Minunea Sfintei Lumini a Învierii de la Ierusalim

Viorel, finul meu, nu prea are încredere în mine când îi vorbesc de Dumnezeu şi mai ales când îi vorbesc de Ortodoxie pentru că, spune el: „voi ortodocşii spuneţi că voi aveţi credinţa cea adevărată, dar aşa zic şi catolicii şi protestanţii, aşa zic şi musulmanii şi evreii”.

Eu i-am adus câteva argumente dar nu prea au avut mare succes pentru că, spun el: „aşa zic ortodocşii despre chestia asta, că aşa v-a învăţat la şcoală şi la Biserică, dar ia să-l întrebi pe un catolic să veci ce zice”. Până la un punct sunt deacord cu el, că nu prea poate să se convingă doar din cuvinte ci vrea să vadă ceva concret, vrea fapte probabil. Poate sunt mai mulţi care nu cunosc mediul bisericesc şi nu sunt aşa apropiaţi de Dumnezeu şi ar vrea să ştie care este până la urmă credinţa adevărată, sau există o credinţă adevărată ? sau toate sunt la fel?

Un singur răspuns pot da eu la această întrebare:Minunea Sfintei Lumini de la Ierusalim din Biserica Învierii. Lumina Sfintei Învieri vine în Ierusalim la Paşti prin minune doar când se roagă lui Dumnezeu, patriarhul ortodox.

https://www.youtube.com/watch?v=XNjvfkAifZg

De fiecare dată când de Paşti au intrat în altar patriarhi şi episcopi de altă credinţă (catolici, armeni, etc.) lumina nu a venit. Lumina Învierii cu care iese Patriarhul din Altar nu arde pentru 2 minute, ci este doar lumină. Această minune se-ntâmplă în fiecare an de secole.

La Ierusalim în Biserica Învierii, care e construită exact pe locul mormântului unde a fost îngropat Iisus Hristos şi de unde a înviat, se-ntâmplă de secole aceeşi minune în fiecare an. Aici sunt prezenţi mii de oameni de multe naţionalităţi (evrei, ruşi, greci, arabi, români, englezi, ciprioţi, bulgari, etc.). Înainte de a intra Patriarhul ca să-L roage pe Dumnezeu să trimită Sfânta Lumină, autorităţile evreieşti intră în Altar şi controlează să nu existe vreo sursă de lumină artificială, şi apoi sigilează altarul.

Mai multe detalii despre istoria minunii puteţi găsi aici.

(Balan Claudiu)

(Visited 3 times, 1 visits today)