Skip to content

3 Comentarii

  1. Boitos
    ianuarie 10, 2017 @ 1:51 pm

    La multi ani !
    Nu am scris demult, nu am prea avut timp si nici nu am prea avut ce sa comentez.Dar incerc sa va urmaresc cat imi permite timpul. Dar la acest articol ma gandesc de ieri ce sa scriu deoarece vreau sa scriu.
    In primul rand nu avem voie sa judecam oamenii., mai ales pe acestia.Cuvantul homless mi-i se pare ciudat ( nu stiu de ce ).Dupa mine sunt doar niste oameni saraci sau sarmani care au ajuns aici de cele mai multe ori fara voia lor.Ce om si-ar dori sa nu aiba siguranta zilei de maine ?
    Plus de asta sa nu uitam ce zice IIsus: ,,Mila voiesc iar nu jertfa .”
    In concluzie nu avem voie sa judecam, sa criticam, sa nu ajutam cat si cum putem, deoarece sa nu uitam ca 1 leu dat unui astfel de om pt el e foarte important.
    Majoritatea dintre ei au ajuns asa , din diverse motive care nu tin de persoana lor.Ca le pare rau sau nu , va spun eu sigur ca da , constientizeaza ca da. Ca orice ajutor e binevenit este adevarat.
    Plus de asta mai exista sentimentul ala de respingere sau de dispret la adresa lor.Lucru pe care il urasc de cele mai multe ori : ce sa dispretuiesti ca a ajuns asa ( stie el cel mai bine de ce e asa) oare nu ii ajunge umilimta traita ca e pe strada trebuie sa ii mai dispretuim sau sa il umilim si noi ? Oare noi putem ajunge ca ei sau mai rau ? Sigur ca putem. Oare noi ce am fi facut in locul lor in diverse situatii prin care au trecut ?
    Deci care nu si-au schimbat pararea despre acesti oameni , le recomand sa si-o schimbe ( pt sanatatea sufletului ). Si care mai pot schimba si alte pareri, e mai bine.
    Este treaba statului sa le asigure conditii decente, iar daca statul nu isi face treaba atunci e si responsabilitatea noastra.
    Va doresc un an bogat cu multa mila in suflete !

    Reply

  2. Ioan
    ianuarie 17, 2017 @ 7:25 pm

    Am citit lucrarea, la un moment dat se relata povestea unui om care avea [b]apartament confort 1 [/b]în București, muncise cu carte de muncă peste 20 de ani și a ajuns în stradă pentru că nu și-a mai putut plăti facturile care s-au tot adunat, pesemne or fi fost și ceva interese imobiliare care dau naștere la abuzuri.

    Între 45 de ani și 65 aproape oricine este expus riscului de a ajunge în ruină, mai ales dacă pierde serviciul sau[b] serviciul dispare[/b], cum au mai dispărut unele meserii, iar reconversia profesională precum și selectivitatea de piața muncii îngreunează situația, pentru că tinerii au forță mai mare de muncă.

    Dacă va crește și vârsta de pensionare la 70 de ani și se va prăbuși fondul public de pensii, situația va fi critică pe viitor, mai ales că mulți nu vor avea ani vechime la fel ca acuma sau pensii private suficiente, iar [b]traiul la oraș te obligă la niște cheltuieli de întreținere și cu salubritatea pe care nu le poți ocoli orice ar fi[/b], ele se tot acumulează, ba mai nou și la sat e greu să reziști pentru că se urbanizează încet încet și cresc costurile de viață.

    O altă cauză ar fi [b]îmbolnăvirile[/b] psihice sau fizice care pot apărea oricând, sau chiar [b]divorțuri[/b] în urma cărora unii au ajuns în stradă.

    Dar trecând peste astea au fost și cazuri în carte cum ar fi un om care și-a vândut casa să pună bani la Caritas, un altul care a avut un accident și pensie de boală dar a căzut în depresie și alcoolism sau un om cu talent de poet, care și-a lăsat fostele soții cu apartamentul și el a preferat să plece din orgoliu, fără însă să se gândească puțin la situația lui.
    Un altul spunea că și pe vremea lui Ceaușescu dormea prin poduri, prefera să umble aiurea dintr-un loc în altul și aranja să facă dovada că lucrează ca gropar ca să scape de verificarea autorităților.

    Ar trebui [b]organizate cursuri în școli cu privire la reușita în viață [/b]și pornind de la niște anectode de viață reale, omul să conștientizeze repede că dacă și așa riscă să ajungă în ruină, [b]măcar să nu și-o facă cu mâna lui.[/b]
    Poate elevul dacă ar înțelege ce ușor e drumul pentru a rămâne în stradă sau de a ajunge în pușcărie se va gândi de 10 ori înainte să mai consume droguri, să facă exces de alcool, să abandoneze școala, să dea pe la jocurile de noroc, să se implice în scandaluri și combinații nocive.

    Cam ăsta ar fi câștigul ca oamenii să se trezească văzând situația altora și să fie compasivi și realiști cu privire la viață.

    Reply

  3. Andrei Prodan
    ianuarie 18, 2017 @ 7:59 pm

    Salut,

    Sunt din Constanta. Cum pot intra in posesia cartii? Platesc bine 🙂

    Andrei

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *