Minunea (2009) – film ortodox dupa o poveste adevarata

Una dintre minunile Sfantului Nicolae, care a creat multa tulburare in randul comunistilor, incordati foarte tare in a o ascunde si a o trece in uitare, a fost cea petrecuta in ziua de 31 decembrie 1955, in localitatea ruseasca Kuibisev, Rusia (actuala denumire a localitatii este Samara), pe strada Cikalov, nr. 84, 31.

In noaptea de Anul Nou, la o petrecere intre tineri, o fata numita Zoia a inceput a dansa cu icoana Sfantului Ierarh Nicolae, datorita faptului ca prietenul ei, numit tot Nicolae, intarzia sa apara. In numai cateva clipe, un zgomot nefiresc a zguduit incaperea, iar o lumina orbitoare a tulburat privirea celor prezenti. Rezultatul: fata a ramas incremenita precum o piatra cioplita, cu icoana Sfantului Nicolae in brate.

Medicii, chemati de urgenta, au ramas fara raspuns, nici unul dintre ei nemaivazand si nemaiauzind despre asa ceva. Nici macar acele de seringa nu puteau patrunde in trupul fetei.

Impietrirea fizica a Zoiei a durat vreme de patru luni, in care comunistii, aflati la putere, s-au straduit a tainui minunea pe cat le-a stat in putere. Dupa trecerea celor patru luni, vreme in care multime de oameni s-au intors la dreapta credinta a Bisericii Ortodoxe, botezandu-se, Sfantul Nicolae o va ierta pe cea care i-a batjocorit sfanta icoana.
Dupa aceasta minune a fost realizat si un film, numit „Minunea” (in limba rusa, „Chudo”), turnat de regizorul rus Alexandru Proshkin, in anul 2009. O noua minune petrecuta in jurul celei a Sfantului Nicolae este si urmatoarea: in cadrul filmarilor peliculei, in anul 2008, regizoul Proskin a primit Taina Sfantului Botez, intrand astfel in Biserica Ortodoxa.

Sfanta Scriptura, spune tuturor, pana astazi: „Nu va amagiti: Dumnezeu nu Se lasa batjocorit; caci ce va semana omul, aceea va si secera” (Galateni 6, 7). Scenaristul Iuri Arabov, puncteaza ideea centrala a filmului, zicand: „Chiar de-ar veni Mantuitorul la noi, noi tot n-o sa credem: despre asta vorbeste filmul.” (crestinortodox.ro) (Minunea Sfantului Nicolae din seara de revelion)

Am văzut şi eu acest film şi am rămas impresionat. M-a uluit urâciunea comuniştilor şi împietrirea lor. Mă doare când văd cât de mârşav manipulează politicienii poporul, cât de mult mint şi aruncă promisiuni în vânt fără nicio acoperire. Vă recomand cu drag să-l vedeţi pentru că aşa veţi înţelege mai bine ce credinţă avem. Smerenia Domnului Hristos de pe cruce caracterizeaza crestinismul si-i defineste doctrina pana la cele mai mici detalii. Veti vedea toate astea in film, care e impartit in 12 parti. (Claudiu)

https://www.youtube.com/watch?v=16Olb1ILi-k

(Visited 89 times, 4 visits today)