocmai acum inteleg .Nu am stiut ca femeile nu au voie in manastire , dar acum stau si ma intreb daca vreau sa merg cu familia cum ar trb. sa procedez, cred ca au mai fost si altii ca mine.Imi doresc din tot sufletul sa ajung acolo dar numai bunul D-zeu stie cand !!!

  Reply

 13. Claudiu
  august 16, 2010 @ 8:40 am

  Salut Gina,

  La Manastirea Frasinei este mai jos si o biserica unde au voie si femeile si acolo poti sa te duci fara nicio problema.

  Acum ca stii ca femeile nu au voie, e bine sa nu te duci, pentru ca asa a lasat Dumnezeu lucrurile sa fie. Eu am fost acolo, e un loc frumos, dar nu este ceva ce nu poti vedea si la alte manastiri mari din tara. Exista doar ispita aceasta a unui loc interzis.

  Manastirile din Moldova sunt mai frumoase, si la fel pline de har si de calugari imbunatatiti. Si nu numai cele din Moldova…

  Doamne ajuta!

  Reply

 14. doarRaduR
  iunie 8, 2011 @ 12:19 pm

  Doamne ajuta.Si eu ma chinui sa ajung la Sf Manastire Frasinei,dar se pare ca inca na venit si rindul meu sa ajung in acele minunate locuri.La fel am patit si cu Sfintul Munte Athos,desi socrul meu face pelerinaje de 15 ani eu n-am apucat sa intru in Munte deabea dupa 7 ani.In fiecare luna eram programat sa plec,dar de fiecare data au fost altiii care au plecat .Mie probabil fiindumi Rinduit de Maica Domnului sa intru dupa 7 ani de asteptare si dorinta arzatoare……dar toate la timpul lor.Eu cred ca toate Sfintele Manastiri si lacase de rugaciune sunt minunate in felul lor.Depinde de starea fiecaruia si depinde de ceea ce cauta fiecare…Doamne ajuta si ma iertati…

  Reply

 15. RESURECTION
  iunie 9, 2011 @ 1:49 pm

  De fiecare data cand discutam despre teme religioase si minunile din B.O.R,necredinciosii aveau ceva de spus,si in supararea mea patimasa pt Hristos,desi sunt constient ca greseam, ma foloseam de manastirea Frasinei ca de o minune in sens ,,negativ,, ca sa zic asa,cu alte cuvinte daca nu crezi in apa sfintita care se poate verifica la microscop,nu crezi in Lumina de la Ierusalim etc etc,dute cu sotia sau fetita sus la manastirea Frasinei,pt ca acolo nu au voie femeile asa a lasat cu blestem Sfantul Ierarh Calinic, din moment ce tu oricum nu crezi nu cred ca ai ceva de pierdut……..DUTE….., multe au fost cazurile cand au intrat femei deghizate in barbati ,au intrat chiar cu propria fetita de 3 ani,gandind ca este copil fara de pacat( negandindu se ca el ca parinte este cu pacat), si s au intamplat lucruri rele, ba au murit,nu neaparat in aceiasi zi, la scurt timp un accident,sau vreo boala,a fost un singur caz cand cineva din greseala ducandu se dupa vaca, a intrat ,si a inebunit biata fata, Blestemul este blestem asa a lasat Sfantul ,DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT,

  Reply

 16. Sorin
  iunie 9, 2012 @ 8:25 am

  Ştie cineva cum pot să ajung la mănăstirea Frăsinei ţinând cont că nu am maşină personală?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *