Skip to content

18 Comentarii

 1. Georgiana Tofoleanu
  decembrie 22, 2014 @ 5:50 am

  Eu vă mulţumesc pentru că de cinci ani fac parte din Ortodoxia Tinerilor iar acest fapt e un mare prilej de bucurie pentru mine! Mulţumesc Claudiu și Dan pentru că m-ați primit, pentru răbdarea pe care ați avut-o cu mine, pentru că mi-ați oferit foarte multe sfaturi cu adevărat folositoare, pentru că mi-ați arătat că Ortodoxia Tinerilor înseamnă de fapt bunătate, încredere, speranță. Vă mulțumesc pentru tot și sunt convinsă că și alți tineri vă mulțumesc și vă poartă în inimile lor. Ceea ce faceți voi este minunat. Dumnezeu să vă dăruiască pace și multe bucurii!

  Reply

 2. Ana Basarab
  decembrie 22, 2014 @ 9:10 am

  Doamne ajută!
  Și eu aș vrea să mulțumesc Domnului pentru că v-am cunoscut și vouă Ortodoxia Tinerilor pentru că m-ați primit alături de voi. Mulțumesc frumos pentru că existați, mulțumesc pentru cuvintele frumoase, de incurajare, pe care le-am primit de la fiecare, mulțumesc Claudiu pentru optimismul si bucuria care o împarți cu noi, mulțumesc celor ce au scris articolele pe site-ul https://www.ortodoxiatinerilor.ro
  In ultimii zece ani, este pentru prima dată, când la sfârșit de an, simt că anul ce se încheie a fost un an frumos, plin de bucurie, de realizări. Am cunoscut oameni minunați, am petrecut zile frumoase alături de ei, am redescoperit bucuria de a te ruga împreuna cu cei dragi, pentru aproapele tău.
  Cuvintele mele nu pot descrie ceea ce simt. Pot doar să mă rog Bunului Dumnezeu să vă ocrotească, să vă ajute în munca depusă, și să vă rasplatesca bucuria ce o transmiteți celor din jurul vostru.
  Mântuire să vă dea Dumnezeu!
  Ana

  Reply

 3. Claudiu Balan
  decembrie 22, 2014 @ 1:01 pm

  Georgiana,

  Mulțumim pentru tot ajutorul care ni l-ai acordat în ultimii ani.
  Dumnezeu să te ocrotească

  Reply

 4. Claudiu Balan
  decembrie 22, 2014 @ 1:03 pm

  Ana,

  Și eu mă bucur că te-am cunoscut și să știi că în ultimele luni te-am simțit cu sufletul mai cald, ca dovadă că te apropii din ce în ce mai mult de „focul” dumnezeiesc.

  Dumnezeu a lucrat și lucrează așa frumos între noi.

  Mă bucur că ești alături de noi.

  Reply

 5. Dan Tudorache
  decembrie 26, 2014 @ 8:22 pm

  Crăciun cu Hristos Domnul în ieslea inimilor voastre vă urez, dragilor: tuturor, fără excepție!
  Că dacă îl aveți pe El în sufletele voastre, atunci aveți toată pacea și tot dragul de oameni.
  Petreceți frumos cu toți ai casei, treceți cu vederea neajunsurile și iertați toate, tuturor, mai ales că e mai lesne acum.
  Pentru cei care nu v-ați împărtășit în ziua Crăciunului, vă încurajez să încercați la anul. Veți simți sărbătoarea la altă dimensiune, cu altă putere sufletească.
  Vă păstrez pe toți în suflet și rugăciune și vă rog să faceți și voi asemenea: Ioan, Daniel, Dan-s, Florinm, Carol, Andrei Călin, Simona, Albinuta, Laura Stifter, Laura Nicoleta, Bogdan Merla, Liliana, Monica Daniela, Feon, Claudiu (Anesti), Crstirg, Ludmila, Leonard toate Anele, Georgianele, toate fetele și toți băieții care într-un fel sau altul, fac parte din familia Ortodoxia Tinerilor.

  Hristos se naște, Slăviți-L!

  Reply

 6. sharbinsk
  decembrie 26, 2014 @ 11:22 pm

  Motto:
  [i]
  „Nașterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii Lumina cunoștinței;[…]”[/i]

  Într-o societate atât de divizată, acest site e ca un ostrov printre ghețari, privind proiectele pe care le-ați reușit îmi dau seama cât de mult lucrează Dumnezeu cu omul care se-mpărtășește des.
  [i]”Dan:
  Vă păstrez pe toți în suflet și rugăciune și vă rog să faceți și voi asemenea[…]”
  [/i]
  Contează mult să știi că se roagă cineva pentru tine, de când a răposat duhovnicul am lăsat-o mai ușor cu ortodoxia dar se pare că acest site mă inspiră să revin.
  Chiar lucrează rugăciunea, s-ar putea ca în momentele în care te cuprinde o pace neprevestită de nimic și inexplicabilă, „vinovată” să fie de fapt rugăciunea ostenitorului care pleacă genunchiul și inima în fața Domnului.

  Să ne ajute Dumnezeu întru Lumina cunoștinței !

  Reply

 7. Dan Tudorache
  decembrie 27, 2014 @ 7:17 pm

  Ioane, chiar acum puțin timp am terminat o conversație mai intimă cu Laurențiu, administratorul și ostenitorul neostenit al radioului OT. Și spunea Laurențiu cum cineva i-a spus (nu mai știu cine) că cea mai puternică prezență a cuiva în viața noastră este să-l purtăm în gând și rugăciune.

  Până la urmă lucrul acesta este firescul vieții duhovnicești.

  Cât privește ”ostrovul”, cu toții, știuți și neștiuți, l-ați creat prin ceea ce aveți mai bun ca oameni, liantul dintre noi fiind Hristos Domnul.

  În rest, să plutim în liniște, și să pescuim pe toți câți vor dori din apele înghețate, și să-i odihnim cu drag, cât se poate omenește.

  Așa să ne-ajute Domnul!

  Reply

 8. Meiloiu
  decembrie 31, 2014 @ 7:54 pm

  La multi ani , tuturor!

  Reply

 9. Dan Tudorache
  decembrie 31, 2014 @ 9:02 pm

  La mulți ani, Monica!

  Reply

 10. Eu
  ianuarie 1, 2015 @ 9:00 pm

  Puteti sa imi spuneti dc nu se mai fac molitfele Sf Vasile de 1 ianuarie?, o biserica din buc in care se fac aceste slujbe (eventual si ziua in care se tin) , si daca puteti sa ma ajutati cu numele unui preot pe care il recomandati ca fiind …nu cu har, dar un bun sfatuitor? multumesc.
  La multi ani!

  Reply

 11. Meiloiu
  ianuarie 1, 2015 @ 10:23 pm

  La Biserica Podeanu se tin numai in perioada de post.
  Asa e normal -atunci cand si preotul si credinciosii tin post si se roaga.
  Poti sa te lupti cu Satana dupa o noapte (in speta cea de Anul Nou) cand majoritatea mananca peste masura sau se uita la cine stie ce emisiuni sau filme la TV sau petrec cum petrec ?Adica nu pot sa ma indop si sa intrec masura si dupa aceea merg la moliftele sf .Vasile , care sunt printre cele mai puternice rugaciuni.(Nu ma refer la tine sau la cei de aici)
  Cred ca asta a fost ratiunea si ma bucur ca Patriarhia a luat aceasta decizie , pe care din nefericire multi nu au inteles-o si s-au grabit sa arunce cu noroi in PF Daniel.Astia suntem ce sa facem…
  PS: Oricine de aici iti poate recomanda preoti buni , insa e indicat sa-ti gasesti tu duhovnicul , prin rugaciunea ta personala.O sa- ti spun totusi niste exemple :pr.Dan Toader-preot paroh la Parohia Costeasca din Bucureşti , pr.Grigore (tot aici) , pr.Vasile Ioana -Biserica Sfântul Nicolae „Dintr-o zi“, pr.Dragos , pr.Vasile -biserica Podeanu.

  Reply

 12. Eu
  ianuarie 2, 2015 @ 6:41 pm

  multumesc monica. de preotul vasile de la podeanu am auzit de bine…. ai fost cumva personal la el? imi poti spune ce fel de persoana este? cat este de aglomerat, si eventual un program al bisericii pt ca nu are site.

  Reply

 13. Meiloiu
  ianuarie 2, 2015 @ 7:18 pm

  E duhovnicul meu din 2008 .Mai multe lucruri nu vreau sa spun pentru ca nu as fi obiectiva.
  Programul Bisericii in general e urmatorul:
  Luni: 17.30 – Taina
  Sfântului Maslu, urmată de Acatistul Sfântului Apostol Simon Zilotul
  Miercuri: 18.00 – Acatistul Maicii Domnului
  Vineri: 8.30 – Taina Sfântului Maslu,
  18.00 – Acatistul Mantuitorului
  Sâmbătă: 8.00 –Utrenie , Sfânta Liturghie,
  18.00– Vecernie
  Duminică: 8.30 – Utrenie urmată de Sfânta
  Liturghie
  Pentru spovedit poti sa mergi vineri seara , sambata seara , duminica dimineata inainte de Liturghie .
  Saptamana aceasta e Liturghie dimineata de sambata (2 ianuarie ) pana pe data de 7 ianuarie (inclusiv) , fara slujbele de seara.
  Iti recomand inainte de a face o alegere sa te rogi .
  Referitor la cat de aglomerat este : are destule persoane care vin la D-lui , insa nu m-a refuzat niciodata cand fost vorba despre taina Spovedaniei si cred ca nici pe altii.

  Reply

 14. Eu
  ianuarie 2, 2015 @ 7:21 pm

  multumesc !!! La multi ani

  Reply

 15. Meiloiu
  ianuarie 2, 2015 @ 7:29 pm

  Biserica Podeanu-Simon Zilotul-Universul Credintei-Televiziunea Romana
  https://www.youtube.com/watch?v=l3SdX2IDt5o#t=338

  Reply

 16. Eu
  ianuarie 2, 2015 @ 9:51 pm

  ce inseamna vineri si sambata seara? spovedeste inainte sau dupa vecernie?

  Reply

 17. Meiloiu
  ianuarie 2, 2015 @ 10:11 pm

  Daca vine mai inainte de slujba spovedeste si inainte.
  Cel mai sigur spovedeste dupa (ptr.ca nu intotdeauna ajunge inainte de slujba vinerea si sambata seara) .

  Reply

 18. Eu
  ianuarie 2, 2015 @ 10:19 pm

  nu inteleg de ce sa fie prematura… oricum iti multumesc pt ca ai raspuns, o seara frumoasa!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *