Skip to content

59 Comentarii

 1. Adrian Savin
  ianuarie 30, 2012 @ 4:18 pm

  [b]Daca doresti sa impartasim experiente de viata, sa vorbim despre Dumnezeu;despre dragostea fata de Dumnezeu si dragostea fireasca iti sunt alaturi.
  Iti multumesc.
  Doamne ajuta![/b]

  Reply

 2. mihaela G
  februarie 13, 2012 @ 6:36 pm

  Si eu iti multumesc, Dorian303 pt ca imi esti alaturi.Doamne ajuta!

  Reply

 3. Stiubei
  februarie 13, 2012 @ 7:18 pm

  Foarte frumos..daca toata lumea ar gandi ca tine ne-ar fii mult mai usor sa ne apropiem de Dumnezeu…Tine-o tot asa.

  Reply

 4. mihaela G
  februarie 16, 2012 @ 11:16 am

  multumesc!

  Reply

 5. Neicu Mihai-Ionut
  mai 3, 2012 @ 12:36 pm

  hei si eu am tot 19 ani si n-am cunoscut pe nimeni asa ca sunt in aceeasi situatie

  Reply

 6. Elena
  iunie 13, 2012 @ 9:00 am

  Eu am 21 de ani si nu am avut niciun prieten, niciun sarut, nicio imbratisare. Cateodata ma gandesc ca asta e o sa mor singura, dar cateodata ma gandesc ca nu ai de unde sa stii, poate o sa cunosc pe cineva perfect pt mine si anul viitor pe vremea asta o sa fiu casatorita deja.
  Doamne ajuta!

  Reply

 7. Adrian Savin
  iunie 13, 2012 @ 5:54 pm

  Buna Nustiu!Daca doresti sa afli cate ceva despre mine si sa impartasim experiente de viata si credinta, ma gasesti pe adrian_savin2006@yahoo.com
  Multumesc frumos!

  Reply

 8. Adrian Savin
  iunie 13, 2012 @ 5:54 pm

  Precizez ca am varsta de 25 de ani.

  Reply

 9. mihaela G
  iunie 13, 2012 @ 6:06 pm

  Draga Nustiu,
  Iubirea nu apare brusc.Nu astepta sa primesti iubire si numai dupa aceea sa oferi, ofera tu iubire si cel mai important: nu deznadajdui! Sa iti ajute Dumnezeu sa gasesti persoana potrivita pentru tine si sa auzim numai vesti bune 🙂

  Reply

 10. Adrian Savin
  iunie 13, 2012 @ 6:09 pm

  Buna Miha!Doresc cunoastere in primul rand..nu doresc sa-mi ofer sufletul pe tava.Fete cat de cat credincioase, fara vicii nu gasesc la orice colt de strada si apelez si la astfel de site pentru amice si poate o sa imi gasesc pe cineva de aici sau nu,Doamne ajuta, Miha!

  Reply

 11. Adrian Savin
  iunie 13, 2012 @ 6:11 pm

  Buna Miha!Credeam ca mi-ai scris mie.Imi cer scuze, dar oricum ceea ce ti-am scris e adevarat, pt ca ceea ce imi doresc de la Domnul, asa consider ca sunt si eu.

  Reply

 12. mihaela G
  iunie 13, 2012 @ 6:34 pm

  Nu trebuie sa iti ceri scuze, Dorian303.Iti doresc si tie ceea ce i-am dorit si la Nustiu, sa te ajute Dumnezeu sa gasesti persoana potrivita pentru tine.Doamne ajuta!

  Reply

 13. Adrian Savin
  iunie 13, 2012 @ 6:36 pm

  Buna Miha!De unde esti tu?Sa-ti dea Dumnezeu sanatate!

  Reply

 14. mihaela G
  iunie 13, 2012 @ 6:41 pm

  Din Cluj.Multumesc,asemenea

  Reply

 15. Sorin
  iunie 14, 2012 @ 3:50 am

  Nu vreau să fiu cârtitor dar nu e cam dur ce spui: „Am 19 ani şi nu am cunoscut iubirea”? Nu ştiu dacă ştii asta dar iubirea nu ţine cont de sexe sau de vârstă. La ce te referi tu cred că este îndrăgosteală care ţine mai mult de partea trupească şi de hormoni adică de biologic. Mă gândesc că există oameni pe care îi iubeşti ( că altfel viaţa ţi-ar fi un iad deoarece omul e făcut să iubească şi să fie iubit ) aşa că ai cunoscut iubirea.
  Aş vrea să mai adaug că unii consideră că e sfârşit de lume dacă nu îţi găseşti o persoană cu care să te căsătoreşti. Asta este o gândire foarte greşită şi cred că e datorată de faptul că mulţi dintre noi suntem îndrăgostiţi de ideea de iubire faţă de un partener de viaţă. Nu e sfârşitul lumii dacă nu te căsătoreşti şi poţi fi foarte fericit şi „singur” atât timp cât Îl ai pe Hristos în inima ta. Ce bine ar fi dacă L-ar căuta oamenii pe Hristos cu atâta intensitate cu cât îşi caută un partener de viaţă.
  Iarăşi este o concepţie stricată în mintea noastră conforme căreia dacă nu te căsătoreşti rămâi singur(ă) şi neiubit(ă) de nimeni. Hristos iubeşte pe fiecare unic şi total dar şi în afară de asta noi putem primi multă iubire. Citisem într-o carte protestantă despre lucrurile astea şi era dat exemplu Tavitei din cartea „Faptele apostolilor”. Ea nu era căsătorită şi nu avea copii dar vedem cât de mulţi oameni plângeau moartea acelei femei şi cum îi rugau pe apostoli să o învie. Mulţi oameni căsătoriţi nu primesc atâta dragoste din jur cât primea acea femeie.
  Mă iertaţi dacă am supărat cu ceva pe cineva prin aceste cuvinte. Nu asta a fost intenţia mea.

  Reply

 16. Albinuta
  iunie 14, 2012 @ 4:39 am

  Conferinte Maica siluana -Eros si Agape -dureaza un pic mai mult insa eu cred ca merita

  Reply

 17. mihaela G
  iunie 14, 2012 @ 5:50 am

  Iti multumesc Saurian pentru cuvinte.Ai dreptate, stiu ce este iubirea 🙂 Comentariul tau nu supara pe nimeni, ci este foarte folositor si nu doar pentru mine.
  Albinuta, iti multumesc mult pentru recomandare.

  Reply

 18. Adrian Savin
  iunie 14, 2012 @ 9:54 am

  Pentru Saurian! Iubirea este de mai multe feluri:iubirea de sine, iubirea de aproape, iubirea de mama si familie, iubirea de Dumnezeu (divina), iubirea fireasca (trupeasca).Fiecare crestin isi doreste sa cunoasca si sa simta aceste iubiri, prin toate acestea simtindu-se foarte implinit, apogeul fiind dragostea fata de Dumnezeu, multumindu-i ca traieste fiecare etapa a iubirii.Nu e bine ca omul sa fie singur, chiar in Cuvant scrie.
  Un singur aspect nu-mi place la tine: nu mai citi carti protestante.Nu ii „sade” bine unui crestin ortodox.

  Reply

  • Teodora
   iunie 15, 2012 @ 2:40 am

   [quote name=”Dorian303″]Pentru Saurian! Iubirea este de mai multe feluri:iubirea de sine, iubirea de aproape, iubirea de mama si familie, iubirea de Dumnezeu (divina), iubirea fireasca (trupeasca).Fiecare crestin isi doreste sa cunoasca si sa simta aceste iubiri, prin toate acestea simtindu-se foarte implinit, apogeul fiind dragostea fata de Dumnezeu, multumindu-i ca traieste fiecare etapa a iubirii.Nu e bine ca omul sa fie singur, chiar in Cuvant scrie.
   Un singur aspect nu-mi place la tine: nu mai citi carti protestante.Nu ii „sade” bine unui crestin ortodox.[/quote]

   Eu cred că Saurian a scris f frumos și are dreptate. Ideea respectivă, chiar dacă citită într-o carte protestantă, nu are nimic neortodox în ea. De altfel, am citit de-a lungul timpului multe comentarii de-ale lui Saurian pe acest site și din punctul meu de vedere, concepțiile lui și tot ceea ce scrie sunt în duh ortodox.

   Referitor la „nu este bine ca omul să fie singur”- fraza aceasta nu trebuie interpretată neapărat în ideea de căsătorie. Să nu uităm că Adam și Eva în rai nu știau de căsătorie, ci trăiau în deplină feciorie, nevinovăție. Căsătoria, după cum spune Sf Ioan Gură de Aur, a apărut după căderea în păcat, și implicit, pofta trupească, nașterea de fii ș.a.m.d. Dumnezeu a creat-o pe Eva pentru a-i fi lui Adam „ajutor pe măsură”, deci nu (neapărat) soție, în sensul pe care noi îl înțegem astăzi.
   Da, nu este bine ca omul să fie singur, dar…asta ce înseamnă, că pustnicii încalcă porunca lui Dumnezeu? Că monahii nesocotesc ceea ce a spus EL? Că mirenii sau preoții celibi care duc viață curată, în feciorie, greșesc cu ceva? Nicidecum. În afară de înstrăinarea și fuga de lume, inclusiv fizică, ce se face pt Dumnezeu, noi toți trăim în una sau mai multe comunități, deoarece omul este prin excelentă o ființă socială. Astfel, trăind alături de oameni, fie ei familia noastră, fie ei colegi, prieteni, rude, cunoștințe, angajați sau șefi etc, avem șansa de a învăța să-i iubim, de a ne deprinde cu răbdarea, de a ne jerfi de dragul lor, de a ierta și a primi iertarea.

   Apoi, să nu uităm că OMUL CARE ÎL ARE PE HRISTOS NICIODATĂ NU E SINGUR! Hristos este Aproapele nostru cel mai de-aproape, dacă se poate spune așa.

   Îmi aduc aminte ce spunea Sf Ioan Gură de Aur: „Un om căsătorit poate deveni, la un moment dat, un om neiubit, dar un monah NICIODATĂ!”Și e lesne de înțeles de ce…

   Reply

 19. Teodora
  iunie 15, 2012 @ 2:53 am

  Părintele Nicolae Tănase sfătuia oamenii să nu fie niciodată dezamăgiți sau triști dacă nu au reușit să se căsătorească sau dacă nu au reușit să se căsătorească cu x sau cu y,în ciuda faptului că s au rugat și au făcut tot ce le a stat în putere pentru asta. Spunea să mulțumească lui Dumnezeu pentru toate, fiindcă nu se știe dacă le ar fi fost bine căsătoriți, dacă ar fi reușit să ducă crucea căsniciei sau dacă, dimpotrivă, persoana respectivă ar fi fost cu totul diferită față de ceea ce și au închipuit ei. Sublinia părintele că uneori Dumnezeu ne poate feri de multe necazuri, primejdii și suferințe, neîngăduind să ne căsătorim. Și dădea multe exemple concrete, din experiența sfinției sale, văzute de a lungul timpului.
  Cine vrea să nu ducă o viață egoistă, ci una de jertfă pentru aproapele, o poate face în ORICE CONDIȚII…deci, chiar și singur fiind. Sau poate ma ales. Sunt atatea orfelinate, atatea azile de bătrani, atatea familii sarace, atația prieteni care au nevoie de ajutorul nostru, atatea penitenciare unde poate nu a mai călcat nimeni de mult timp, atația oameni ai străzii, înfometați și stingheri…astfel că NIMENI nu se poate îndreptăți că nu poate face bune și mai cu seamă, milostenie!

  Reply

 20. Adrian Savin
  iunie 15, 2012 @ 11:00 am

  Vorbesti de parca trebuie sa fim calugari si maicute. Tu stii ca organismul uman isi cere drepturile si daca nu esti fericit si implinit sentimental si din punct de vedere sexual, risti sa te imbolnavesti?Iti dau ca exemplu pe sora-mea care refuza sa se casatoreasca si a devenit frigida si bolnavicioasa, slaba.Merge pe 34 de ani.
  Gandeste-te ca suntem fiinte umane, pana si animalele se imperecheaza.
  Tu trebuie sa gandesti pozitiv si ca fiecare avem peticul nostru, daca nu, du-te la maici la schit, fara suparare! Sper ca esti virgina 😛

  Reply

 21. mihaela G
  iunie 15, 2012 @ 12:25 pm

  Sunt zeci de oameni care au trait in abstinenta si nu s-au imbolnavit.Daca sora ta (imi pare rau pentru ea si Dumnezeu sa o ajute sa treaca cu bine peste toate problemele) a trecut prin situatia descrisa de tine, asta nu inseamna ca este o regula generala.Cand am scris acest articol,cum aproximativ un an, gandeam altfel despre iubire, motiv pentru care am gresit, recunosc, cand am zis ca nu am cunoscut iubirea.In legatura cu drepturile pe care le cere organismul nostru….avem vointa si putem sa ne controlam sentimentele.Sunt de acord cu Teodora, consider ca are dreptate…nu toti oamenii sunt potriviti pentru casatorie.Daca nu te casatoresti nu trebuie sa te faci neaparat calugar.

  Reply

 22. Administrator
  iunie 15, 2012 @ 1:20 pm

  Doamne ajută, Adrian, alias Dorian!
  Citindu-ți ultimul comentariu, felul dezinvolt în care te-ai exprimat ne-a atras atenția… în sens negativ! De aceea am dat o căutare în baza de date, să vedem istoricul conversațiilor pe site, ca să înțelegem mai bine ce fel de persoană ești și am constatat că unul este numele tău din adresa de mail și altul este numele de utilizator. Neplăcută surprinză! Dar poate că totuși ai o explicație obiectivă pentru asta deși noi nu o vedem.
  Luând la cunoștință de acest fapt, am dat o căutare și pe net ca să vedem ce fel de prezență ai în spațiul online și pe alte site-uri, nu numai pe acesta. Pe unul din site-urile în care te-ai înregistrat, figurezi ca fiind adventist. Cel puțin așa te-ai recomandat: [url]http://www.clubtin.ro/Dorian[/url]
  Nu ar fi nici asta o problemă, pentru că noi suntem deschiși spre dialog cu oricine dă dovadă de sinceritate și bun simț, însă dacă ești într-adevăr adventist nu cred că te afli în dreptul de a face observația lui Saurian că ”Un singur aspect nu-mi place la tine: nu mai citi carti protestante.Nu ii „sade” bine unui crestin ortodox”.
  Dacă ești creștin-ortodox, atunci cum de te-ai declarat adventist în urmă cu două luni, când lucrul acesta este o lepădare pentru orice creștin-ortodox, conștient de faptul că Biserica este una… și nu mai multe? Să fie incosecvența apartenenței tale religioase dovada că joci la două capete, la fel cum faci și cu numele de botez? Pe site-urile ortodoxe ești ortodox iar pe cele adventiste ești adventist? Știi cine este tatăl minciunii, da?
  Urmează să ne lămurești.
  PS: Site-ul acesta nu este unul de matrimoniale. Zicem așa… just in case.

  Reply

 23. Neicu Mihai-Ionut
  iunie 15, 2012 @ 1:58 pm

  Doamne ajuta , eu am intalnit o multime de protestanti pe siturile ortodoxe nu e o exceptie dar eu nu vad ceva rau in asta dar recunoaste totusi dorian .
  Te salut cu respect

  Reply

 24. Adrian Savin
  iunie 15, 2012 @ 3:50 pm

  Pentru admin, explicatie! Am avut o relatie cu o pocaita 7 luni de zile, am lasat-o si mi-a facut profil pe site-uri crestine si matrimoniale, pentru a se razbuna in felul ei.Am inceput sa o iubesc si am crezut ca adevarata Cale si slujire e in biserica ei datorita faptului ca ea imi dadea foarte mare importanta si era geloasa sa fiu doar pentru ea si imi oferea multe, dar imi si placeau laudele de acolo si modul de inchinare.

  Reply

 25. Adrian Savin
  iunie 15, 2012 @ 3:56 pm

  Pentru Miha! Deci consideri ca eu sau altii care nu-si gasesc perechea potrivita, sau care-si doresc prin rugaciune o crestina practicanta cat de cat, sa ramana singuri si sa se accepte asa?
  Scuza-ma, dar daca as sti ca asa ar vrea Dumnezeu sa ma incerce sa raman singur..cred ca ajung la Psihiatrie si s-ar duce de rapa toate studiile, situatia si sanatatea mea.

  Reply

 26. Adrian Savin
  iunie 15, 2012 @ 4:05 pm

  Pentru Elena care si-a schimbat numele in NuStiu! Daca e adevarat ceea ce ai scris, de ce nu comunici cu tineri de aici?Multumesc frumos!Nu ai mai verificat din data de 13.
  Sper sa nu te sucesti si tu ca Miha ce se plangea de o alinare fireasca si acum interpreteaza altfel mesajul ei.

  Reply

 27. mihaela G
  iunie 15, 2012 @ 4:21 pm

  Omul nu a fost creat sa ramana singur.Daca nu te casatoresti nu esti singur, exemplu ne stau calugarii, care desi nu s-au casatorit nu sunt singuri fiindca il au pe Dumnezeu, si nu doar ei il au.Iubirea deplina o gasesti in Dumnezeu, chiar si intr-o relatie, daca nu este Dumnezeu care sa binecuvanteze acea legatura dintre doi oameni, nu stiu cat de mult va rezista.Dumnezeu nu vrea sa fim singuri, noi vrem asta fiindca daca nu am vrea am stii ca Cineva este intotdeauna langa noi.Nu m-am ,,sucit,,.Cand am scris articolul nu am avut intentia sa ma plang de o alinare sufleteasca, imi cer iertare pentru interpretare,am vrut doar sa arat ca daca nu ai un iubit/ iubita nu este nici o tragedie si ca nu trebuie cautata acea persoana doar pentru a nu te simti tu singur sau pentru a nu fi judecat de catre ceilalti, trebuie sa ai incredere in Dumnezeu.Daca nu El ne poarta de grija si nu ne calauzeste sau nu ne ajuta in viata, atunci cine?Noi singuri?Este o greseala sa te increzi deplin in propriile tale forte fiindca, la un moment dat, vei esua.

  Reply

 28. Adrian Savin
  iunie 15, 2012 @ 4:26 pm

  Pentru Miha!
  1.Acum esti singura sau nu?Si mai important, esti fericita cu perechea ta?
  2.Nu ma incred in propriile mele forte, am nevoie de ajutor.Dumnezeu vorbeste si prin oameni, iar eu culeg ceea ce cred ca mi se potriveste, si mai ales, am nevoie de o fata buna ca de aer, daca vrei sa stii.Habar nu ai cat de mult vindeca si linisteste iubirea pe individ, bineinteles cea sincera.

  Reply

 29. mihaela G
  iunie 15, 2012 @ 4:41 pm

  Nu sunt singura, niciodata nu am fost singura.Nu am nevoie de un baiat ca de aer, am nevoie de Dumnezeu ca de aer si stiu cat de importanta este iubirea.Sunt fericita pentru ca in momentul acesta sunt binecuvantata cu inca o gura de aer.Eu nu traiesc pentru a gasi perechea potrivita, poate peste cinci minute mor, eu incerc sa traiesc oferind celorlalti iubire (si nu ma refer la perechea mea),sau cel putin un zambet.

  Reply

  • Teodora
   iunie 16, 2012 @ 12:26 am

   [quote name=”miha2009″]Nu sunt singura, niciodata nu am fost singura.Nu am nevoie de un baiat ca de aer, am nevoie de Dumnezeu ca de aer si stiu cat de importanta este iubirea.Sunt fericita pentru ca in momentul acesta sunt binecuvantata cu inca o gura de aer.Eu nu traiesc pentru a gasi perechea potrivita, poate peste cinci minute mor, eu incerc sa traiesc oferind celorlalti iubire (si nu ma refer la perechea mea),sau cel putin un zambet.[/quote]

   Miha, ai pus punctul pe i! Foarte frumos și adevărat te-ai exprimat! Avem nevoie ca de aer în primul rând de DUMNEZEU…

   Reply

 30. mihaela G
  iunie 16, 2012 @ 7:58 am

  Iti multumesc mult Teodora.Dumnezeu sa te binecuvinteze!:)

  Reply

 31. Manoiu Alexandru-Dumitru
  iunie 16, 2012 @ 5:39 pm

  se pare ca aici s-a departat putin de subiect .
  pt mihaelag . eu am 21 de ani , sunt baiat si tot nu am cunoscut iubirea . suntem putintei in Romania si in lumea asta care suntem in aceasi situatie .
  din punctul meu de vedere acest lucru de a fi virgin este si o mare libertate personala in fata lumii . eu pot sa spun ca fata de cei care au facut „pasul cel mare” sunt mai liber si fara de cineva de care sa ma simt legat cu ceva .
  mihaela daca vrei putem tine legatura . d3xt3r91@yahoo.com e adresa mea de mail

  Reply

 32. mihaela G
  iunie 16, 2012 @ 6:33 pm

  mi-a placut mult acest articol http://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/09/14/aceasta-este-iubire/ si am vrut sa il impartasesc cu voi
  Pt alexmd
  Iti garantez ca ai cunoscut iubirea, omul nu poate trai fara iubire.Stiu la ce iubire te referi fiindca atunci cand am scris articolul la aceeasi iubire m-am referit si eu, dar am descoperit ca este foarte important sa daruiesti iubirea ta celorlalti decat sa astepti sa intalnesti persoana la care visezi.Poate Dumnezeu nu a ingaduit sa cunoastem inca intregul nostru, pentru ca nu suntem pregatiti de aceasta mare taina.Nu cred ca sunt putine persoane curate trupeste, din contra.Suntem tentati sa facem o asemenea afirmatie, nu ma refer strict la tine, din cauza cercului nostru de cunostinte, dar nu conteaza cati tineri sunt curati trupeste, oricum Dumnezeu ne stie pe fiecare in parte, conteaza sufletul pe care il avem.In incheiere: iubirea este aceeasi, doar manifestata in mai multe moduri.Precum Dumnezeu este Unul, intreit in Persoana, asa si iubirea este una dar simtita in mai multe moduri

  Reply

 33. Meiloiu
  iunie 17, 2012 @ 11:09 am

  Titlul suna un pic tragic -„”Am 19 ani şi nu am cunoscut încă iubirea” `.
  Sunt atatia tineri la 28-30 si ceva de ani si sunt ”singuri”.Ei ce sa mai zica?
  Observ si la Dorian o disperare in a-si gasi perechea ,inscriindu-se pe atatea site-uri matrimoniale.
  Eu am trecut prin aceasta stare si pot sa spun ACUM ca nu este o solutie.Nici chiar recomandarile facute de altii cu privire la anumite fete/femei sau baieti/barbati.
  Asta este voia lui Dumnezeu pentru noi , El STIE MAI BINE ce ne este de folos si ce nu si daca suntem sau nu in stare sa ducem crucea casatoriei .
  Fericirea si iubirea adevarata trebuie sa o gasesti in primul rand in relatia cu Dumnezeu ,altfel nu o vei gasi nici in relatia cu cel de langa tine.
  Singuratea poate fi si in doi.
  Intai pune-te la punct in gandire ,in sentimente si in relatia cu Dumnezeu.
  Spun lucrul acesta ptr ca pe langa atatea profiluri pe site-urile matrimoniale si unele adventiste , am gasit si o inregistrare de profil cu adresa ta de mail pe site-ul Bisericii Sataniste.

  http://forum.bisericasatanista.org/profile/666FucksJesus!/

  Domnul sa ne lumineze .

  Reply

 34. Meiloiu
  iunie 17, 2012 @ 11:21 am

  Ptr Admin

  Atentie

  Profil- http://forum.bisericasatanista.org/profile/666FucksJesus!/

  Ultimele mesaje -http://forum.bisericasatanista.org/profile/666FucksJesus!/?sa=showPosts

  Printre care

  In cautare de fete ateiste, sataniste traditionale si moderne pentru prietenie si schimburi de experiente.

  Va rog sa-mi stergeti mesajul dupa ce-l citit i, voiam doar sa aveti in vedere aceste lucruri.

  Reply

 35. Meiloiu
  iunie 17, 2012 @ 1:27 pm

  Off topic:
  -Imi cer scuze ptr ca acum cativa ani am avut o abordare a discutiilor TOTAL GRESITA SI PATIMASA pe acest site.Nu sunt de acord cu toate ideile expuse pe platforma ,insa imi cer scuze ptr tonul si abordarea folosita atunci.
  -Sper sa aveti succes in campania cu cartile pentru detinuti .Este trist ca sectele fac prozelitism peste tot ,iclusiv in inchisori.

  Reply

 36. Sorin
  iunie 17, 2012 @ 4:00 pm

  În legătură cu respectiva campanie să vă spun ce mi s-a întâmplat. Sâmbătă am fost la mănăstirea Căşiel să mă spovedesc şi ce am văzut? Păr. Serafim, duhovnicul mănăstirii, lua reprezentaţi din diferite oraşe ( Oradea, Bistriţa, etc. ) şi le dădea vreo 100 de cărţi de rugăciuni să le dea la deţinuţi. E ciudat că aceasta are loc odată cu campania voastră. O coincidenţă binecuvântată am putea spune. 🙂

  Reply

 37. Administrator
  iunie 17, 2012 @ 6:36 pm

  Adrian (Dorian303), faptul că nu ți-am mai răspuns de la ultimul mesaj și faptul că de atunci ai mai scris o serie de articole se datorează faptului că nu am avut timp să-ți ștergem contul. Pentru că așa facem cu oamenii duplicitari, adică cu mincinoșii. Încheiem orice dialog aici și acum.Te-ai plâns că nimeni nu te ajută pe acest site, însă ajutorul de care ai tu nevoie nu este o fată ci… un duhovnic care să te ajute să ieși din falsitatea pe care o trăiești și în care te complaci. Acum două luni erai interesat de fete pe un site adventist, acum o lună erai interesat de ”fete ateiste, sataniste traditionale si moderne pentru prietenie si schimburi de experiente” iar acum ai confundat acest site cu unul de matrimoniale deși ți-am atras atenția că ai greșit locația dacă ești în astfel de căutări. Așadar nu știu dacă chiar te macină singurătatea ta sau pur și simplu pozezi în victimă ca să atragi simpatie, dar cert este că ai o mare problemă sufletească. Întoarce-te la Dumnezeu, caută un duhovnic, spovedește-te și lasăte de prostii.

  Reply

 38. Administrator
  iunie 17, 2012 @ 6:46 pm

  Monica, mulțumim pentru sesizare. Văzusem că Adrian este un impostor dar ne-a surprins că este unul atât de bine deghizat.
  Cât despre polemicile acelea de acum câțiva ani, nu-ți face griji, nouă ne-a părut rău că te-ai retras supărată și rămăsesem cu acest regret. A fost și vina noastră pentru că nu am avut destul tact încât să mediem dialogul astfel încât să fie constructiv. Am lăsat multe polemici pe site care nu ar fi trebuit să aibe loc și asta pentru că n-am avut experiența necesară dar sperăm că între timp am mai învățat din greșeli.
  Mulțumim și noi pentru tot ceea ce faci pe blogul tău ([url]http://ramurainflorita.blogspot.ro/[/url], pentru cine nu știe)și pentru faptul că ne sprijini în campania ”Mii de tineri…”.
  PS: sectarii fac prozelitism pentru că noi ortodocșii dormim pe-o ureche. Dacă am fi mereu atenți și nu am mai dezamagi, nu ar mai spori sectele ci s-ar stinge de la sine. Dar așa… succesul lor este o pată de rușine pentru noi.

  Reply

 39. Administrator
  iunie 17, 2012 @ 6:52 pm

  Teodora, iartă-ne, sper să nu te superi că ți-am șters comentariile care erau adresate lui Adrian (Dorian303) deoarece am șters comentariile lui iar răspunsurile tale nu mai aveau fond.
  Apreciem foarte mult faptul că ai avut bună-voință și răbdarea de a-l ajuta, însă nu am avut posibilitatea de a interveni mai repede pentru a-i suspenda contul, căci cu omul care te minte pe față, orice dialog este pierdere de timp.
  Domnul să vă aibe în pază pe toți!

  Reply

  • Teodora
   iunie 17, 2012 @ 11:14 pm

   [quote name=”admin”]Teodora, iartă-ne, sper să nu te superi că ți-am șters comentariile care erau adresate lui Adrian (Dorian303) deoarece am șters comentariile lui iar răspunsurile tale nu mai aveau fond.
   Apreciem foarte mult faptul că ai avut bună-voință și răbdarea de a-l ajuta, însă nu am avut posibilitatea de a interveni mai repede pentru a-i suspenda contul, căci cu omul care te minte pe față, orice dialog este pierdere de timp.
   Domnul să vă aibe în pază pe toți![/quote]

   Nu este nicio problemă. Nu m-am gândit că ar fi putut fi o persoană lipsită de seriozitate, dar în cazul de față este foarte bine cum ați procedat.

   Reply

 40. Meiloiu
  iunie 17, 2012 @ 7:07 pm

  -F.Important-blogul „Ramura Inflorita „ apartine Ramonei,la fel si sprijinul ptr acea campanie.
  Eu am unul micut si nestiut jurnalduhovnicesc.blogspot.com.
  -Sper din tot sufletul sa nu fi gresit cu privire la Adrian S.
  Va spun sincer ca nu prea m-a convins intial campania ptr ca am crezut ca pe detinuti nu-i intereseaza asa de mult credinta sau Dumnezeu , din moment ce au comis acele fapte si avut un alt stil de viata .
  Nici acum nu stiu sigur ce sa cred ,insa m-a cam intristat acel link de articol postat pe site.
  Te mahneste faptul ca persoane cu scopuri meschine vor si reusesc de multe ori sa-i rupa de Biserica cea Adevarata a lui Hristos,ca li se refuza sau li se fura dreptul de a cunoaste Adevarul ,Calea si Viata in persoana Mantuitorului si a Bisericii Sale Ortodoxe.Asta m-a determinat sa ma mobilizez.

  Reply

 41. Sorin
  iunie 17, 2012 @ 8:31 pm

  @admin: În legătură cu Adrian (Dorian303), dacă e adevărat că e foarte disperat să găsească o fată, cred că ai fost puţin cam dur în privinţa asta. Cele mai grele lovituri le-am primit când am fost respins de fete folosindu-se nişte motivaţii de genul apărute şi aici ( chestii de genul: acesta nu e site de matrimoniale ). În sensul că aceste lucruri lovesc acolo unde te doare cel mai tare. Sunt oameni care suferă foarte mult că nu îşi găsesc perechea, care sunt respinşi foarte duri de fete ( probabil din cauză că nu ştiu cum să se comporte cu ele, sau DUmnezeu ştie ce e în capul femeilor 😛 :)) ). Mă refer strict la cazul băieţilor că acest caz am trăit. Ştiu şi eu cum e să fii în acea situaţie şi cât de mult te poate măcina singurătatea. Şi ştiu unde e problema aici şi că e foarte greu să ieşi dintr-o astfel de problemă fiind tot timpul respins. El are nevoie de un duhovnic şi nu de orice duhovnic ci de unul foarte bun şi cred că mai are nevoie de prieteni înţelepţi şi îmbunătăţiţi duhovniceşte care să îl ajute să se pună pe picioare. Cred că e o mare problemă pentru tinerii şi tinerele ce nu îşi găsesc perechea faptul că se propovăduieşte foarte mult în mass-media şi chiar în site-urile pentru tineri despre ce minunată e relaţia de iubire erotică – căsătoria ( ajungând tinerii să vadă în căsătorie doar miere şi dulceţuri ). Cred că ar fi de folos nişte articole care să vorbească şi pentru cei care nu au de la Dumnezeu acest dar astfel încât să vadă şi ei binecuvântarea lor în viaţa în Hristos ce o au.

  Faptul că mi-a spus că nu e bine că am dat citate din cărţi protestante nu m-a deranjat deoarece nu e prima oară când mi se face un reproş de acest gen. Unii oameni sunt pur şi simplu prea speriaţi să nu ajungă în erezii dacă citesc surse neortodoxe şi au motive întemeiate. Deci mi se pare normală afirmaţia lui.

  Iar în legătură cu faptul că ar avea conturi pe un site adventist sau satanist mă gândesc că poate e altcineva. Nu prea am urmărit răspunsurile lui dar a făcut un comentariu în privinţă la problema asta? Poate totuşi e o foarte mare coincidenţă. 🙂

  Sper sincer că nu am supărat pe nimeni cu acest comentariu. Doamne ajută!

  Reply

 42. Meiloiu
  iunie 17, 2012 @ 8:52 pm

  Iertare ,ca imi bag nasul – ca de obicei-unde nu-mi fierbe oala.
  Persoana respectiva avea profil si poze cu el si pe un site ptr transexuali si spunea ca de cateva luni e atras de asa ceva si cauta ….
  Sfatul admin .mi se pare mai mult decat pertinent -problemele sale sunt de alta natura si are nevoie de duhovnic.
  Imi cer scuze ptr aceasta interventie .Problemele unora nu seamana cu ale altora.

  Reply

 43. Sorin
  iunie 17, 2012 @ 9:35 pm

  Am văzut acum şi eu. Omul s-a înregistrat cu aceiaşi adresă de mail pe mai multe site-uri şi tipuri de site. Mi se pare foarte trist viaţa respectivului om. Doar dacă ar vrea să fie ajutat… Din păcate la astfel de probleme trebuie să tragi şi tu foarte mult ca să te pui pe picioare…

  Reply

 44. Albinuta
  iunie 18, 2012 @ 5:34 am

  Doamne ajuta ,eu urmaresc ce scri pe bolgul tau Monica ,i-mi place (chiar daca nu am comentat nimic acolo ),abia astept sa mai scrii un nou articol

  Reply

 45. Administrator
  iunie 18, 2012 @ 7:18 am

  Monica, îmi cer scuze pentru confuzie. Mi-am dat seama după câtva timp de la răspuns că am făcut acea confuzie, pentru că mi-am amintit că pe blogul tău apărea scris monicadaniela84 (sper să nu mă înșel și de data asta) dar n-am avut timp să mai revin și să îndrept scurt-circuitul din mintea mea.
  Ai mai avut alt blog înainte și l-ai schimbat între timp? Schimbai tema (designul) blogului destul de des într-o vreme?
  Te rog să mă lămurești în această privință ca să nu mai fac confuzii.

  Reply

 46. Meiloiu
  iunie 18, 2012 @ 7:32 am

  Da primul blog avea adresa aceea, mentionata de Dvs .
  L-am sters si acum am pe acesta – jurnalduhovnicesc.blogspot.com.

  Reply

 47. Administrator
  iunie 19, 2012 @ 9:12 am

  Mulțumim Monica.

  Reply

 48. Eu
  septembrie 2, 2012 @ 9:48 pm

  la 19 ani e foarte usor sa zici asteapta, sa visezi la….feti-frumosi. dar dupa o anumita varsta sansa de a intalni un partener scade destul de mult. dupa 28 de ani majoritatea sunt ori insurati, ori divortati (iar biserica interzice relatia cu acestia). este o poveste tipic de adolescenta, visatoare, melancolica.

  Reply

 49. mihaela G
  septembrie 3, 2012 @ 5:41 am

  Doamne ajuta, Roz! Cunosc cazuri in care persoanele au avut peste 28 de ani si l-au cunoscut pe intregul lor, pentru ca partenera/partenerul de viata nu este jumatatea noastra, ci intregul.Este foarte important sa nu iti pierzi speranta, nadejdea ca Dumnezeu are grija de tine si iti va trimite, atunci cand El considera ca esti pregatit pentru casatorie, persoana alaturi de care vei pasi pe drumul vietii, dar nu trebuie ca aceasta cautare sa devina o obsesie si sa iti propui, din cauza varstei asa cum au facut multe persoane, sa te casatoresti neaparat in anul x cu prima persoana care iti da putina atentie pentru ca o casatorie fara iubire nu rezista. Sunt constienta ca lumea nu este roz si ca asteptarea este grea, dar trebuie sa avem incredere…Dumnezeu toate le face bune, foarte bune, iar gandirea noastra, de multe ori, nu este precum cea a lui Dumnezeu.Este greu sa te lasi in voia Sa, dar nu imposibil.

  Reply

 50. Darius
  septembrie 8, 2012 @ 5:57 pm

  Frumos subiect

  „Am 19 ani şi nu am cunoscut încă iubirea” ” Poate pentru mulţi tineri de vârsta mea li s-ar părea ciudat că o tânără de 19 ani să nu fi avut vreun iubit”
  – Daca ti se pare ciudat asta, iti raspund. Eu am 25 ani si nu am avut iubita niciodata.

  „A iubi pe cineva înseamnă să te simţi acasă când eşti cu el, să te simţi fericită doar când îl vezi sau îi asculţi vocea. Oricine visează la o iubire adevărată, pură, la o persoană care să te sprijine şi să te mângâie în clipele grele ale vieţii, dar nu cred că pe acea persoană o vei găsi experimentând.”

  -Draga tu cred ca confuzi niste lucruri aici Iubirea este de 2 tipuri.

  „Dacă cineva m-ar întreba cum arată iubirea i-aş zice să se uite la Icoana Mântuitorului sau a Maicii Domnului. Dacă cineva m-ar întreba cum este iubirea i-aş zice numele Mântuitorului. Ştiu că trăim într-o lume ahtiată după ambalaj, fizic dar să nu uităm că întotdeauna va fi o persoană care refuză să rămână la ambalaj.”

  -Da, te rog nu amesteca lucrurile, exista 2 tipuri de iubire:
  1.Iubirea cu persoana iubita
  2.Iubirea cu creatia lui Dumnezeu, si aici vorbesc de toata creatia Lui

  „Să nu ne grăbim să căutăm iubirea în orice băiat, ci să lăsăm iubirea să ne găsească pe noi”

  -Asta e valabil decat la fete, ca baietii daca nu ar cauta sa deschida subiecte sa isi faca un plan sa discute cu o fata , sa caute iubirea,ai ramane singura pentru totdeauna

  „În ziua de azi este foarte greu să te păstrezi doar pentru unul din cauza multiplelor reclame care ne învaţă contrariu, dar Dumnezeu nu se schimbă, ci noi ne schimbăm preferând de cele mai multe ori să ne luăm după lume şi învăţăturile ei greşite.”

  -Perfect!e greu sa te pastrezi, Dar ca sa te pun in dificultate, crezi ca ajungi in Iad pentru un singur pacat? Ok o sa zici ca e ceva grav, dar daca te spovedesti si faci fapte bune?

  „În timpul liceului, pe care l-am terminat în această vară majoritatea colegelor mă întrebau dacă am un iubit, cum îl cheamă, cum arată de parcă doar asta ar conta şi nimic altceva.”

  -Si ce nu sti sa le raspunzi? Nu te obliga nimeni sa le zici viata ta personala.Zici adevarul ca nu ai, sa rada cat vor, daca nu mai vorbesc fetele cu tine si ce? gasesti alte prietene

  Reply

  • bog
   septembrie 9, 2012 @ 10:24 pm

   draga Mihaela, suntem foarte multi in acesta situatie…eu personal cred ca se intra cel mai frecvent intr-un fel de criza care apare in mod fiziologic si care in functie de cat dureaza ne afecteza mai mult sau mai putin.ieri am vizionat un documentar care m-a impresionat si care mi-a descoperit unul din multiplele sensuri ale iubirii, de aceea cu tot sufletul va dau link-ul http://www.youtube.com/watch?v=0U5XeSaO_QY&feature=share

   Reply

 51. Boitos
  septembrie 10, 2012 @ 5:58 am

  Asa este cum zici tu ,TheSoldier, :
  ,,Dar ca sa te pun in dificultate, crezi ca ajungi in Iad pentru un singur pacat? Ok o sa zici ca e ceva grav, dar daca te spovedesti si faci fapte bune?”
  dar,… nu este vorba daca te iarta Dumezeu sau nu , ci care sunt consecintele daca faci un pacat?
  Da, este adevarat ca te spovedesti si ca faci fapte bune, si poate ca Dumnezeu te iarta, dar ceea ce ai facut ramane, nu poti intoarce trecutul sa il schimbi.
  Ca si cum ai da in cap la un om, acela ramane cu o cicatrice si cu durerea, iar tu degeaba iti mai ceri scuze , chiar daca esti iertat, pe acel om tot il doare capul.
  Si probabil ca de cate ori il vei vedea pe acel om iti vei aduce aminte ca i-ai spart capul, si ca nu ai facut bine.Asta este constinta noastra, si chiar daca Dumezeu ne iarta, nimeni nu sterge din mintea noastra anumite lucruri pe care le-am facut.
  Asa este si in cazul asta, pt unii ati pierde fecioaria este ceva normal, pt altii este ceva important.Fiecare cat este de constient, de educatie, de mediul in care creste.

  Reply

 52. Sorin
  septembrie 10, 2012 @ 7:13 am

  @TheSoldier: Dacă tu faci un păcat cu gândul că te spovedești și te iartă Dumnezeu arată o anumită diabolicitate, o anumită șmecherie iar șmecheriile nu merg la Dumnezeu. Așa că s-ar putea să ajungi în iad pentru acel păcat. În Spovedanie trebuie să te căiești sincer și nu să o faci formal după ce ai făcut un păcat cu sânge rece. Pentru acel păcat cu sânge rece e nevoie să te chinui foarte mult ca Hristos să te ierte. Spunea bine păr. Nicolae Steinhardt: Dumnezeu urăște cel mai tare șmecherii.

  Reply

 53. mihaela G
  septembrie 10, 2012 @ 7:47 am

  Draga Roxana, multumesc pentru documentarul pe care ni l-ai impartasit si noua.Il voi viziona cat de curand :). Va multumesc Simona si Saurian pentru raspunsurile voastre utile care nu doar pe TheSoldier il pot lamuri, ci pe oricine care ii impartaseste aceasta idee conform careia daca faci un pacat ajungi in iad. Dumnezeu sa va binecuvinteze!

  Reply

 54. mihaela G
  septembrie 10, 2012 @ 8:00 am

  TheSoldier puterea lui Dumnezeu este imensa. Poate, uneori nu constientizam cat de mult ne poate ierta Dumnezeu si din aceasta cauza cadem in depresie, dar nu trebuie sa fortam nota cazand in cealalata extrema adica sa ne zicem ca putem pacatui cat vrem pentru ca Dumnezeu este bun si ne iarta. Dumnezeu iarta dar este si drept! Scopul spovedaniei este de a te apropia de Dumnezeu prin curatirea sufletului de pacatele pe care le marturisesti, dar dupa ce ai terminat spovedania nu poti sa iti zici gata, mi s-a sters pacatul, pot sa il fac din nou si iarasi ma va ierta Dumnezeu. Daca pornim cu ideea aceasta nu gandim bine deloc (nu ma refer strict la persoana ta). De multe ori cadem in acelasi pacat pe care l-am marturisit cand ne-am spovedit, dar trebuie sa ne ridicam si sa luptam cu pacatul…doar avem vointa.Daca am cazut il marturisim din nou, dar continuam lupta pentru ca nu suntem singuri, Dumnezeu ne ajuta daca vede dorinta noastra de a iesi la liman, iar in cele din urma vom reusi

  Reply

 55. Ramona
  martie 7, 2013 @ 6:25 pm

  frumoase cuvinte…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *