Skip to content

5 Comentarii

 1. Laura Stifter
  ianuarie 23, 2016 @ 9:50 am

  Bine v-am regăsit, dragi prieteni! Da, Nicoleta mi-a fost colegă la Teologie și este o persoană minunată. A mai publicat articole și aici, pe site. Are o credință profundă, un caracter minunat, un spirit de dăruire în tot ceea ce realizează. Haideți să o ajutăm!
  Dumnezeu să fie cu tine, draga mea colegă!

  Reply

 2. Enculescu Nicoleta
  ianuarie 23, 2016 @ 1:16 pm

  Doamne, ajută!
  Să aveţi o zi cu soare în suflet şi luminată de speranţă!
  Vă mulţumesc, pentru această mână de ajutor pe care mi-aţi întins-o! Vă mulţumesc, din suflet!
  Îţi mulţumesc, Laura, pentru tot, îi mulţumesc şi mamei tale!
  Îi mulţumesc şi lui Constantin, care a trecut astăzi pe la poarta mea!
  Cu speranţa că strigătul meu de ajutor nu va supăra pe nimeni, vă mulţumesc frumos!

  Reply

 3. Boitos
  ianuarie 25, 2016 @ 8:25 am

  Nicoleta, nicium nu inteleg ce e cu casa de pensii.
  Deci ce am inteles eu: ca ti-au pus poprire pe pensie 93/luna timp de 2 ani.
  Apoi au revenit asupra deciziei si trebuia sa iti de-a banii inapoi.Dar nu ti-i iau dat.
  Sau daca ti-i iau dat atunci nu mai trebuia sa fi angajata.
  Ce am inteles eu este ambigu.
  Totusi cum trebuie sa fii ?
  Plus de asta stii ce ai de facut mai departe.
  Daca nu vor sa te angajeze exista ITM, Parchet, Discriminare, etc…, trimiti hartii peste tot.
  Daca nu corecteaza niste erori exista Ministerul Educatiei, Inspectortul Scolar, etc… oriunde si orice iti trece prin cap.
  Trimite cerere la Primarie, la diversi deputati si senatori, la presa, oriunde.
  Exista avocati care nu iau bani pt consultare de dosar.Dute pana la Patriarhie si stai acolo pana reusesti sa vorbesti cu cineva despre problemele tale.
  Ai spus ca ai experienta ca dactilografa.
  Ok.Aplica pt posturi oriunde exista un salar mai bun decat cel dinainte.
  Incerca sa dai meditatii daca poti din punct de vedere fizic.Orice ban in plus e ceva.
  Tu trebuie sa intelegi ca daca nu te zbati daca nu strigi ca ti-i s-a facut o nedreptate atunci asa ramane in veci -nerezolvata.
  Nu te astepta sa se rezolve mare lucru, dar nu se stie de unde sare un iepure.
  Te rog sa nu ma intelegi gresit, nu fac altceva decat sa iti spun ca viata nu e nici roz, nici alba , nici neagra, ca din punctul meu de vedere e alba cu multe puncte gri si negre, ca daca nu continui vin altii si iti iau si ce ai, nicidecum sa iti dea.

  Reply

 4. Enculescu Nicoleta
  ianuarie 26, 2016 @ 11:53 am

  Doamne, ajută, Simona!
  Am lucrat având gradul II de invaliditate şi nimeni nu mi-a spus că nu am voie.
  Pe la sfârşitul anului 2009, cineva (directorul instituţiei la care predam în anul şcolar 2009-2010) m-a reclamat la Casa de Pensii că lucrez şi că am şi gradul II de invaliditate. Casa de Pensii m-a somat să restitui suma de 200.000.000 lei vechi (suma totală a pensiilor de invaliditate primite pe 3 ani anteriori anului 2009).
  Am avut proces cu această Casă de Pensii, în final ei au câştigat, iar din 2012 mi se opresc câte 92 de lei, în fiecare lună.
  Nu s-a revenit asupra niciunei decizii, din 2012 mi se reţin câte 92 de lei, lunar.
  Repet: am depus dosar la inspectoratul şcolar pentru disciplina pe care o predau, am acolo aderverinţe medicale care atestă starea de sănătate şi gradul de invaliditate, am dus şi la fiecare şcoală la care am fost repartizată copie după deciziile cu gradul de invaliditate şi NIMENI nu mi-a spus că nu am voie să lucrez având gradul II de invaliditate (deşi, în cadrul inspectoratelor, există şi consilieri juridici, pentru că există o perioadă de aproximativ o săptămână, după depunerea dosarelor pentru înscrierea la concursurile de titularizare, în care se analizează toate dosarele candidaţilor).
  Din martie 2012, când deja aveam gradul III de invaliditate şi lucram cu jumătate de normă – atât cât prevede legea -, în cadrul altei instituţii, şcoala la care am predat în perioada 2008-2010, pentru că s-au oprit 25% din salariile bugetarilor, însă au câştigat liderii de sindicat restituirea acestor bani, prin hotărâri judecătoreşti, m-a trecut, în actele contabile, ca angajatul lor, cu normă întreagă. CEEA CE NU ESTE REAL, NU ESTE ADEVĂRAT. Apoi, am fost operată, nu am putut merge, nu am avut voie să lucrez deloc, dar la şcoala respectivă, în acte, EU APAR TOT ANGAJATA LOR, CU NORMĂ ÎNTREAGĂ. Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti s-a sesizat şi îşi vrea banii înapoi, ÎNSĂ EU, DE DATA ACEASTA, NU SUNT VINOVATĂ CU NIMIC, PENTRU CĂ NU AM LUCRAT ACOLO SAU NU AM LUCRAT LA EI. La intervenţiile mele, au binevoit să modifice actele doar pentru 3 luni, pentru restul mi-au spus: „să modifice Casa de Pensii”. Atât. Ce să fac în condiţiile aceastea?
  Am mai trimis cereri, şi degeaba! Au apărut doar în acele reviste („Lumea Credinţei”, Ziarul „Lumina”, „Ziarul de Vâlcea”) informaţii despre mine, în rest NIMIC.
  Am o pensie – repet – de 308 lei, iar salariul pe care îl primesc pentru jumătate de normă se duce tot pe transportul cu taxiul. Medicamentele mele şi ale mamei ne costă, în fiecare lună, 800 de lei. Mama trebuia să facă o operaţie pentru cataractă în decembrie şi nu a putut merge, pentru că nu am avut de unde să dăm 13 milioane de lei vechi pentru cristalin (atât ne-a costat în august). Acum trebuie să fac RMN hipofizar şi la cea mai aproapiată clinică medicală (nu mă pot deplasa decât cu taxiul) mă costă 900 de lei.
  Cu meditaţiile este o problemă: părinţii nu vor decât la dumnealor acasă. Ori, ca să ajung la elev, îmi trebuie bani pentru taxi, dus-întors. Cine va vrea, pe lângă preţul meditaţiei, să mai plătească şi transportul? Aşa am pierdut foarte multe meditaţii. Şi nu am cerut bani prea mulţi pentru orele de pregătire, ci la jumătate chiar din ceea ce se solicită la ora actuală. Rezultatul? Degeaba!
  Am căutat să mă angajez şi în altă parte. Nu se fac însă angajări decât pentru normă întreagă… Singurul sistem care mă acceptă să lucrez cu jumătate de normă şi să fac şi ceea ce-mi place foarte mult şi pentru care m-am pregătit atâţia ani, este EDUCAŢIA.
  Am încercat să fac şi traduceri, însă o editură m-a fraierit şi m-am lăsat păgubaşă. Nu-mi mai trebuie aşa ceva!
  Îţi mulţumesc pentru sfaturi!
  Vă mulţumesc, tuturor!

  Reply

 5. Boitos
  ianuarie 26, 2016 @ 2:06 pm

  Unii consilieri juridici sunt niste incompetenti.
  Pusi acolo doar politic si atata tot.
  Habar nu au de legi si acte.
  Deci eu personal, la acea scoala care a gresit automat i-as face sesizare la DNA, Parchet, Inspectoratul Scolar si Inspectoratul de munca ( la toate odata ).
  Sa se verifice actele.
  Delapidare pe banii salariatilor.
  Atat timp cat tu nu ai fost fizic acolo, nu ai lucrat acolo, nu ai semnat ca ti-ai luat banii, atunci cineva ti-a luat banii ( salariul )? Probabil ca cineva a lucrat in locul tau in acea unitate.
  Nu au decat sa se sesizeze din oficiu care cum vor, dar sa se lamureasca situatia.
  Deci tu trebuie sa platesti pt greselile altora ?
  Sa fim seriosi.
  Eu i-as face praf.
  Ori eu ori ei.
  Casa de pensii nu poate modifica de la ea putere, trebuie trimise actele modificate.
  Nu e mare lucru de facut, dar lenea e cucoana mare.
  Daca ar fi de treaba cei de la scoala, cu vorba buna, ar rezolva gresala lor la Casa de pensii.
  Deci, nu mai umbla nici la Casa de Pensii nici la acea scoala, ci incerca tu sau mama ta, sa mergeti in audiente peste tot.La toate aceste institutii sunt zile cand se primeste in audiente.
  Ori iti faci programare telefonic ori mergi pana acolo.
  Lasa acte la ei ( vezi sa nu lasi originale ), si sa iti de-a un nr. de inregistrare.
  Daca nu vor sa primesca actele le trimiti prin posta cu recomandare.
  Deci ideea e: ce s-a intamplat cu banii tai ( salariul ) tau atat timp cat tu nu ai lucrat la ei ?
  De aici pornesti.
  Si numai inainte.
  Succes si sanatate .

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *