Skip to content

12 Comentarii

 1. sharbinsk
  decembrie 10, 2013 @ 3:06 pm

  Da, e bună cartea mai ales că sunt rari astfel de domnitori români, din vreo 300 care s-au perindat la tron dacă au fost 20-30 cucernici și neturciți, e bine.

  De aceea acești campioni ai creștinismului merită un rol aparte în memoria românilor.

  Ar merita fiecare câte un film distinct în care să li se readucă aminte românilor că țara asta are oameni de calibru.

  Chiar și țările din Occident își aduc aminte de domnitorii lor,de exemplu englezii cu un Richard Inimă de Leu (Lionheart 2014).

  Doar că regizorașii români sunt prea ocupați să facă filme despre avort 4.3.2, filme cu înjurături, cu finaluri seci și comedii imbecilizante în genul celor scoase de media pro.

  Omul când n-are istorie, devine un alienat spațial fără conștiință de apartenență la o țară și o cultură și atunci bineînțeles că emană dictoane gen „țară de rahat” preferând globalizarea și ce vine de pe coductă de la stăpânii trusturilor prin divertismentul strident.

  Reply

 2. sharbinsk
  decembrie 10, 2013 @ 3:15 pm

  [quote]Faceți cadou această cartea celor dragi. Credeți-mă este una dintre cele mai frumoase și mai pline de Duh Sfânt cărți care mi-au căzut în mână.[/quote]

  Merci că mi-ai dat o idee de cadou acum de Crăciun, citind și descrierea amănunțită de pe războiîntrucuvânt, cartea asta chiar se prefigurează a fi ceva deosebit în calitate grafică inovatoare.

  http://www.razbointrucuvant.ro/2013/09/26/maria-sa-neagoe-basarab-insemnarile-monahiei-platonida-doamna-despina-a-tarii-romanesti-diaconesti-marcel-petrisor/

  Reply

 3. Claudiu Balan
  decembrie 10, 2013 @ 3:27 pm

  Ioan, chiar mă gândeam, citind-o, că merită un film… Ar ieși ceva excepțional.
  Ar avea nevoie de un buget destul de mare: castele, cai, costume, arme, multe persoane ca figuranți.

  Sergiu Nicolaescu a făcut acele filme cu ajutorul armatei.

  Doamne ajută!

  Reply

 4. sharbinsk
  decembrie 10, 2013 @ 4:16 pm

  Într-adevăr Sergiu Nicolaescu a avut și ajutorul statului atât finanțe cât și costume, actori bine pregătiți.

  Totuși acele filme aveau multe scene de luptă, pe când într-un film despre Neagoe Basarab și Nifon s-ar putea pune accent pe evoluția lor și pe felul cum au biruit intrigile de la curte prin smerenie și bărbăție creștinească.

  N-ar fi nevoie de prea mulți figuranți, mai mult de costume, cai și castele.

  Un film gen Ostrov a costat 2 mil de dolari, dar a avut ceva ecou, plus că un film produce încasări mult timp de când e lansat.

  Dacă s-ar face o treabă bună, filmul ar avea răspândire în minim 3 țări ortodoxe România,Grecia,Serbia, poate chiar s-ar putea face în co-producție.

  Apoi, ar captiva interesul Occidentului pt că acolo e o sete după cuvântul lui Dumnezeu și pt că Occidentul a pierdut ascetismul și va fi bucuros să-l descopere pe cel răsăritean.

  Ar fi interesant dacă un Gigi Becali care folosea în campaniile electorale filme cu Amza Pellea, în rolul lui Mihai Viteazul, s-ar încumeta să investească la un asemenea proiect.

  Sau poate chiar un Adrian Porumboiu care are un copil regizor și pierde mult mai mulți bani în fotbal.

  Finanțatorii și-ar amortiza pierderile, pt că un film rămâne și continuă să producă încasări mult timp de la lansare, plus că ar fi redifuzat în multe țări.

  Dar și mai important, ar fi mesajul care rămâne și faptul că ți-ai pus numele finanțând o producție care va exista și după ce vei muri.

  Evident, că ar trebui scris și jucat de oameni care au o minimă trăire creștinească, altfel s-ar compromite mesajul.

  Dacă nu producem cultură vom dispărea încet, încet.

  Reply

 5. marcel
  decembrie 11, 2013 @ 8:26 pm

  Imi plac recomandarile tale Claudiu, dupa ce am citit recomandarea vizavi de cartea Am iubit patimirea, am si citit-o, si sa stii ca n-am regretat 😀

  Reply

 6. Dan Tudorache
  decembrie 12, 2013 @ 8:22 am

  Eu am primit cartea cadou (oare de la cine?) și abia aștept să o citesc în vacanța de Crăciun. Hihi…

  Reply

 7. marcel
  decembrie 12, 2013 @ 9:31 am

  Hei m-ati putea ajuta cu niste recomandari de carti? Eu la scoala eram cam paralel cu istoria, si acum vreau sa stiu macar cateva lucruri din istoria romanilor. Cineva mi-a zis ca nu ma pot considera roman daca nu stiu istorie sau ceva de genul asta, si ii cam dau dreptate. Pana acum mi-am cumparat ceva din perioada comunista, de ex:

  Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa. O viata de marturisitor al neamului romanesc

  Crucea reeducarii. O istorie a reeducarilor in temnitele comuniste din Romania (1948-1964)

  Intoarcerea la Hristos. Predanie a marturisitorilor romani din inchisori

  20 de ani în Siberia. Amintiri din viaţă, de Aniţa Nandriş-Cudla

  Si mai urmeaza sa-mi iau Jurnalul fericirii

  Alte sugestii?

  Reply

 8. Dan Tudorache
  decembrie 12, 2013 @ 9:45 am

  Marcel, când am citit că dorești o recomandare de carte, imediat am scos ”fulgerul” din inimă: ”Întoarcerea la Hristos. Document pentru o lume nouă”
  …dar dacă ai citit-o deja…. este foarte bine. Crucea reeducării, la fel… este o sinteză extraordinară, o recomand tuturor celor care vor să-și facă o imagine absolut necesară despre perioada comunistă, dintr-o singură carte.
  Din punctul meu de vedere, dacă ai citit toate acele cărți, stai foarte bine și faptul că vrei să mai aprofundezi e cu atât mai îmbucurător.
  Dacă vrei să-ți iei Jurnalul Fericirii… atunci n-ai nevoie prea curând de recomandări 🙂 E destul de groasă.

  Reply

 9. marcel
  decembrie 12, 2013 @ 10:00 am

  Ideea e ca din lista care am pus-o nici una nu am reusit s-o citesc :)) mi-a placut faza cu fulgeru’. Si eu iti recomand tie si altora 20 de ani in Siberia, nu stiu de ce dar am impresia ca este o carte extraordinara

  Reply

 10. Dan Tudorache
  decembrie 12, 2013 @ 10:22 am

  Păi cum așa Marcele? Vrei recomandare de carte deși ai atâtea necitite, nou nouțe? Tu nu de recomandare ai nevoie ci de: SPOR LA LECTURĂ!
  Auzi tu la el… 🙂

  Reply

 11. Boitos
  decembrie 12, 2013 @ 11:16 am

  Marc3I, daca tot ai tu ,,20 de ani in Siberia”, fa bine si anul viitor spune-ne ce ai citit, ca sa nu mai cumparam si noi cartea.
  Ca si noi o sa iti povestim alte carti.

  Reply

 12. jora
  mai 17, 2018 @ 1:44 pm

  Te gresesti prietene, exagerezi prea mult

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *