Skip to content

7 Comentarii

 1. Laura-optimista
  iulie 20, 2010 @ 3:42 pm

  Ei, da…
  Nici n-am mai avut răbdare să citesc tot articolul, atât de tare m-am întristat(ca să nu spun direct că m-am mâniat), citind că o instituţie a Uniunii Europene a dat o rezoluţie cu titlul „Pericolele creaţionismului în educaţie”. Aşadar, religia reprezintă un pericol, în viziunea guvernanţilor noştri? De aceea, vor să elimine şi icoanele şi învăţământul religios din şcoli, nu? Le e teamă ca nu cumva să ne îndoim de religia lor ilogică(pseudoştiinţa şi ateismul). Sper că nu sunt excesiv de dură, dar nu înţeleg cum este posibil ca Uniunea Europeană, care pretinde că-i constrânge pe autorii manualelor şcolare să fie obiectivi, dă o rezoluţie, prin care declară că o dogmă creştină ar reprezenta un pericol… Ce să mai argumentăm împotriva acestor idei ateiste şi aberante? Intenţia gadarenilor zilelor noastre de a-L alunga pe Hristos dintre ei este atât de evidentă, încât nu mai este necesar s-o subliniem noi… trebuie doar să-L mărturisim pe Hristos în mod paşnic, civilizat, dar cu fermitate, cu mult curaj şi hotărâre, căci noi, cei din tânăra generaţie, avem responsabilitatea de a recreştina această lme secularizată, în care Hristos Domnul cu sfânta Sa învăţătură este marginalizat, „exilat în cer”(Sf. Iustin Popovici), iar pseudovalorile(ateismul, libertinajul, Newage ş.a.) sunt promovate cu entuziasm şi frenezie.
  Iertaţi-mă, promit să fiu mai puţin sarcastică de acum înainte.

  Reply

 2. Laura-optimista
  iulie 20, 2010 @ 3:55 pm

  Completare…
  Îmi cer scuze pentru greşelile de scriere din comentariul anterior, acum le-am observat, dar n-am mai stat să mă concentrez… Aş vrea să vă recomand un articol publicat cu mai mult timp în urmă de către Patapievici(nu mai reţin în ce revistă, dar îl puteţi căuta pe google), intitulat „Noua Europă şi vocea care lipseşte: creştinismul”.
  Domnul, Care ne-a creat pe noi după chipul Său, să fie cu noi şi să ne dăruiască puterea şi înţelepciunea de a deveni promotori ai adevărului, aşa cum sunt adminii acestui site deosebit de folositor.
  Bucurie!

  Reply

 3. Daniel
  iulie 20, 2010 @ 5:42 pm

  Uniunea Europeana e puternic ateista
  Uniunea Europeana, mai mult care orice altceva pe lumea asta lupta sa elimine pe Dumnezeu din vietilor catorva oameni care inca mai cred in El. A reusit in vestul europei mai are de facut asta in est. E doar o chestiune de timp pana o sa reuseasca.

  Reply

 4. g
  iulie 21, 2010 @ 7:22 am

  Doamne pazeste-ne de inselari!

  Cu ce ii voi asemana pe atei? S-a scris un art pe OT in care erau implicate 2 personaje: Cocosul – reprezentant al ateilor, si Vulturul – reprezentant al credinciosilor crestini. Pot spune ca ateii sunt mai rau ca dobitoacele, mai rau ca acele dobitoace despre care spun ca au evoluat( in imaginatia lor)…Sunt mai rau si ca fariseii fatarnici certati de Domnul Hristos odinioara… Dar eu mai cred ca se vor mantui de isi vor veni in simtiri..Nu se poate ca Domnul Dumnezeul nostru sa-i lasa asa in inselare..macar pt norul de sfinti ce exista, macar pt rugile lor si mai ales pt rugaciunile PREASFINTEI NASCATOAREI DE DUMNEZEU! DOMNUL HRISTOS e asa de BUN si MILOSTIV si IUBITOR..pe toti ne iubeste si tanjeste dupa noi, caci unii dintre noi nu mai tanjesc dupa EL..

  Iertari..Doamne ajuta-ne si ne mantuieste! Amin.

  Reply

 5. Laura-optimista
  iulie 21, 2010 @ 2:47 pm

  Ateismul va fi învins!
  Aşa cred şi eu, G. Mântuitorul Hristos ne-a asigurat că nici porţile iadului nu vor putea birui Biserica Sa.

  Reply

 6. Serban
  octombrie 30, 2014 @ 7:58 pm

  Fratiolor, daca aveti dovezi ca Evolutia este o minciuna, scrieti un articol stiintific, aduceti dovezi si ati castigat premiul nobel. E greu!!
  E hilar cum tocmai voi cu pseudostiinta religioasa, spuneti ca stiinta ( care v-a da medicamente, calculatoare, telefoane, etc) e pseudostiinta. Cat de ipocriti puteti fii!

  Reply

 7. Serban
  octombrie 30, 2014 @ 8:01 pm

  Explicati-mi de ce in tarile cu o populatie majoritar atee precum japonia, norvegia, suedia, rata criminalitatii este cea mai mica din lume iar in cele cu majoritate religioasa este cea mai mare?
  Nu-i de mirare ca uniunea europeana face asa ceva.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *