Skip to content

4 Comentarii

 1. mirel
  iulie 6, 2014 @ 7:35 am

  propun ca acest site sa aiba o sectiune in care oricine sa poata publica povestile oamnilor ce au nevoie de ajutor. in acest mod ne putem uni si ajuta mai repede si usor un om in nevoie. de exemplu: ieri am intalnit un copil al strazii cu o infectie foarte urata la picior. vreau sa il ajut dar nu stiu cum sa procedez. ma sfatuiti va rog?

  Reply

 2. Dan Tudorache
  iulie 7, 2014 @ 8:25 am

  Nu știu dacă vom face o astfel de secțiune Mirel, nu cred că ajută prea mult, mai ales că există site-uri specializate pentru asta… și își fac treaba de informare foarte bine.

  Cred că inventarierea și informatizarea asta a suferințelor aproapelui… nu-l ajută întotdeauna. Eu însumi venisem cu o idee interesantă de a face o hartă a săracilor și nevoiașilor din România… idee care a murit în scurt timp de la start. Ce folos să faci o astfel treabă care consumă enorm de mult timp și energie când oamenii nevoiași au nevoie ACUM de ajutorul nostru?

  Sărmanii au nevoie de ajutorul nostru concret, simplu și practic. De exemplu, dacă ai văzut pe acel copil cu infecție la picior, cel mai la îndemână era să intri în prima farmacie, să-i cumperi soluție de rivanol sau ce-ți recomanda farmacista în funcție de cum îi povesteai că arată piciorul infectat, cumpărai și niște tifoane… și i le dădeai băiatului, ba poate îi tamponai chiar tu infecția. Crede-mă îți dădea Domnul iscusința…. iubirea completează orice necunoaștere.
  Dacă nu aveai bani, o sensibilizai pe mama ta: ”uite mamă, e un copil sărac pe stradă, cu o infecție mare la picior, gândește-te că acel copil puteam fi eu dacă ai fi murit tu. Dă-mi și mie un bănuț pentru sănătatea lui și pentru mântuirea noastră!”
  Eu așa te sfătuiesc: caută-l pe acel băiat și ajută-l așa cum poți. Dacă nu-l mai găsești, altă dată să nu mai amâi fapta bună.
  Dacă nu ai niciun ban în buzunar și dacă nu ai nici un gram de mâncare de dat, nu te constă nimic să te duci la om, să-l întrebi ce are, să-l asculți și să-i spui un cuvânt de mângăiere. Crede-mă, pentru acești oameni înseamnă foarte mult asta. E o dovadă de iubire, că îți pasă.
  Curaj!

  Reply

 3. mirel
  iulie 7, 2014 @ 7:20 pm

  Multumesc Dan!

  Reply

 4. Dan Tudorache
  iulie 8, 2014 @ 6:36 am

  Cu drag, Mirel!
  … și o recomandare de lectură: [url]http://www.razbointrucuvant.ro/2014/07/08/cuviosul-paisie-aghioritul-ne-invata-cei-care-nu-se-pun-in-situatia-semenilor-indurerati-sunt-parasiti-de-dumnezeu-si-sufera-cadere-cumplita-invatand-sa-compatimeasca-cei-care-vor-sa-miluiasca/#more-80132[/url]

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *