Skip to content

20 Comentarii

 1. Raul
  mai 11, 2013 @ 8:14 pm

  in situati in care se aproba asemenea porcarii(gen asa zisa „educatie sexuala”)? pot sa cer azil politic intro alta tara(ex UE), pe motiv ca tara in care traiesc are o conduita imorala si daunatoare fiintei umane? pt ca vreu sa am niste copii normali si pe care sa nu ii privez de loc de societate, atunci cand o sa ii am! 🙂

  Reply

 2. Iustin
  mai 12, 2013 @ 5:17 pm

  Doamne, feri-ne de rău.

  Reply

 3. Ana
  mai 12, 2013 @ 8:42 pm

  Raul, de unde crezi ca vine in Romania educatia sexuala? Nu este o inventie a romanilor, ci a occidentalilor. Deci in afara tarii nimeni nu ti-ar intelege durerea. Dincontra:(

  Reply

 4. Dan Tudorache
  mai 13, 2013 @ 9:03 am

  O sinteză foarte clară a ceea ce se întâmplă defapt, este aceasta:
  ”Cine face educație sexuală cu copiii voștri? Homosexualii, feministele radicale și clinicile de avorturi. Adică cei care nu pot avea copii, cei care nu vor să aibă copii și cei care își clădesc prosperitatea și averile pe sângele copiilor nenăscuți uciși.” ([url]http://www.culturavietii.ro/2013/05/10/educatie-sexuala-sexualizare-pervertire-copiilor-sexul-vs-barza-castitate/#.UZCoy6J7LHw[/url])

  În legătură cu ”cei care își clădesc prosperitatea și averile pe sângele copiilor nenăscuți uciși” este de observat că unul din susținătorii proiectului ”Sexul vs barza” este Fundația ”Marie Stopes International” ([url]http://www.mariestopes.ro/[/url]), a cărei venituri principale și implicit profituri ( prin clinicile afiliate) sunt realizate din CONTRACEPȚIE și AVORT.
  Așadar, prin susținerea demersului ”educativ” citat mai sus, fundația aceasta nu face altceva decât să formeze comportamentul viitorilor clienți ai clinicii, care sunt copiii noștri: să recurgă la contracepție și avort. Pentru ei este o adevărată investiție, care se vede în timp…. în timp ce tinerii dau bani să-și mutileze sănătatea crezând că scapă de problemele sarcinilor ”nedorite”.
  Cu adevărat cred că oamenii ăștia trebuie trași la răspundere penală.

  Reply

 5. Dan Tudorache
  mai 13, 2013 @ 9:07 am

  Raul, fuga nu este o alternativă, în plus nici nu ai unde cere ”azil politic” într-o țară cu legi mai puțin imorale decât România, în privința sexualității. În marile țări din UE deja se face ”educație sexuală” din plin iar efectele se văd cu ochiul liber.
  Așadar, să stăm pe metereze și să nu abdicăm în fața unor minoritari marxiști, oricât de agresivi ar fi în propagandă și oricâtă susținere politică sau financiară ar avea. Dumnezeu este de partea noastră.

  Reply

 6. TABARCEA MARIUS IONUT
  mai 13, 2013 @ 9:21 am

  Hristos a inviat!
  Nu ma surprinde acest proiect. Trendul, in mai toate domeniile, este de a dizloca prin orice mijloace, familia crestina. Rusine celor ce au astfel de initiative strigatoare la cer!!!
  As vrea sa stiu daca acest memoriu poate fi semnat si de alte persoane. Trebuie sustinut.
  Dumnezeu este cu noi!

  Reply

 7. Dan Tudorache
  mai 13, 2013 @ 12:05 pm

  Adevărat a înviat, Marius!
  Un răspuns despre strângerea de semnături, găsești aici: [url]http://www.culturavietii.ro/2013/05/10/educatie-sexuala-sexualizare-pervertire-copiilor-sexul-vs-barza-castitate/comment-page-1/#comment-35732[/url]

  Reply

 8. TABARCEA MARIUS IONUT
  mai 13, 2013 @ 7:45 pm

  Mulţumesc, Dan!
  Am recepţionat „mesajul”. Până la urmă, mă gândeam chiar zilele trecute, e bine totuşi că există atitudine şi luptă pentru moralitate şi pentru o viaţă cu adevărat creştină.
  Ȋntâmplarea face că, în activitatea mea de preot, am fost rugat recent să particip la o întâlnire organizată de UNICEF, cu factorii de decizie şi formatorii de opinie, dar şi cu fetele de 10-12 ani din comunitatea în care activez. Tema întâlnirii viza [i]Educaţia sexuală a fetelor de clasa a şasea[/i]. O abordare din punct de vedere medical, social şi religios – moral. Nu mare mi-a fost surprinderea când am observat mesajul care le era transmis unor fetiţe destul de inocente (în mediul rural încă mai exista inocenţă, din fericire): unul explicit, lipsit de cea mai mică urmă de moralitate, îndreptat pe alocuri chiar împotriva Bisericii “învechite”. Le deschidea practic fetiţelor “noi orizonturi”. Am fost nevoit să îmi schimb radical discursul şi să răstorn toate aberaţiile susţinute sub masca protecţiei şi a “educaţiei”. Aşa încât reafirm că nu mă miră apariţia acestui proiect.
  Măcar să existe cineva care să apere interesele familiei creştine.
  Toate bune şi nădejde la Dumnezeu!

  Reply

 9. sdaniel
  mai 13, 2013 @ 8:42 pm

  Si cand ma gandesc ca acum o luna luam apararea homosexualilor pe acest site pentru ca am considerat ca articolul de atunci era foarte denigrator si jignitor (chiar era) la adresa lor. Acest proiect „sexul vs barza” intrece cu mult puterea mea de toleranta si de intelegere. Daca acest film era adresat doar persoanelor majore, adulte nu cred ca as fi comentat, dar sa mergi la copii cu astfel de filme / prezentari / campanii este deja rea-vointa. Oare realizatorii acestuia nu realizeaza ca niste copii (chiar adolescenti) care traiesc deja intr-o societate bulversata si nu au o personalitate / un caracter pe deplin format vor fi si mai derutati dupa astfel de campanii ?? Parerea mea e ca isi dau seama ceea ce fac dar probabil nu ii intereseaza. Sau poate ca asta isi doresc, adica tot mai multi tineri cu o orientare sexuala confuza pe care ei sa ii preia in organizatiile lor.

  Reply

 10. Boitos
  mai 14, 2013 @ 6:17 am

  ”Cine face educație sexuală cu copiii voștri? Homosexualii, feministele radicale și clinicile de avorturi. Adică cei care nu pot avea copii, cei care nu vor să aibă copii și cei care își clădesc prosperitatea și averile pe sângele copiilor nenăscuți uciși.” (culturavietii.ro/…/…)”
  Exact asa si este , din pacate.
  Si sa fim seriosi dar vad o groaza de minciuni si de iluzii pt tinerii din ziua de azi.
  Cum poate un tanar din ziua de azi care nu are experienta sa isi de-a seama ce periculoasa este pilula contraceptiva? Sau ce periculos este sa faci avort?
  Chiar nu isi da seama.De aceea si doresc sa inoculeze devreme la copii, pt a-i forma intr-un anume fel.
  Daca faci educatie sexuala in scoli o ora pe sapt sau pe luna este ca si cum ar invata o materie.
  Bineinteles ca este asa cum a spus si sdaniel:,,Sau poate ca asta isi doresc, adica tot mai multi tineri cu o orientare sexuala confuza pe care ei sa ii preia in organizatiile lor.”.Pt ca trebuie sa ne gandim atunci cand un om se afla intr-o mocirla si nu poate iesi, ii invideaza pe cei care sunt pe margine si atunci sa intre toti in mocirla sa fie toti manjiti si sa miroasa toti.Nu cumva sa il arate pe el cineva cu degetul ceea ce a facut ci sa imparta mizeria cu toti.
  Am citit sus pe tabla efectele pozitive ale pilulei contraceptive:
  ,,efecte pozitive pt piele”: este atragatoare pt tinere, la inceput o vor folosi pt frumusete, apoi…
  „reducerea riscului de cancer”: gresit.
  S-a vrut introducerea vaccinului impotriva cancerului de col uterin.Poi cine face cel mai des cancer de col, numai cei care schimba partenerii des, sau au diverse aventuri extraconjugale.Batranii nostrii nu au avut atata cancer mamar, de col, etc., cat este acuma.Oare de ce?
  Adica s-a dat un liber la concubinaj, la libertate sexuala.
  Sincer, dar vin cei din occident si cei mai ,,moderni” sa ne invete pe noi ceea ce este nou, nu cumva sa ramanem inapoiati cu credinta noastra.
  Credinta si religia noastra care ne-a protejat de alte neamuri sute de ani.
  Este ca si la o cetate: nu o poate invada nimeni daca are portile inchise, dar problema este ca portile se deschid din interior.
  Si pana la urma de ce sa plec eu din tara noastra? Sa isi educe ei copii lor daca pot, pt ca oricum sunt incapabili sa ii educe.

  Reply

 11. Dan Tudorache
  mai 14, 2013 @ 8:05 am

  Dat fiind că Hristos ne învată să dăm tuturor cele ce suntem datori: ”celui cu darea, darea; celui cu vama, vama; celui cu teama, teamă; celui cu cinstea, cinste.”, mă voi corecta adresându-mă cu Sărut-mâna părinte Marius!
  Cât despre proiectul ”sexul și barza”, dumneavoastră ați fost realist pentru că aveți experiența cu oamenii și eventual instituțiile însă eu mă mir de cât de naiv am fost să cred că acești minoritari nu au tupeul să uneltească pentru a se impune împotriva unei majorități covârșitoare. Pentru că e tupeu strigător la cer să ai pretenția să educi copiii altora după cum vrei, când ”tu”, în calitatea de homosexual nu poți avea copii, apoi în calitatea de feministă nu vrei să ai copii iar în calitatea de ”fundație” faci bani omorând copiii nenăscuți.
  De ce se întâmplă asta? Pentru că deja noi creștinii, ca și popor, am dormit în picioare nepermis de mult timp.

  Reply

 12. Boitos
  mai 14, 2013 @ 8:31 am

  Daca intrati pe site-ul ,,sexul vs barza” o sa va izbeasca ( ca si pe mine de altfel ) o fraza ceva de genul „castigi minim un cub de rai”, asociata cu o fata zambitoare.
  Asta ca sa vedem noi si sa ne intrebam cat de mult respecta altii religia noastra, conduita noastra, poporul nostru, si taina casatoriei.
  La mine cel putin mi-au facut niste nervi cand am vazut, de nu am putut citi mai mult.

  Reply

 13. Dan Tudorache
  mai 14, 2013 @ 8:54 am

  Daniel, două aspecte aș mai aduce în discuția cu ”educația sexuală”:
  a) Noi creștinii nu ducem lipsă de educație sexuală în adevăratul sens al cuvântului. Avem mulți sfinți părinți care și-au dat cu părerea despre sexualitatea umană, despre relațiile intime dintre soți, despre rostul și limitele relațiilor ș.a.m.d. Sf. Ioan Gură de Aur este celebru în acest sens. Cine vrea să citească… află cât cuprinde. Dar cum părerile oamenilor de acum 1000 și ceva de ani sunt ”depășite”, după mentalitatea post-modernă… cine să se mai ostenească?

  Așadar, când respectiva prezentatoare Adriana spune într-un videoclip că în România educația sexuală este un subiect tabu, manipulează ori din neștiință de cauză ori din rea-voință.

  Desigur, abordarea sfinților (fie că îi consideră citirorul sfinți sau nu) a fost complet diferită de ceea ce se promovează și înțelegem astăzi prin ”educație sexuală”. Înainte de toate, pentru că sexualitatea (prin acest termen înțelegând și relațiile intime dar nu numai) ține în mare parte de sfera intimității, căci doar acolo se consumă, este nevoie de pudoare. Or sfinții părinți au fost foarte pudici, nedezbătând totul la microscop și folosind cuvinte delicate care să nu exprime carnalul mai mult decât este cazul pentru înțelegerea unor lucruri, necesare dealtfel.
  Din contra, ceea ce promovează asociațiile Accept, Front, etc, este redus la carnal, la instinct și mai ales la perversiune, adică nu există limite în manifestarea sexuală atâta timp cât partenerii și-au dat ok-ul. Adică ”orice practică sexuală e bună dacă consimțământul este reciproc”…. premiză care d.p.d.v științific este falsă, ca să nu mai implicăm moralitatea, pe care respectivii o eludează cu desăvârșire. (dacă este nevoie să exemplific de ce e falsă premiza, rog să-mi spui și o voi face)

  b) Fiecare copil se dezvoltă în mod unic, unii mai repede, alții mai târziu, atât dpdv fizic cât și emoțional. Această dezvoltare diferită duce implicit la timpi diferiți în care se manifestă curiozitatea și nedumerirea despre sexualitate: unii la 14 ani nici nu se gândesc la ceva legat de sex, plăcere, etc, pe când alții la 10 ani vizionează filme porno și caută să se masturbeze, sau să aibe prieten(ă). Sau invers, oricum…. toate situațiile posibile. Deci nu avem o omogenitate a capacității de recepție a sexualității în rândul copiilor, decât, în cel mai bun caz, după pubertate. Așadar, șablonarea educației în acest aspect atât de intim și delicat, nu duce la altceva decât la mutilarea lor sufletească, căci unora li se vor stârni artificial curiozități și nelămuriri pe care nu le aveau, iar ceilalți vor fi mai interesați despre subiect decât este cazul, prin însăși faptul că subiectul a fost instituționalizat. Așadar, nu li se dă educație pe măsura înțelegii și nevoilor individuale, ci… ca vitele la tranșat. De asta educația sexuală (creștină, bineînțeles) trebuie să se facă acasă, căci părinții știu cel mai bine cum se dezvăltă copii lor atât fizic cât și emoțional, ei simt cei mai bine pulsul intim al copilului, și ei sunt cei mai apropiați sufletește ca să expună niște probleme de mare sensibilitate emoțională. Și mai ales, ei știu cel mai bine când să înceapă să le spună anumite lucruri, cum să le spună și cât să le spună, în concordanță cu creșterea lor.

  În final, te îndemn să fii sigur că oamenii aceștia cu proiectul ”sexul vs barza” știu foarte bine ce fac, iar răutatea este lor este bine camuflată. Prezentul deja o dovedește iar viitorul va dovedi și mai mult.
  Poate părea o paralelă exagerată dar ține minte te rog că și comunismul de la noi din țară a fost impus de niște minoritari, împotriva unei majorități, dar că la început, până să se arate în adevărata față (de peste Prut), a părut pentru unii dintre români chiar o idee nobilă: ”clasa muncitoare să nu mai fie exploatată de burghezie”.
  Așa și acum, se flutură ideea de ”educație”, cuvânt care prin sine însuși are o conotație nobilă, de aceea și pare necesară inițiativa, dar în fapt avem de a face nu cu o educație ci cu o reeducare în stil marxist, pe aripile plăcerii sexuale prost înțelese.

  Reply

 14. Dan Tudorache
  mai 14, 2013 @ 9:04 am

  Simona, îți înțeleg revolta dar să știi că mânia mai mult îți tulbură sufletul degeaba.
  Despre fotografia din articol fac precizarea că am ales-o dar din considerente de reprezentativitate a subiectului, nu de autenticitate a conținutului de pe tablă. Desigur că nu sunt nici eu de acord cu ”binefacerile” contracepționalelor.
  La sfârșitul unui comentariu spuneai că ”Sa isi educe ei copii lor daca pot, pt ca oricum sunt incapabili sa ii educe”, dar ca să facă această educație trebuie să aibe și obiectul educației 🙂
  Ori, după cum am dat acel citat, cei care vor să facă această educație ori nu pot avea copii, ori nu îi doresc, ori îi avortează. Și la urmă au pretenția ca copii noștri să gândească și să facă ceea ce fac ei.

  Reply

 15. aurelian
  mai 14, 2013 @ 9:29 am

  Subiectul ” educației sexuale” e o mare problema in societatea contemporană. Fac o paralela, am citit un articol privind ratingul televiziunilor, iar televiziunea Patriarhiei era pe ultimele locuri, deci cine-i ii „educa” pe parinții? Televiziunile celor care sunt pro-avort, pro destrabalare, ei au reper mass-media de scandal, sa spun asa, chiar fiind acest boom informațional, din cauza gândirii să ne fie bine pe loc, dar cu efecte ireversibile in timp, sunt mulți părinții care au reper societatea de consum si merg pe principiul fac ce fac si alti, nu dupa cum doresc eu Si când ajungi sa pronunți cuvântul Biserică, aduc discuția despre slujitorii Domnului, o altă mare greșeală, ei doresc preoti buni, dar uita să-și educe copii crestineste. De citit ce au spus sfinții in viața lor, nu cred ca se poate auzi asa ceva, ce poți să-i spui unui părinte cu școala profesională sau care consumă alcool și fumează. Problema e delicata, educația sexuală, cred ca ar putea fii și la ora de religie

  Reply

 16. Dan Tudorache
  mai 14, 2013 @ 9:49 am

  Aurelian, sigur că educație sexuală ar putea fi și la ora de religie. Deși mai sus am spus că cei mai apți pentru a oferi educație sexuală copiilor sunt părinții, personal cred că s-ar putea face educație instituționalizată (în sens creștin) începând cu liceul… locul și timpul în care se înmulțesc instantaneu și ispitele și unde interesul despre sexualitate începe să se omogenizeze. Din clasa a 9-a s-ar putea vorbi despre:
  a) e bună, nu e bună prietenia dintre băiat și fată acum? Ce presupune ea? Ce ispite există? Cum afectează prietenia aceasta relația cu părinții și cu școala? Cum ar trebui să evolueze prietenia în sens creștin și cum ar putea evolua fără repere morale? etc.
  b) relațiile intime și ”graba strică treaba”… cu statistici clare despre avort în rândul minorelor și abandon școlar. Accentul pus pe faptul că relațiile intime nu presupun doar plăcere (cum arată filmele) ci concomitent presupun maximă responsabilitate, după cum ne arată realitatea din maternități și de la cabinetele de ginecologie, fie că ne place, fie că nu.
  c) de ce corpul reacționează altfel acum și cum se pot controla simțurile… când ”duduie economia”, vorba lui Tăriceanu? (postul, paza minții, ca mijloace de a ne educa instinctul sexual)
  d) de ce o singură prietenie până la căsătorie este mai de dorit decât mai multe prietenii eșuate? de ce în cazul prieteniilor băiat-fată calitatea personală nu vinde din cantitatea experiențelor anterioare?
  e) care este legătura dintre anturaj->consumul de alcool->lipsa interesului față de școală și sexul premarital?
  f) care e legătura dintre petrecerea timpului liber cu imaginații despre ”iubirea secretă” și instalarea melancoliei, tristeții, dar și a dezinteresului față de școală?
  etc.

  Reply

 17. aurelian
  mai 14, 2013 @ 11:29 am

  Am citit ce ai scris, dar eu as dori sa mai adaug si educația creștină precara a părinților, din moment ce ei își programează copii și nu-i lasă de la Dumnezeu? Cred că la asta se poate incepe educația copiilor de către parinții.

  Reply

 18. sharbinsk
  septembrie 11, 2013 @ 12:00 pm

  Educația sexuală în forma gândită și prezentată de minister e una din cele mai penale inițiative de după 89.

  Dacă un adult i-ar băga în cap unui copil mizerii, ar ajunge lejer la corupere de minori în caz că ar da de un părinte zelos și influent,

  Dar, atunci când tot felul de organizații cu surse de finanțare cvasi-anonime vând iluzii sexuale tinerilor nu e nici o problemă.

  Am tot văzut atei care se legau de faptul că ora de religie ar trebui introdusă la cerere.

  Atunci și pentru a participa la orele de educație sexuală, părintele care dorește să-și înscrie copilul ar trebui să introducă cerere din 2 motive

  -rolul educației sexuale se presupune că revine în primul rând părintelui care dacă nu se simte în stare poate cere ajutor psihologului etc.

  -educația sexuală nu ar trebui să submineze autoritatea părintească, ea are rol complemetar nu totalitarist.

  O tânără care ajunge dăstrăbălata cartierului după ce și-a întărit rezoluția mentală de a desfrâna în urma orelor de educație sexuală, va fi socotită ca eșecul părinților de a o educa, chiar dacă nu părinții au încurajat-o pe acest drum, ei vor purta o parte din rușine.

  ONG-urile cu interese meschine și MECT nu-și asumă nici o răspundere pt conținutul materialelor și pt felul cum sunt ele preluate, înțelese și aplicate de tinerii în formare.

  Înainte ca educația sexuală să fie predată copiilor, curicula ar trebui prezentată părinților și ei să voteze în ședințe cu părinții dacă acceptă sau nu această educație.

  Chiar ar trebui ca educația sexuală să fie prezentată în afara orelor școlare, celor care doresc iar, la discuție să asiste minim 2 părinți care să supravegheze informațiile furnizate copiilor lor.

  Reply

 19. sharbinsk
  septembrie 11, 2013 @ 12:06 pm

  Cea mai bună educație sexuală ia în vedere și abstinența nu o ignoră ca-n programele de mai sus, nu folosește termeni lascivi ci obiectivi și vorbește foarte exact și despre implicațiile psihice generate de o viață sexuală începută prematur.

  Ba chiar trebuie să prezinte mărturiile unor tinere minore care au născut sau avortat și experiențele prin care au trecut pentru ca tabloul să fie completat și de puterea exemplului.

  În nici un caz nu trebuie admise programe care instigă tacit la promiscuitate sexuală sau prezintă experiența sexuală ca pe o condiție necesară adaptării în societate.

  Nici reclama subliminală la anumite mărci de produse contraceptive nu trebuie admisă.

  Reply

 20. Dan Sorin
  septembrie 11, 2013 @ 12:46 pm

  Îmi amintesc de o imagine dată de un tip din Africa de Sud ce ținea o conferință despre bolile sexuale. Spunea despre puii de ceva animal ierbivor. Zicea că aceste animale fiind tot timpul călătoare e nevoie ca puiul să se pună pe picioare în 2-3 zile și să fie destul de puternici ca să plece cu turma. Și mai zicea că în zonă sunt hiene care așteaptă să plece turma și să atace puii care au fost prea leneși să se ridice. Zicea omul acesta că tinerii de azi sunt ca acei pui care trebuie să se ridice singuri cât de repede că sunt hienele din societate care așteaptă să poată să îi ucidă.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *