Mike Pence, vicepreședintele SUA își mărturisește Creatorul înaintea întregii lumi

Acum câteva zile vicepreședintele Statelor Unite ale Americii a participat la Marșul pentru Viață din Washington. Este prima dată când un vicepreședinte sau președinte american participă la un marș pentru viață. Ce m-a bucurat mult este cum acest om, Mike Pence, creștin catolic, om cu bună cuviință, vorbește în public, cu bucurie despre datoria pe care o avem noi oamenii față de Creatorul nostru de a proteja viața copilașilor nenăscuți. A vorbit deschis despre Dumnezeu, și a spus-o ca întotdeauna: „Dumnezeu să binecuvinteze America.” A citat din spusele Sfântului Apostol Pavel și a îndemnat la blândețe și iubirea față de toți oamenii.

La festivitatea de investire în funcție a președintelui american, Donald Trump, am fost plăcut surprins să văd cum a participat în biserică la o slujbă de binecuvântare, apoi pe scenă, în fața unei lumi întregi, 6 slujitori (predicatori) ai lui Dumnezeu au fost chemați să se roage împreună cu poporul american și să binecuvinteze și să lumineze noua conducere a țării. S-au citit pasaje din Vechiul Testament și din Evanghelie, s-au rostit rugăciuni, s-au citit fericirile, și apoi la prânzul oficial s-a făcut rugăciunea înainte de masă.

Poate aceste gesturi vor încuraja și pe conducătorii țării noastre să vorbească liber despre Dumnezeu în discursurile lor politice, să facă apel la moralitatea creștină, la identitatea ortodoxă a neamului nostru, și poate aceste discursuri, cum e cel al lui Mike Pence îi vor încuraja să nu se teamă de nimeni în a împlini voia lui Dumnezeu, care e defapt binele și sănătatea întregii omeniri.

Mai jos puteți vedea discursul lui Mike Pence

https://www.youtube.com/watch?v=OvJPqxdEPkI

Mai jos puteți citi traducerea integrală a discursului, preluată de pe site-ul stiripentruviata.ro:

„Mulțumesc, Karen și Charlotte, și vă mulțumesc tuturor din partea Președintelui Donald Trump, din partea soției mele, Karen, și a fiicei mele, Charlotte.

Vreau să vă spun bun venit tuturor la Washington DC la cea de a 44-a ediție anuală a Marșului pentru viață. Este o zi bună. Din mai multe puncte de vedere, e cea mai bună zi pe care o cunosc din toată istoria Marșului pentru viață.

Mă smerește să mă aflu în fața voastră astăzi. Mă smerește să fiu primul vicepreședinte al Statelor Unite care are privilegiul de a participa la acest eveniment istoric.

Cu peste 240 de ani în urmă, părinții noștri fondatori au scris cuvinte care reverberează peste timp.

Au declarat de la sine evident și adevărat că toți suntem înzestrați de Creator cu drepturi inalienabile, printre care viața, libertatea și căutarea fericirii.

Acum 44 de ani, curtea noastră supremă de justiție a întors spatele primului dintre aceste idealuri eterne.

Dar astăzi, la trei generații distanță, datorită vouă, tuturor, și zecilor și zecilor de mii care ne sunt alături la manifestații similare din toată țara, viața câștigă din nou în America.

Aceasta se vede și din alegerea unei majorități pro-viață în Congresul Statelor Unite ale Americii. Dar nicăieri nu se vede mai bine decât în alegerea istorică a unui președinte care luptă pentru o Americă mai puternică, mai prosperă, un președinte despre care sunt mândru să spun că apără dreptul la viață – Președintele Donald Trump.

Președintele Trump chiar mi-a cerut să fiu alături de voi astăzi. M-a rugat să vă mulțumesc pentru sprijinul vostru, pentru că apărați viața și pentru compasiunea pe care o arătați femeilor și copiilor Americii.

Azi se împlinește o săptămână de când, pe treptele Capitoliului, am asistat la inaugurarea celui de al 45-lea președinte al Statelor Unite. Vă pot spune din sursă sigură că președintele nostru este un om cu umeri largi și inimă mare. Viziunea, energia și optimismul său nu cunosc limite și știu că va face America din nou măreață.

A început să își îndeplinească promisiunile către poporul american din prima zi în care s-a aflat în funcție.

Îmi place să spun că la 1600 Pennsylvania Ave. [n.red. – adresa Casei Albe] ne ocupăm cu îndeplinirea promisiunilor.

De aceea, luni, Președintele Trump a reinstaurat Politica de la Mexico City pentru ca banii [n.red. – alocați de SUA] pentru ajutoare externe să nu mai ajungă la organizații care promovează avortul sau oferă astfel de servicii la nivel internațional.

De aceea, această administrație va lucra împreună cu Congresul pentru a pune capăt finanțării avortului și a furnizorilor de avort din banii contribuabililor, iar resursele astfel eliberate le vom aloca serviciilor de sănătate pentru femeile din toată America.

Și, de aceea, săptămâna viitoare, Președintele Donald Trump va nominaliza la Curtea Supremă o persoană care să susțină libertățile date de Dumnezeu și consfințite în Constituția noastră, în tradiția regretatului și marelui judecător Antonin Scalia.

Să știți că viața câștigă în America. Iar astăzi sărbătorim progresul făcut pentru această cauză. Știți, eu cred de mult că poți judeca o societate după felul în care își tratează membrii cei mai vulnerabili, vârstnicii, infirmii, pe cei cu dizabilități și pe cei nenăscuți.

Am ajuns la un moment istoric pentru cauza pro-viață. Și trebuie să întâmpinăm acest moment cu respect și compasiune pentru fiecare american.

Viața câștigă în America din mai multe motive.

Viața câștigă prin progresul constant al științei, care pe zi ce trece face lumină cu privire la începutul vieții. Viața câștigă prin generozitatea a milioane de familii adoptive care își deschid căminul și inima către copiii aflați în dificultate. Viața câștigă prin compasiunea îngrijitorilor și voluntarilor de la centrele de criză de sarcină și organizațiile confesionale care fac misiune în rândul femeilor din orașele țării.

Și viața câștigă prin sfatul de taină dintre mame și fiice, bunici și nepoate, dintre prietene care stau la taină cu o ceașcă de cafea la masa din bucătărie sau în campusurile universitare. Acolo se împărtășește adevărul. Acolo compasiunea biruie comoditatea. Iar speranța biruie disperarea.

Într-un cuvânt, viața câștigă în America datorită vouă, tuturor.

Așa că vă îndemn să nu vă lăsați. Dar așa cum stă scris: „Îngăduinţa voastră să se facă ştiută tuturor” [n.red. – Filipeni, 4, 5]. Faceți cunoscută această mișcare pentru dragoste, nu pentru mânie. Faceți cunoscută această mișcare pentru compasiune, nu confruntare. Când e vorba de inimi, nimic nu e mai puternic decât îngăduința.

Cred că vom continua să cucerim inima și mintea acestei noi generații numai dacă ni se rupe inima pentru tinerele mame și copiii lor nenăscuți, și dacă fiecare dintre noi face tot ce poate pentru a ajunge la ei și a-i accepta așa cum sunt, cu generozitate, nu judecându-i.

Pentru a ne vindeca țara și a reinstaura o cultură a vieții trebuie să rămânem o mișcare care îi îmbrățișează pe toți, căreia îi pasă de toți și care arată respect pentru demnitatea și valoarea fiecărei persoane.

Pe zidurile Monumentului lui Jefferson sunt consfințite cuvintele celui de al treilea președinte al nostru, care ne-a pus în vedere, cu mult timp în urmă, să nu uităm că Dumnezeu ne-a dat viață și ne-a dat libertate.

Din partea Președintelui Statelor Unite și a micii mele familii, vă mulțumesc pentru că apărați viața. Vă mulțumesc pentru compasiune. Vă mulțumesc pentru iubirea arătată femeilor și copiilor Americii.

Și fiți siguri, fiți siguri că, împreună cu voi, nu vom obosi, nu vom avea odihnă până când nu vom reinstaura o cultură a vieții în America pentru noi înșine și pentru posteritate. Mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Și Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite ale Americii!”

Sursa: StiriPentruViata.ro | VIDEO & transcriere integrală: Mike Pence, primul vicepreședinte SUA la Marșul pentru viață: „Viața câștigă din nou în America”

(Visited 2 times, 1 visits today)