„Marele Pedagog are planul Lui cu fiecare dintre noi“

Preacuvioşi şi Preacucernici Părinţi Profesori, stimaţi Profesori, dragi colegi, cunoştinţe şi prieteni, Doamne, ajută!

Vă cer iertare pentru îndrăzneala cu care vă trimit acest mesaj, pe care vă rog – dacă nu puteți dumneavoastră a ajuta – să-l trimiteți mai departe, tuturor cunoștințelor domniilor voastre care ar putea da o mână de ajutor creștinească. Vorbiți-le despre mine, despre necazurile prin care trec și despre proiectul meu și convingeți-i să facă o faptă bună, creștinească. Vă mulțumesc frumos!

Vă doresc toate cele bune, sănătate, pace şi bună sporire întru toate, bucurii binecuvântate!
 
Iată despre ce este vorba:

Mă numesc Nicoleta Enculescu, am 43 de ani, locuiesc în București, strada Călugăreni, nr.3, sector 3. Sunt licențiată în Filologie, specializarea Română – Franceză, promoția 1999, cu Studii Aprofundate în Etnologie și Foloclor, promoția 2002, precum și licențiată în Teologie Ortodoxă, specializarea Didactică Ortodoxă, promoția 2012, și masterată în Comunicare și comuniune eclezială în spațiul ortodox, promoția 2015.

Am o vechime de 6 ani și jumătate ca dactilografă și o vechime de 8 ani ca profesor calificat de limba și literatura română și de limba franceză, pentru învățământul de stat și particular, gimnazial și liceal.

Întrucât am lucrat, în trecut, având gradul II de invaliditate, iar nimeni nu mi-a spus că nu am voie să fac acest lucru, Casa de Pensii mi-a trimis somație de plată, pentru suma de două zeci de mii de lei, reținându-mi, lunar, suma de 92 RON din pensie (care, în prezent, este de 308 lei).

De asemenea, o nouă problemă cu cei de la Casa de Pensii s-a ivit pe parcursul ultimilor 3 ani, întrucât, pentru a-mi fi dați banii din hotărârile judecătorești pentru perioada 2008-2010, începând din luna martie a anului 2012 am fost trecută în actele contabile ale Școlii gimnaziale nr.81 din sectorul 3 al Capitalei ca lucrând fără contract de muncă, 8 ore pe zi (așadar normă întreagă), 21, 22 sau 20 de zile, cât aveau lunile din an, deși ori nu aveam dreptul să lucrez decât cu jumătate de normă (și deja lucram, dar în cu totul altă parte), ori nu aveam voie să lucrez deloc și nici nu puteam face lucrul acesta, întrucât eram operată și nu mă puteam deplasa. Cu toate că am făcut cereri peste cereri spre a se corecta înscrisurile eronate, contabila și secretara școlii nu vor să facă acest lucru, spunându-mi chiar că ”și așa ai mai avut probleme cu Casa de Pensii”.

Nu mă pot deplasa decât cu ajutorul cârjelor, pe distanțe mici, iar la drum mai lung  – doar cu ajutorul taxiului. Am suferit un accident în anul 1998, soldat cu pareză de SPE și SPI – nerv sciatic, membrul inferior stâng, hernie de disc L5-S1. În 2005, am mai fost diagnosticată (la Institutul Parhon din București) cu micronodul tumoral hipofizar laterosellar stâng, secretant de prolactină, pentru care trebuie să iau medicamentul DOSTINEX. În timp, din cauza parezei, a suferit și genunchiul drept. Am fost operată, în 2008, la genunchiul drept, pentru Condromalacie rotuliană, plică sinovială suprapatelară, în 2010 pentru Hernie de disc L5-S1, iar în 2012 pentru triplă artrodeză supraastragaliană și subastragaliană și pentru fractură de astragal. În 22 iulie 2014 am mai suferit o nouă intervenție chirurgicală, de scoatere a patru șuruburi din cele 6 câte îmi fixau glezna membrului inferior stâng. De asemenea, mi-a fost pus un substituent osos, EUROCER.

Apelez, prin prezentul e-mail, la bunăvoința dumneavoastră, întrucât, neavând alt venit decât pensia de invaliditate, plus un salariu de 573 de lei noi, care nu-mi ajunge decât pentru transportul la și de la școală cu taxiul, iar mama mea fiind și dumneaei suferindă (diagnosticată cu hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică dureroasă, hernie de disc – operată de două ori, diabet zaharat – pentru care face insulină -, cataractă – pentru care a fost programată la operație, pe 3 decembrie 2015, însă nu s-a putut prezenta la spital, înctrucât nu am avut banii necesari achiziționării cristalinului  -, osteoporoză), tata decedând în luna ianuarie a anului 2012, AVEM MARE NEVOIE DE AJUTOR, pentru:

  • repararea sobei, întrucât în iarna lui 2015, a bufnit și scoate fum în casă. Am chemat un sobar, care a venit, la sfârșitul lunii septembrie, dar se pare că ne-a înșelat, deoarece sobei, pentru a fi lipită, i s-a pus deasupra un ziar, peste care s-a așezat un strat de pământ. În continuare scoate fum în casă;
  • reparații la casă (casa, fiind veche, moștenire de la bunicii din partea tatălui, a început să se degradeze, dușumeaua – din lemn – a început să aibă găuri);
  • achiziționarea unui cristalin, pentru operația de cataractă a mamei mele;
  • achiziționarea a două perechi de ochelari pentru mine (pentru distanță și pentru aproape), întrucât mi-au crescut dioptriile față de luna august 2015;
  • efectuarea unui RMN, în vederea reevaluării micronodulului tumoral hipofizar (care, la cea mai apropiată unitate medicală, costă 900 de lei) .

Am obținut Premii I și Mențiuni, la concursuri literare și științifice, naționale și internaționale (Franța), în perioada 2000 – 2014, precum și o Diplomă de Excelență la Concursul Național de Toacă, din 9 septembrie 2011: http://flacaraarzand.blogspot.ro/2015/08/suntem-amintiri.html .

Sunt autoarea volumului de versuri FLACĂRĂ ARZÂND, apărut la Editura ”Universitară” din București, în decembrie 2009, cu ajutorul domnului parlamentar de Vâlcea Emilian Frâncu, precum și autoarea cărții de portretistică UN SUFLET DRAG, UN ÎNGER PE PĂMÂNT: ANA PREDOIU-IOVAN, apărut la Editura ”Universitară” din București, în februarie 2015, prin grija domnului director Muscalu.

Mă puteți ajuta? Îmi doresc, din suflet, să-mi apară si noua carte, dedicată familiei și iubirii ce trebuie să primeze în sufletele oamenilor de pretutindeni, indiferent de naționalitate, pregătire intelectuală sau averea pe care o dețin.

În speranța că mă veți putea ajuta, vă mulțumesc respectuos!

COD IBAN: RO59BRDE441SV99444804410; NR. CONT: 99444804410 (sunt datele cardului pe care primeam salariul cât timp am predat, iar în anul universitar 2014-2015 bursa)

(Nicoleta Enculescu)

Alte articole despre Nicoleta:

„Marele Pedagog are planul Lui cu fiecare dintre noi“

O profesoară aflată în suferință are nevoie de ajutorul nostru!

Telefon: 0746.398.753

(Visited 66 times, 1 visits today)