Skip to content

18 Comentarii

 1. omp
  mai 6, 2010 @ 1:50 pm

  De mult citisem aceasta marturie… ma bucur ca – in sfarsit – apare si pe acest site…

  Reply

 2. admin
  mai 6, 2010 @ 2:09 pm

  Convertirile de la necredinta la credinta sunt cele mai mari minuni care se pot face asupra unui om. Minunile asupra materiei nu sunt atat de minunate precum minunea de a invia sufleteste.

  Reply

 3. Valentin
  mai 6, 2010 @ 6:43 pm

  Reply

 4. Veronica
  mai 7, 2010 @ 3:03 am

  Minunat!!! Doamne fii slavit in veci. Amin! Doamne, te rugam , intoarce-i acasa pe toti cei rataciti!

  Reply

 5. A.
  mai 7, 2010 @ 8:31 am

  Eu doar acum citesc aceasta marturie, ar trebui cat mai multe marturii de acestea, si cei care sau dus de la ortodocsi la protestanti sa se intoarca din nou „acasa” …
  Eu citisem doar mai multe marturii a celor care au trecut de la ortodocsi la protestanti :sad:(, o colega ce e protestanta chiar imi zicea de un preot ortodox ce a trecut la ei:sad:.
  Slava tie Doamne!

  Reply

 6. A.
  mai 7, 2010 @ 8:32 am

  Slava tie Doamne si fereste-ne de caile ratacite.

  Reply

 7. Florian
  mai 7, 2010 @ 7:37 pm

  Mare esti Doamne si minunate sunt lucrurile tale si nici un cuvant nu e deajuns spre lauda minunilor Tale.

  Reply

 8. omp
  mai 7, 2010 @ 10:57 pm

  Adrian, citeste integral articolul si vei afla!

  Reply

 9. Ana
  mai 7, 2010 @ 11:38 pm

  A. „Eu citisem doar mai multe marturii a celor care au trecut de la ortodocsi la protestanti 🙁 (, o colega ce e protestanta chiar imi zicea de un preot ortodox ce a trecut la ei:sad:.”

  E doar incercarea sectantilor de a ponegri dreapta credinta. Acela nu a fost preot ortodox.

  Reply

 10. raluca
  mai 10, 2010 @ 10:31 am

  in scoala genarala am avut doi colegi de clasa penticostali. desi ma intelegeam bine cu ei, evitam discutiile despre credinta. mereu imi aduceau exemple de crestini orodoxi care consuma alcool, fumeaza, sau injura, ceea ce la ei nu se prea intampla. dialogul nostru despre credinta lua sfarsit in acest mod. apoi vesnica discutie despre icoane…ma bucur sa citesc astazi o astfel de marturisire, si mi-as dori tare mult sa citesc si alte marturii de acest gen…

  Reply

 11. admin
  mai 10, 2010 @ 11:18 am

  Raluca mai exista si urmatoarea problema: numarul credinciosilor ortodocsi de la noi din tare este de sute de ori mai are decat numarul credinciosilor protestanti. Daca ar fi si ei la fel de numerosi ca si noi cu siguranta am vedea la fel de multe exemple de oameni care beau, fumeaza, desfraneaza, etc.

  In plus de asta putem lua ca exemplu tarile traditional protestante: Germania, Norvegia, Suedia, Finlanda, unde observam la fel de multe exemple de oameni care beau, se drogheaza sau desfraneaza….ca si la noi in tara, poate chiar mai multe.

  Reply

 12. Adrian
  mai 11, 2010 @ 4:55 am

  Este ciudat, comentariul meu a disparut de pe forum, cu toate ca Omp imi raspunde – „Adrian, citeste integral articolul si vei afla!”
  Sa fie doar o greseala?

  Reply

 13. admin
  mai 11, 2010 @ 10:25 am

  Da Adrian, este o greseala pe care din pacate acum nu o mai putem repara. Iertare. Dar suntem siguri ca daca tu cauti cu sinceritate, vei afla si raspunsul.
  Sunt o multime de scrieri pe acest subiect, ale sfintilor parinti, dar si marturii ale celor intorsi la ortodoxie (dupa cum este cea de mai sus). Iti recomandam cu drag si:
  https://www.ortodoxiatinerilor.ro/2009/10/ortodoxia-credinta-cea-adevarata/
  http://www.credo.ro/credinta.php
  http://marturisitorortodox.ablog.ro/2007-05-14/credinta-ortodoxa-adevarata-credinta-din-inima-omului.html
  Doamne ajuta!

  Reply

 14. cin
  mai 11, 2010 @ 12:23 pm

  slava Domnului!

  Reply

 15. marius
  mai 12, 2010 @ 10:10 pm

  DUMNEZEU ESTE BUN SI IUBITOR DE OAMENI SI VOIESTE CA TOT OMUL SA SE MANTUIASCA SI LA CUNOSTIINTA ADEVARULUI SA VINA!

  Reply

 16. Adrian
  mai 16, 2010 @ 2:09 am

  Am recitit acest articol, la prima vedere mi s-a parut destul de interesant, dar ceva ma nelinistea – de ce lipseste din el exact ceeace este semnificativ, adica acele explicatii ce pot sa convinga pe cineva ca ortodoxismul este superior oricarei credinte protestante? Citind si recitind acest articol, am avut uneori senzatia ca nu este altceva decat o regizare prin care cineva doreste sa preamareasca ortodoxismul, si sa ponegreasca alte credinte, fie ele protestante sau neoprotestante. Cred ca atunci cand cineva isi expune experienta convertirii, va scoate mai mult in evidenta valorile credintei noi adoptate, si mai putin va pune accent pe nonvalorile credintei din care a plecat. Ori, autorul acestui articol nici pe departe sa scoata in evidenta asa ceva. Afirmatiile ce le face cu referire la experienta sa in cadrul bisericilor protestante pe unde a trecut, sunt destul de evazive, nu este altceva decat o scurta caracterizare a protestantismului in general, caracterizare ce am auzit-o nu odata de la prelatii ortodocsi cu care am discutat. Deaceea am si spus la inceput ca imi face impresia ca acest articol este o regizare, dar s-ar putea sa nu fie. Cine poate sti?
  Postasem mai inainte o intrebare, postare care nu a fost afisata si pentru care Admin si-a cerut scuze de greseala, si anume – Ce se intelege prin adevarata credinta? Nu sunt de acord cu o multime de lucruri din protestantism: acea emblema de crestin nascut din nou (cred in posibilitatea nasterii din nou, dar aceasta confirmata de Sfantul Duh, nicidecum de niste asa zisi crestini care nu stiu ce inseamna aceasta), in acea rapire secreta, in vorbirea in limbi asa cum este propovaduita in biserica penticostala, in acel har ieftin (1 Ioan 1:9 este perfect valabil, dar nu ca o licenta de a pacatui si pe mai departe), si alte lucruri care incearca sa manipuleze constiinta omului. Tocmai deaceea ma asteptam ca autorul articolului sa scoata in evidenta anumite valori pe care le-a gasit in ortodoxism, valori ce l-au determinat pe el si sotia lui sa se intoarca in aceasta biserica. Pe de alta parte, daca a vorbit atat de mult de ceea ce nu i-a convenit in bisericile pe unde a umblat, sa fi vorbit si de ce nu este dupa convingerile lui si a vazut in biserica ortodoxa; nu se poate ca totul sa fie perfect, sa nu uitam ca vine din protestantism.
  Poate totusi, cineva va elucida aceste probleme; sa nu fim persecutori ai fratilor crestini, chiar daca ei impartasesc convingeri diferite. Mantuitorul, in timpul vietii pe acest pamant, nu a intrebat pe nimeni de ce religie are, si a facut bine si samaritenilor, si femeii canaanite, si la sutasul roman, si la multi altii care nu faceau parte din iudaism. Tot asa si noi sa luam exemplul Lui. Cred ca in aceasta consta adevarata credinta.
  Multumesc mult pentru rabdare, si sper ca ceea ce am scris sa fie postat, si sa nu se faca alta greseala.

  Reply

 17. Emanuela
  ianuarie 26, 2011 @ 10:41 pm

  Admin…

  Nu stiu cum sa explic, dar voi incerca…

  Referitor la ce ai spus, toti sectantii de la noi din tara si din Moldova isi manifesta credinta, pe cand cei din America, restul Europei nu.. de ce ? pentru ca cei de aici au fost invatati de bunici si strabunici sa fie credinciosi, au aceasta baza mostenita din mosi stramosi care nu moare caci harul adevaratului Duh Sfant nu moare ci se pogoara si ramane acolo pana la portile iadului si dincolo peste generatii chiar daca unii se ratacesc cu mintea, dar in suflet sclipirea si minunea botezului in ei nu se stinge, ci lucreaza… De aceea ei inca sunt credinciosi, in credinta lor, insa ceea ce cred nu este credinta lor , ci doar o amagire pe fond de ifose, bani, statut social, comportare civica, razvratire, nebuneala, nepartinire, copiere si alte motive.

  Bogdan, este un caz aparte, insa si unii ajung sa fie cu numele altceva dar ortodox in fapta, dar ii mai trebuie numele de ortodox si impartasirea cu ortodoxia, caci cele ale lui Dumnezeu deja le-a savarsit!

  Poate m-ai inteles ,

  Cu drag , frumos articol:-)

  Reply

 18. Emanuela
  ianuarie 26, 2011 @ 10:47 pm

  si inca ceva mai vroiam sa adaug,

  Taina Botezului e atat de mare si de puternica incat are efect peste generatii, am fost botezata eu, ca dar pentru asta Dumnezeu imi rasplateste neamul viitor si nu-l lasa chiar daca unii poate se vor mai rataci dar taina mea ramane ca pecete nestearsa in ADN-ul duhovnicesc al generatiilor ce se vor naste din mine, macar poate si o farama acolo in functie de vointa, dispozitia si aplecarea fiecaruia.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *