Skip to content

10 Comentarii

  1. Veronica
    ianuarie 8, 2010 @ 3:25 pm

    Cat adevar!!! Doamne fii slavit! Iti multumim Doamne, pentru ca ai mila de noi,iarasi si ne trimiti cate-un inger de-al tau (” DJ”, in cazul de fata) care sa ne mai trezeasca din ratacirile noastre multe. Dar spun :” multe,multe, foarte multe!! Doamne ai mila de noi! Amin1

    Reply

  2. stefania
    ianuarie 8, 2010 @ 6:01 pm

    am citit cu atentie articolul…foarte relevant tinerilor..Doamne ajuta necredintei mele!

    Reply

  3. Elena
    ianuarie 8, 2010 @ 9:45 pm

    Cat ma regasesc in aceasta povestire! Si eu am vrut sa fiu DJ si am trecut prin starile sufletesti de care vorbeste autorul (alternanta discoteca-biserica te face sa te simti gol sufleteste).Imi amintesc mahnirea si plansetele de dupa noptile de dans intens la discoteca care nu ma faceau fericita, ci doar ma faceau sa ma simt mai frumoasa, in centrul atentiei, adica mandrie pura. Si acum ma mai lupt cu asta, dar macar stiu care este calea cea buna…
    Doamne slava Tie pentru toate!

    Reply

  4. CONTINUUM
    ianuarie 10, 2010 @ 9:59 pm

    De mic copil mi-am dorit sa devin DJ. Faza asa s-a intamplat ca nu am devenit. Insa ascult muzica, imi place mult sa ascult muzica. Banuiesc ca nu e pacat… dupa ce am citit mai sus hai si acesta e pacat. Off…
    Inteleg anumite genuri de muzica ca fiind „pacatoase”, dar totusi vreau sa ma lamureasca cineva, cum ar putea fi muzica house-progressive, pacat?
    Imi imaginez ca multi dintre voi poate nu stiu ce inseamna astfel de muzica, ei bine, sunt doar sunete mai mult sau mai putin aranjate cum trebuie. Nu contine versuri. Doar sunete. Ce poate fi rau in asta? Chiar nu inteleg! Nu este o muzica care sa zici ca… ai putea dansa ca sa te tavalesti pe jos, pur si simplu asculti ca iti place. Punct. Eu vorbesc doar despre acest obicei de a asculta sunete, de mers prin cluburi nu pot sa mint, merg dar numai cand vine DJ-ul respectiv in Romania ceea ce inseamna 1 data pe an. Inteleg faptul ca mersul prin club-uri e pacat. Dar si a merge la lucru ascultand mp3-urile DJ-ului respectiv e pacat? Senzatiile pe care le simt e liniste (asta simt eu). Ce altceva m-ar mai putea linisti? Ma refer ca daca sunt suparat, ascult muzica, sunt impacat cu mine insumi. Bine, mai continui, dar mai intai sa vad niste pareri de ale voaste.

    Reply

  5. Saurian
    ianuarie 10, 2010 @ 10:31 pm

    @CONTINUUM: Ceea ce întrebi e destul de greu de explicat şi de asta mi-e greu să îmi găsesc cuvintele. Fiecare muzică exprimă ceva şi îţi inspiră ceva. Fiecare muzică te influenţează prin ceea ce exprimă.
    Hai să îţi dau un exemplu: muzica pe care o auzi la slujbele ortodoxe nu le auzi nicăieri, are ceva specific, are ceva care te ajută să te concentrezi în rugăciune. De aceea şi neoprotestanţii în aşa-zisele lor slujbe nu pot fi numite slujbe ci doar spectacole şi anume din cauză că muzica lor nu îţi aşează sufletul în stare de rugăciune. Pe când felul în care este muzica ortodoxă te ajută să comunici cu Hristos.
    Problema principală este: ce anume exprimă această muzică pe care o asculţi? Fiecare muzică exprimă ceva: de exemplu piesele de dragoste exprimă dragostea dintre un bărbat şi o femeie, manelele exprimă partea vulgară a relaţiei trupeşti dintr-un bărbat şi o femeie, muzica rock exprimă strigătul de suferinţă precum o fac şi unele piese de hip-hop ( mie deşi nu prea îmi plăcea hip-hop îmi plăcea unele piese ale lui Eminem deoarece se punea acest accent pe ură, pe strigătul după dragoste ).
    Acum aş vrea să te întreb: oare ce exprimă muzica progresivă? Ţi se pare că exprimă ceva rău? Dacă nu şi nu pare că îţi încurcă trăirea în Hristos atunci ascultă în continuare. Iar dacă e păcat să asculţi această muzică va apărea momentul când ţi se va părea că nu e în Duhul lui Hristos ci dimpotrivă şi o vei lăsa. Mă gândesc că ai păcate mai mari cu care să lupţi decât muzica pe care o asculţi aşa că întâi luptă-te cu ceea ce ştii că e păcat şi când le birui pe acestea Hristos îţi va arăta şi celelalte pe care nu le ştiai. Domnul şi Maica DOmnului să te ajute!

    Reply

  6. laurentiu
    ianuarie 10, 2010 @ 11:56 pm

    © OrthoGraffiti / se va prelua doar cu precizarea sursei.

    Articolul de faţă va apărea în nr 10 (ianuarie 2010) al revistei OrthoGraffiti. Fotografia © Bogdan Hunea, din arhiva autorului.

    Reply

  7. admin
    ianuarie 11, 2010 @ 11:50 am

    Salut Continuum, eu am fost mare impatimit de muzica house si inteleg foarte bine ce zici. Am facut un articol special pentru asta, unde am scris si de ce muzica house te poate impinge la lucruri rele:

    https://www.ortodoxiatinerilor.ro/2009/07/muzica-house-si-tentatiile-ei/

    Reply

  8. admin
    ianuarie 11, 2010 @ 12:53 pm

    Iertare pentru neatentie Laurentiu. Am facut modificarea de rigoare. Multumim de atentionare.

    Reply

  9. ionut
    mai 12, 2011 @ 10:14 am

    buna…interesant articolul….sunt un pusti de 17 ani si imi place la nebunie muzica de club…si….Vreau sa devin Dj….am vreo 3 ani de cand rup virtual dj-ul….ma descurc cu el….dar as vrea sa stiu ce trebuie sa fac ca sa ajung aici(Dj).trebuie sa urmez vreo scoala?? mi-ai fi de ajutor daca mi-ai da cateva sfaturiii….multumesc.

    Reply

  10. Admin
    mai 12, 2011 @ 10:25 am

    Salut Ionut!
    Interesant articolul…insa pacat ca pe o ureche a intrat si pe alta a iesit.
    De ce nu vrei sa te scutesti de dezamagiri și greseli invatand din experienta altora?
    Trebuie neaparat sa mergi pe acelasi drum, din impulsul tineretii, ca sa constati in final ca ti-ai pierdut timpul si tineretea aiurea?
    Nu e scoala mai mare decat scoala vietii, iar una din lectiile pe care le invatam la aceasta scoala este sa invatam din greselile altora pentru a nu le comite si noi.
    Sa nu te superi pe ceea ce ti-am zis. Crede-ma ca am tot interesul sa-ti doresc binele (si eu am fost tanar cu mari aspiratii neinspirate).
    Iti recomand o revista pentru tineri de liceu: http://www.orthograffiti.ro/ ([url][/url])

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *