Skip to content

8 Comentarii

 1. elena
  august 23, 2012 @ 11:48 am

  Imi curg lacrimile in acest moment stiind cata binecuvantare mi-a trimis mie Dumnezeu sa cresc duhovniceste in aceasta manastire, fiind primul lucru care imi vine in minte cand pronunt cuvantul CASA… Marturisesc ca aceiasi traire am avut si eu acum catva ani cand am calcat prima data in aceasta manastire, imi ardea sufletul si nu am mai putut sa ma desprind de ea, ma chema in fiecare duminica , chiar imi parea rau ca nu pot sa merg zilnic, macar un pic…
  Multumesc din suflet pentru impresii , sper ca ati si luat o masa la Sihastria! 😀

  Ps . imi place mult si poza!

  Reply

 2. Sorin
  august 23, 2012 @ 11:58 am

  Și mie mi se par drumurile pe la mănăstiri în care stai 20-30 minute după care te duci la altă mănăstire fără folos. E nevoie să stai măcar o zi ( dacă nu mai mult ) la o mănăstire pentru a-i simți duhul. Eu în general prefer să stau 2-3 zile la o mănăstire deși am avut dezamăgirile mele cu unele mănăstiri ce nu permiteau să stai atât de mult ( oameni mulți ce le vizitează, locuri puține de cazare, Dumnezeu știe ). Mi se pare o zonă dumneazeiască cea denumită Gura Secului. Pornind spre Secu, apoi Sihăstria poți să vezi și multe alte schituri: Sihla, Daniil Sihastrul, etc. E minunat. E un teritoriu plin de pădure ce are picurat din loc în loc câte un schit sau o mănăstire.

  Reply

 3. Claudiu Balan
  august 23, 2012 @ 12:15 pm

  Doamne ajută, Elena!

  Eu am mâncat la mănăstire de două ori. Dar soția și fetițele noastre au mâncat în fiecare zi și au fost tare încântate. Apropo de asta, am uitat să scriu în articol: și mâncarea e mai bună la mănăstire. Oare de ce ? 🙂
  Tot datorită Duhului lui Dumnezeu.

  Sorin, e de înțeles de ce unele mănăstiri nu te pot caza mai mult timp, în condițiile în care sunt asaltate de turiști din toată țara. E foarte greu să mulțumești pe toată lumea care vine la mănăstire. Ca stareț sau egumen trebuie să fii foarte înțelept și să faci alegerile cele mai bune.

  Eu am văzut ce este la Putna: vin oameni în continuu… și fiecare vrea câte ceva. E greu să le dai curs la tot ce cer, pentru că adesea nu cer bine.

  Doamne ajută!

  Reply

 4. Ramona
  august 23, 2012 @ 2:17 pm

  Da, ai dreptate, Claudiu! Se simte altfel trairea la Sihastria Putnei si personal, mi-a placut dintotdeauna si am simtit o liniste ingereasca acolo. Clasificarea pe care ai facut-o cred ca e buna, insa mie imi place sa cred ca cei din prima categorie sunt pe drumul cel bun si ca Dumnezeu ii va putea aduce oricand mai sus si se vor putea califica in categoriile urmatoare. Vizitator cum esti, Dumnezeu iti poate insufla Duhul Sfant si incet incet ajungi la credinta adevarata.

  Reply

 5. Claudiu Balan
  august 23, 2012 @ 2:51 pm

  Doamne ajută, Ramona!

  Am uitat să precizez că m-am aflat mult timp în prima categorie, apoi am trecut în a doua, și acum nădăjduiesc să trec în a treia și să cunosc mai bine pe cei care se nevoiesc în mănăstiri și să stau mai mult în preajma lor.

  Cei din prima categorie nu sunt de acuzat, nicidecum, ci sunt la început pe scara credinței și cu ajutorul lui Dumnezeu vor crește duhovnicește.

  Împărțirea aceasta pe categorii e doar un mod de a-i încuraja pe toți să se apropie mai mult și mai profund de viața din mănăstiri.

  Reply

 6. Ramona
  august 23, 2012 @ 3:49 pm

  Nicidecum n-am zis ca sunt de judecat sau ca ai gresit tu in exprimare, ci am spus-o ca o constatare pe care eu o cred si nadajduiesc sa fie asa. Cu toate ca sunt multi care raman la acest stadiu toata viata. Sau poate ma insel…

  Reply

 7. Stiubei
  august 23, 2012 @ 8:20 pm

  Intr-adevar si pe mine m-a impresionat tare mult parintele de la Sihastrie si linistea de acolo fata de Putna desi am stat mai putin acolo….

  Reply

 8. Mihai Aurelian Gogonea
  august 25, 2012 @ 7:47 pm

  La manastirea Sihastria Puteni a randuit Dumnezeu sa intalnim un adevarat monah rugator, plin de pace si de simtire duhovniceasca, pentru a carui rugaciuni si a altora ca el mai ingaduie Dumnezeu viata pe acest pamant.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *