Mitul cosmogonic ateist

În conceptia ateist-pseudostiintifica actuală, universul a apărut fără a exista Creator. Într-un manual de Geografie găsim scris: „Energia, materia, spaţiul şi timpul ar fi apărut in urma uriaşei explozii a unei sfere iniţiale, formată din energie. Această explozie este cunoscută sub numele de Big Bang”

Propozitia: „Energia a apărut în urma uriaşei explozii a unei sfere initiale, formatâ din energie” este lipsită de sens. Ea nu explică originea energiei. Modelul „Big-Bang” nu explică nici originea structurii initiale, nici existenţa spatiului în care are loc expansiunea, nici originea timpului.

Stiinta actuala admite ideea ca univerul are un inceput. Teoria „Big-Bang” prezinta expansiunea universului pornind de la o structura initiala, dar nu arata originea acestei structuri. Deci nu este un model pentru aparitia universului, ci pentru expansiunea lui.

O varianta mai noua a teoriei propune modelul unui univers care a aparut din nimic. Insa teoria stiintifica nu explica modul in care s-a trecut de la nimic (de la inexistenta materiei) la ceva (la existenta materiei). Nu se poate admite rational ca s-a trecut fara o cauza de la nimic (de la starea caracterizata prin lipsa materiei), la ceva (la existenţa materiala). Iar cauza nu poate fi materială, deoarece inainte de existenta materiei nu exista nimic material.

 

Din cele două afirmatii:

  1. Trecerea a avut o Cauză;

  2. Cauza nu poate fi materială, rezulta că aceasta trecere a avut o Cauză imaterială.

In teoria „Big-Bang” este foarte importanta stabilirea conditiilor initiale. Probabilitatea realizării unui univers fizic de felul celui în care trăim este:

1/10 exp 10 exp 123

Această fracţie este foarte mică, deoarece numitorul este foarte mare. Dacă s-ar încerca scrierea desfăşurată a acestui număr, dacă s-ar scrie câte o cifră pe fiecare particula din univers, incercarea ar fi zadarnica, din lipsa de particule. Acest numar nu poate fi scris pe larg in universul in care traim.

Probabilitatea fiind incredibil de mica, rezulta ca stabilirea conditiilor initiale nu poate fi atribuita intamplarii. Iar ceea ce nu poate fi atribuit intamplarii are o Cauza rationala. Rationalitatea acestei Cauze se poate vedea si din complexitatea functionala a organismelor vii. In plus, aceasta Cauza rationala trebuie sa fie imateriala, din considerentele prezentate anterior.

Astfel, ajungem la concluzia ca trecerea de la inexistenta materiei la existenta materiei are o Cauza imateriala si rationala. Existenta universului nu poate fi inteleasa fara existenta lui Dumnezeu.

(Ioan Vladucă – Dictatura pseudostiintei)

(Visited 20 times, 1 visits today)