Mirifica putere a celor doua cuvinte – „Te iubesc!”

Ce poate fi mai minunat decât să ai pe cineva lângă tine, care să te asculte când vrei să vorbeşti, care să îţi fie alături când îţi este bine şi mai ales când eşti în necazuri, persoana care te face să simţi că îţi este dor în fiecare minut…

Dar ce poate fi mai minunat decât să ştii că această legătură este binecuvântată de Dumnezeu şi Maica Domnului…nimic nu poate fi mai presus, nici măcar cea mai mare desfătare pe care ţi-o oferă viaţa de pe acest pământ, pentru că fără binecuvântarea de Sus nimic nu îţi poate aduce fericire.

Cred că fiecare dintre noi ne dorim o persoană căreia să îi oferim toată dragostea şi înţelegerea noastră şi să ne răspundă cu aceleaşi gânduri. Asta îmi doream şi eu cu ceva timp în urmă, şi mă rugam la Măicuţa Domnului să îmi trimită un băiat care să fie credincios, bun, cuminte, blând, care să mă înţeleagă şi cu care să pot cunoaşte dragostea cea întru Hristos, cu care să mă căsătoresc şi să mă o familie creştină, cu frică de Dumnezeu, nu am cerut nicio clipă aceste lucruri gândindu-mă la patimi trupeşti, nu aveam nevoie decât de iubire curată.

După ceva timp, rugăciunile fiindu-mi ascultate, am cunoscut un băiat, cu o mare teamă de Dumnezeu, şi neclintit în credinţă. După ce l-am cunoscut, încă mă rugam la Maica Domnului să nu mă lase să mă apropii dacă nu e el cel făgăduit, şi în timp relaţia noastră a devenit nemaipomenit de frumoasă, simţind la fiecare pas binecuvântarea de Sus.

Un lucru nemaipomenit care s-a întâmplat a fost când într-o seară stând de vorbă, mi-a spus :”ştii m-am rugat mult să îmi trimită Dumnezeu o fată ca tine”…atâta bucurie m-a cuprins în acel moment, dându-mi seama că rugăciunile noastre ne-au apropiat. Ce mi-aş putea dori mai mult? Când vezi că este cineva acolo sus, care îţi ascultă rugăciunile şi căruia îi pasă de tine, eşti cel mai fericit om.

Într-o zi stăteam şi mă gândeam la diverse probleme, când deodată m-am gândit la câtă dragoste a pus Dumnezeu în fiecare lucru pe care l-a făcut: m-am uitat la cer şi am văzut atâta perfecţiune în culoare şi deşi e imens pare atât de sensibil, păsările care sunt caracterizate de atâta libertate folosită în cel mai frumos mod posibil, încununând pământul în mod fabulos; iarba, copacii, florile care nu denotă numai gingăşie şi perfecţiune..toate au fost făcute din iubire…

Şi contemplând la aceste lucruri, parcă fiecare îmi spunea „iubeşte!”…şi dintr-o dată sufletul mi s-a umplut de dragoste, şi mi-am dat seama de ce putere are iubirea asupra unui om…te poate schimba radical…te poate face să îi înţelegi pe cei din jurul tău şi pe tine însuţi în acelaşi timp, de aceea îi voi mulţumi mereu…alături de el am învăţat să iubesc!

Cred că dacă am înţelege fiecare ce înseamnă să iubeşti şi să fii iubit, am trăi într-o lume de basm, fără invidie, egoism, răutate şi ură…pentru că atunci când iubeşti uiţi de toate aceste răutăţi, şi nu vezi decât partea bună a lucrurilor. E greu de crezut că prin două cuvinte putem schimba lumea şi nu trebuie decât să le trăim în sensul lor deplin, în curăţie, şi cu multă nădejde în Dumnezeu care ne-a învăţat să iubim şi cum să iubim…fiind exemplul perfect.

De aceea am încercat să transpun în relaţia mea ceea ce am înţeles, şi dacă până nu demult îmi doream doar să fiu fericită, acum îmi doresc ca fericirea mea să îi facă fericiţi şi pe ceilalţi, pentru că doar în acest mod putem căpăta gramul de fericire pe care ni-l poate oferi viaţa pe acest pământ şi în mod automat tindem spre fericirea care ne aşteaptă dincolo…

Sper să nu greşesc în ceea ce gândesc, şi mi-aş dori ca tot mai mulţi tineri să înţeleagă că a iubi înseamnă să ridici firescul la stadiul de sublim. Fără iubire omul este propriul călău, se ucide câte puţin în fiecare clipă a vieţii sale, prin necredinţă, răutate, invidie, nepăsare şi egoism.

Încercaţi să trăiţi iubirea curat aşa cum ne-a fost lăsată.

Doamne ajută!!!!

(Mihaela Proca)

(Visited 19 times, 1 visits today)