Skip to content

4 Comentarii

 1. SB
  ianuarie 30, 2012 @ 5:17 pm

  Foarte frumos ai scris. E foarte impresionant cazul prietenei tale 🙁
  Mi-amintesc ca si eu ii judecam pe rockeri si ii credeam niste satanisit irecuperabili. Pana cand, la facultate, am cunoscut un astfel de baiat, rocker, de care mi-era cam frica … iar la un moment dat, cand am dat un examen, l-am vazut ca inainte sa inceapa sa se apuce de scris si-a facut semnul crucii … Am ramas socata! De-atunci am inceput sa ma imprietenesc cu el si mi-am dat seama ce comoara spirituala zacea in el.

  Oamenii aparent respingatori sunt plini de povesti frumoase

  Reply

 2. Ana
  ianuarie 31, 2012 @ 2:32 am

  Am o amica care are o poveste aseamanatoare cu a Luizei. Eu am intalnit-o dupa ce s-a convertit la ortodoxie. Treptat mi-a aratat tatuajele, apoi mi-a vorbit despre drogurile consumate, despre teribilismul ei si cum la o anumita varsta nimeni nu mai putea sa-i faca fata (asistenti medicali, politie, familie). Dupa mult timp mi-a aratat si taieturile de pe maini si mi-a spus si despre internarile la psihiatrie.

  [b]Credinta ortodoxa a intors-o pe drumul bun, insa educatia ei intr-o lume protestanta e atat de bine infiltrata in ea, incat nici pana acum nu a avut curajul sa se elibereze de trecutul ei dubios prin spovedanie. [/b]Merge la spovedanie, insa nu-si spune trecutul.

  E o fiinta calma, plapanda si cu mare grija sa nu faca rau cuiva. Am observat la ea o grija imensa de a nu minti sub nici o forma.

  Cum de ajung acesti oameni sa se raneasca in asa hal? Cazul amicei mele e asemanator cu a multor straini din occident. Au trait intr-o lume fara bariere cu o libertate totala acasa, propria camera cu tv, calculator, haine de marca, venit si plecat la orice ora, cu oricine etc si de aici o indiferenta totala de viata. Singura educatie pe care amica a primit-o de la mama sa a fost sa foloseasca mereu condom. M-am cutremurat cand mi-a spus. Nu mi-a venit sa cred ca o mama poate fi asa de indiferenta si de distrugatoare cu propriul copil.

  Desigur ca noi ortodocsii suntem socati de schimonosirile pe care le vedem pe trupul acestor straini si filtram asta prin educatia noastra, prin ortodoxia noastra. Noi ne credem ortodocsi sau mai ortodocsi. [b]Nu stiu insa cat de ortodocsi am fi, daca am fi avut in jurul nostru credinta si ispitele lor.[/b] Insa a fost voia Domnului sa ne nastem din parinti romani pe pamant ortodox.

  Reply

 3. catu
  ianuarie 31, 2012 @ 7:36 pm

  Da, intr`adevar ne grabim sa ii etichetam. Sunt atat de mandra :(:((

  Reply

 4. Bogdan Munteanu
  februarie 2, 2012 @ 3:08 pm

  Este impresionantă povestea acestei ‘Luisa’ şi de natură să ne zdruncine serios tot felul de prejudecăţi pe care ni le facem (inclusiv involuntar) despre astfel de ‘ciudaţi’, despre care am scris şi eu:

  http://munteanuk.blogspot.com/2012/01/femeile-in-uk-24-women-in-uk.html

  Adesea, ei se dovedesc a fi unii dintre cei mai interesanţi şi sensibili oameni, tocmai pentru că refuză a se încadra în tiparele nivelatoare ale societăţii de azi.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *