Skip to content

6 Comentarii

 1. Carol
  ianuarie 15, 2013 @ 1:19 pm

  Vesnica pomenire marelui geniu al tuturor romanilor !

  Spunea foarte frumos Eliade, ca Eminescu este ce s-a pastrat mai profund si curat din neamul romanesc, si ca oriunde in lume, va mai ramane o singura poezie din Mihai Eminescu, neamul nostru nu moare !

  Eminescu fiind roman, este mai apropiat de sufletul nostru !
  Nu stiu cate neamuri se pot mandri cu un asa poet !
  Or avea rusii pe Dostoievski, pe Tolstoi, pe Gogol, pe Cehov, dar noi avem pe Eminescu care face cat toti la un loc !

  Spunea un pustnic ca nu poate citi o poezie de Eminescu fara sa planga !
  Poate citi cineva „Glossa”, fara a primi un imbold puternic de intelepciune, de a cugeta catre adevar? Trebuie sa fi prea nesimtit sa nu te simti destept cand citesti aceasta poezie !

  Poti citi „Strigoi” , „Sarmis” sau „Gemenii” si sa nu cobori in timp, sa nu simti dragoste de strabuni, de vechii nostri regi ai Daciei ?
  O singura poezie de Eminescu, poate produce in inima mai multa dragoste de neam decat capeti cand citesti o carte de Iorga, de Parvan sau de Xenopol, pentru ca in profunda lui dragoste de neam poate ajunge intr-o miime de secunda la inima unui roman adevarat !

  Prin ce au rezistat grecii antici, prin corpurile lor puternice, prin vigoarea si barbatia lor, curajul in lupte, sau prin cultura lor ?

  Am avut noi puterea militara, politica, economica sa rezistam in fata marilor imperii dealungul vremii ? Am mancat coliva imperiilor otoman, austro-ungar,tarist si sovietic cu arma in mana sau prin pastrarea romanitatii ?
  Au pierit in lupta milioane de viteji barbati , apoi a venit suferinta manuitorilor de condei, cum a fost si Eminescu, cu au fost si altii ce au pierit in inchisorile comuniste si au tinut vie flacara a ortodoxiei noastre, a romanismului nostru,fara de care nu putem supravietui !
  Aud pe artistul Hara, care este la origine tigan, si spunea despre mandria pierduta a romanilor,despre Eminescu, Eliade ,parintele Arsenie Boca, profunzimea parintelui Arsenie, un parinte de o profunzime nemaintalnita la alte popoare ! Si noi ce facem, ne batem joc de adevaratele comori, cautand averile pieritoare ale acestui veac ?
  Sa citim sa aprofundam si sa traim cum se cuvine operele marilor nostri cavaleri si spiritului, caci prin asta am rezistat drepti inaintea oricarui imperiu ce ne-a dorit pieirea, asa vom reusi sa rezistam si in fata globalizarii si a europenizarii !

  Reply

 2. Ludmila Doina
  ianuarie 15, 2013 @ 2:49 pm

  Bun articol, la fel si comentariul lui Carol !

  [b]APARATI-L PE MIHAI ![/b]

  A lasat cu limba de moarte Prof Acad Zoe Dumitrescu-Busulenga(Maica Benedicta) care a adormit in Domnul in anul 2006

  http://saccsiv.wordpress.com/2013/01/15/eminescu-a-iubit-si-a-aparat-ortodoxia-romaneasca-maica-benedicta/

  Reply

 3. Gheorghe
  ianuarie 16, 2013 @ 9:04 pm

  Buna seara!
  As vrea sa semnalez o mare impostura repetata in dreptul dlui Stelian Gombos.
  Articolul care apare mai sus sub semnatura sa este, de fapt, un MARE si NESIMTIT PLAGIAT, care in dreptul acestui autor se repeta pentru a nu stiu cata oara. Articolul de fapt apartine lui Augustin Paunoiu si a fost publicat in data de 15 ianuarie 2012 in ziarul Lumina cu titlul: „Crestinismul si conditia umana la Eminescu”. Articolul original poate fi accesat la urmatoarea adresa: http://www.ziarullumina.ro/articole;2189;0;67910;0;Crestinismul-si-conditia-umana-la-Eminescu.html
  RUSINE domnule Stelian Gombos! Sa nu credeti ca daca schimbati cateva cuvinte intr-un articol aveti dreptul sa va si semnati pe el.
  Va fac un favor si va reamintesc doar de scandalul recent cu privire la plagiat tot din ziarul Lumina si de pe site-ul crestinortodox.ro cu articolul pr. Ica sn pe care le-ati plagiat [i]a grosso modo[/i].

  Reply

 4. Claudiu Balan
  ianuarie 16, 2013 @ 9:32 pm

  Foarte urât ce face dl Stelian Gomboș.
  Vom înceta colaborarea cu dânsul.

  N-am știut de această plagiere grosolană.

  Reply

 5. Claudiu Balan
  ianuarie 16, 2013 @ 11:18 pm

  Am făcut câteva cercetări pe articolele trimise de către dl Stelian Gomboș către Ortodoxia Tinerilor și am găsit următoarele plagiaturi:

  1. Articolul „Despre poetul, prozatorul şi publicistul Mihai Eminescu în viziunea Bisericii”
  Iată originalul: http://www.ziarullumina.ro/articole;2189;0;67910;0;Crestinismul-si-conditia-umana-la-Eminescu.html

  2. Articolul cu Relația dintre Pr. Dumitru Staniloae si Pr. Arsenie Boca.
  Iată originalul aici: http://alexandruvalentincraciun.wordpress.com/2010/10/25/parintele-arsenie-boca-si-locul-sau-in-spiritualitatea-romaneasca-o-smerita-reconsiderare-2/

  3. Articolul Pr. Vasile Gavrilă – despre folosul duhovnicesc al Sfintei Taine a Cununiei
  Iată originalul aici: http://www.ziarullumina.ro/articole;1480;1;50596;0;Ceea-ce-se-uneste-in-Hristos-devine-taina.html

  4. Articolul Un gând sincer şi recunoscător despre Mircea Vulcănescu
  Iată originalul scris de Mircea Platon: http://trandafirescu.wordpress.com/2010/01/06/un-gand-despre-mircea-vulcanescu/

  5. Articolul „Despre frumuseţea uitată a vieţii” (recomandare de carte)
  Iată originalul: http://adevarul.ro/cultura/carti/frumusetea-uitata-vietii-ochii-andrei-plesu-1_50ad87d37c42d5a66396d7e9/index.html#
  Sau aici: http://protectiaconsumatoruluideliteraturacontemporana.wordpress.com/2011/12/04/%E2%80%9Efrumusetea-uitata-a-vietii-andrei-plesu/
  Autorul e o doamnă de fapt.

  Vă rog să rețineți că am găsit doar 5 articole plagiate din cele pe care le-am publicat, nu din cele pe care Steliam Gomboș le-ai trims.

  Estimez că până acum a trims minim 50-60 de articole.

  Ca dovadă a faptului că domnul Stelian Gomboș plagiază multe articole, vom lăsa numele dânsului la acest articol, în caz că mai sunt și alți păgubiți și vor să afle adevărul.

  Reply

 6. Ludmila Doina
  ianuarie 17, 2013 @ 11:41 am

  Pe Stelian Gombos, ca si pe Augustin Paunoiu, ii gireaza atat ziarul Lumina, cat si siteul crestinortodox.ro; regretabil.
  Iar Augustin Paunoiu, nu-si trece bibliografie la articole, si nu-i mentioneaza in articol pe autorii de la care a luat cel mai mult. Mai jos este articolul Parintelei Galeriu „[b]“Biografia Fiului lui Dumnnezeu”, ”biografia Blândului Nazarinean răstignit” in constiinta lui Eminescu – Pr. prof. dr. CONSTANTIN GALERIU
  [/b]” :

  http://ortodoxiesaumoarte.wordpress.com/2012/01/20/biografia-fiului-lui-dumnnezeu-biografia-blandului-nazarineam-rastignit-in-constiinta-lui-eminescu-pr-prof-dr-constantin-galeriu/

  Minciuna si furtul intro buna zi sunt descoperite; Intotdeauna.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *